- Poruka
- 94.163
Eno puštaju na Netfliksu švedsku miniseriju i ima dobre ocene. Svidja mi se ali sam se iznenadio za par stvari kako stvari funkcionišu u Švedskoj.
Da li je neko gledao?
Da li je neko gledao?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Recimo kada ga žena, koja ga je varala, optužuje što je bio sisa i ništa joj nije rekao kad je shvatio da ga vara. Ispada on kriv!?!Gledao. Sto, sta te iznenadilo?
Pa, realno, po ceo dan u Crkvi, zanemaruje je....sta se cudi sto je pocela da ga vara. Meni jedino cudno sto nije nasla nekog mladjegRecimo kada ga žena, koja ga je varala, optužuje što je bio sisa i ništa joj nije rekao kad je shvatio da ga vara. Ispada on kriv!?!
Pa svaka drzava ima svoje pravosudje, nacin iznosenja dokaza.A onda ono iznošenje "dokaza" na sudu a advokat ćuti. Navikao sam na američke filmove. Tačno sam na desetak mesta u sebi rekao "objection" na izjave tužioca.
Ne radi se o tome da li je maco zemlja ili nije, nego o tome da je silovanje jako tesko dokazivo krivicno delo. Nebitan je pol sudija/advokata.Onda, kao neće ženi da veruju da je bila silovana a sve žene sudije i advokati. Samo jedan muškarac je bio advokat. Hoće da prikažu kako je Švedska mačo zemlja?!?
Verujem da je tako kako su ga predstavili jer su Šveđani "opičeni u glavu".![]()
Pa to je i okosnica filma. Tu su se prelomila kola za celu porodicu. I oni se sami kaju.Meni je tu najvise zasmetala reakcija roditelja, koji nisu prijavili silovanje i pokrenuli postupak, iako su znali da ce da izgube.
Da su pokrenuli postupak, da su se borili, pokazali bi svom detetu primer da se za pravdu treba boriti cak iako znas da ces da izgubis, da ne sme da se cuti, da mora da se digne glas protiv nepravde, itd, itd. To je mnogo bitna zivotna lekcija, koja bi mnogo toga promenila.
Da, ali ona se nije za to bunila. Prebacuje mu to što se nije drao na nju kad je uhvatio u laži, a samim tim u prevari.Pa, realno, po ceo dan u Crkvi, zanemaruje je....sta se cudi sto je pocela da ga vara.
Da, ali ona se nije za to bunila. Prebacuje mu to što se nije drao na nju kad je uhvatio u laži, a samim tim u prevari.
Dobra je serija, samo mi je bilo tanko to kako su optužili ćerku. Kao, našli otiske patika kao njene i to je dokaz? I očevici je videli u tom kraju?
Možda nisu dobro odradili taj deo zapleta. Mogli su da ubace neki čvršći dokaz.Pa ono, optuzis koga najbolje mozes, pa vidis sta ce istraga da otkrije. Bemliga. Ipak je to fikcija, ne treba ocekivati da bude savrseno.
da, to je cela fora, znači dokazi su ispali nebitniZapravo, sad se setih: cela optuznica i jeste bazirana na tome da je ona bila jedina na mestu zlocina u vreme kada se zlocin dogodio, a pala je kada je dokazano da nije bila jedina, zar ne?![]()
Mogu misliti, jako feministicka zemlja uzevsi u obzir i njihove filmove i sta cujem o njimaRecimo kada ga žena, koja ga je varala, optužuje što je bio sisa i ništa joj nije rekao kad je shvatio da ga vara. Ispada on kriv!?!
A onda ono iznošenje "dokaza" na sudu a advokat ćuti. Navikao sam na američke filmove. Tačno sam na desetak mesta u sebi rekao "objection" na izjave tužioca.
Onda, kao neće ženi da veruju da je bila silovana a sve žene sudije i advokati. Samo jedan muškarac je bio advokat. Hoće da prikažu kako je Švedska mačo zemlja?!?
Verujem da je tako kako su ga predstavili jer su Šveđani "opičeni u glavu".![]()
U filmu je majka advokat, ćerka landara, najbolja ćerkina drugarica, inače bosanka, studira prava, glavni tužilac je žena kao i pomoćni branioc, i naravno sudija je žena. I te žene, osim majke a posle i drugarice, se ostrvile na ovu landaru da je bace u okove što je navodno ubila nekog tipa.Mogu misliti, jako feministicka zemlja uzevsi u obzir i njihove filmove i sta cujem o njima