Sve više mladih Amerikanaca živi sa roditeljima

Боб

Poznat
Poruka
8.603
http://www.krstarica.com/zivot/zanimljivosti/sve-vise-mladih-amerikanaca-zivi-sa-roditeljima/

zanimljiv podatak, s obzirom da su upravo Ameri fanatični u toj ''samostalnosti'' od roditelja i šire porodice, pre svega psihološkoj, ali i ekonomskoj (moglo im se).
baš me zanima kako to ''podnose'', jer znam da su uvek bahato ismevali i smatrali najgorim luzerima ljude koji čak posle neke 21. godine iz bilo kog razloga ostajali da žive u svom domu, dok je u Evropi npr. stav prema tome nešto racionalniji i blaži.

troubles in paradise?

Poslednja izmena:
Kriza menja obicaje.Koliko god da su hladni,ne mogu ostaviti decu na ulici.Tako je kod normalnih ljudi.

ma nije u roditeljima problem, ja sam siguran da bi oni rado češće viđali svoju decu,
nego u nabeđenim amerčićima kojima je san da pobegnu od kuće i odu u neki veliki centar, i time se razmetali ostatku sveta i bukvalno ih blam da obilaze roditelje osim o thanxgivingu, a kad udari kriza onda nema veze,yebeš američki san u velikom gradu, dobro je i doma :neutral:

Poslednja izmena:
To su zapadnjaci primenjivali,navodno da bi sto pre osamostalili decu.Sto je i u redu,ali imalo je tu dosta preterivanja.Najgore je kada roditelj zeli da postanes nesto sto bi om zeleo,a mlade vodi druga zelja.Uvek ce biti jaza medju generacijama. Kod nas su ljudi pravili kucerine za sinov nebi li ostali,medjutim oni se ozene i odose od kuce.A mi smo nekada bili poznati po vise generacija u jednoj avliji.Zivot se menja.

Back