Švedska miniserija "Skoro normalna porodica" (En helt vanlig familj)

Gledao. Sto, sta te iznenadilo?
Recimo kada ga žena, koja ga je varala, optužuje što je bio sisa i ništa joj nije rekao kad je shvatio da ga vara. Ispada on kriv!?!

A onda ono iznošenje "dokaza" na sudu a advokat ćuti. Navikao sam na američke filmove. Tačno sam na desetak mesta u sebi rekao "objection" na izjave tužioca.

Onda, kao neće ženi da veruju da je bila silovana a sve žene sudije i advokati. Samo jedan muškarac je bio advokat. Hoće da prikažu kako je Švedska mačo zemlja?!?

Verujem da je tako kako su ga predstavili jer su Šveđani "opičeni u glavu". :)

Recimo kada ga žena, koja ga je varala, optužuje što je bio sisa i ništa joj nije rekao kad je shvatio da ga vara. Ispada on kriv!?!
Pa, realno, po ceo dan u Crkvi, zanemaruje je....sta se cudi sto je pocela da ga vara. Meni jedino cudno sto nije nasla nekog mladjeg :D
A onda ono iznošenje "dokaza" na sudu a advokat ćuti. Navikao sam na američke filmove. Tačno sam na desetak mesta u sebi rekao "objection" na izjave tužioca.
Pa svaka drzava ima svoje pravosudje, nacin iznosenja dokaza.
Mene ne iznenadjuje, ocekujem od Svedjana smirenost, Ameri su ipak divljaci u odnosu na vecinu Evropljana.
Onda, kao neće ženi da veruju da je bila silovana a sve žene sudije i advokati. Samo jedan muškarac je bio advokat. Hoće da prikažu kako je Švedska mačo zemlja?!?
Ne radi se o tome da li je maco zemlja ili nije, nego o tome da je silovanje jako tesko dokazivo krivicno delo. Nebitan je pol sudija/advokata.
Pogotovo kada se desi na nacin na koji se desio toj devojcici. Nigde na planeti ne bi mogla na sudu da to dokaze.

Meni je tu najvise zasmetala reakcija roditelja, koji nisu prijavili silovanje i pokrenuli postupak, iako su znali da ce da izgube.
Da su pokrenuli postupak, da su se borili, pokazali bi svom detetu primer da se za pravdu treba boriti cak iako znas da ces da izgubis, da ne sme da se cuti, da mora da se digne glas protiv nepravde, itd, itd. To je mnogo bitna zivotna lekcija, koja bi mnogo toga promenila.

Pa ne znam, ne poznajem mnogo ljudi iz Svedske, radio sam sa par njih i deluju mi slicniji nama nego, na primer, Nemci.
A znam da bi idealna zemlja za kriminalce bila gde je
- policija kao u Britaniji
- sudstvo kao u Nemackoj
- zatvori kao u Norveskoj :D

Ne pominje se Svedska :D

Meni je tu najvise zasmetala reakcija roditelja, koji nisu prijavili silovanje i pokrenuli postupak, iako su znali da ce da izgube.
Da su pokrenuli postupak, da su se borili, pokazali bi svom detetu primer da se za pravdu treba boriti cak iako znas da ces da izgubis, da ne sme da se cuti, da mora da se digne glas protiv nepravde, itd, itd. To je mnogo bitna zivotna lekcija, koja bi mnogo toga promenila.
Pa to je i okosnica filma. Tu su se prelomila kola za celu porodicu. I oni se sami kaju.

Da, ali ona se nije za to bunila. Prebacuje mu to što se nije drao na nju kad je uhvatio u laži, a samim tim u prevari.

Ako se dobro secam, rekla mu je da je uzrok to sto je on po ceo dan u Crkvi i sto je zanemaruje.

A, inace, pokazuje dva veoma razlicita temperamenta. Njen koji je vatren i ocekuje vatrenost od njega, a ne dobija je cak ni kada ga je prevarila.
Jeste ćalac malo tunjav ispao.

Iako je prvo on hteo da prijavi silovanje, a majka rekla da nemaju sanse da uspeju.

Meni je dobra serija jer prikazuje dosta dobro dubinu posledica nekih losih odluka, sto i jeste neka vrsta glavne poruke.

Mogu misliti, jako feministicka zemlja uzevsi u obzir i njihove filmove i sta cujem o njima

Mogu misliti, jako feministicka zemlja uzevsi u obzir i njihove filmove i sta cujem o njima
U filmu je majka advokat, ćerka landara, najbolja ćerkina drugarica, inače bosanka, studira prava, glavni tužilac je žena kao i pomoćni branioc, i naravno sudija je žena. I te žene, osim majke a posle i drugarice, se ostrvile na ovu landaru da je bace u okove što je navodno ubila nekog tipa.

Back