Sve se vraca, sve se placa po zasluzi

Očigledno je da ti i nemaš nekakve posebne emotivne veze sa svojim precima koji su ti ostavili državu bez Turaka!!!
bs naprotiv ja sam ponosan na svoje pretke na one sa zenske strane koji su ucestvovali u svim ratovima koje je Srbija vodila za oslobodjenje od Milosa ,kralja Milana do Aleksandra ,kao i na one po muskoj koji su se Mileticem,Jasom Tomicem i vojvodom Supljikcem borili za prava srpskog naroda u Backoj ,pa mi zato idu na ***** nekio blidi koji drze predavanje kako Srbi iz Srbije i Vojvodine nisu dovoljno dobri Srbi nego su oni iz brdjanskih vukojebina mnogo bolji od nas ovde ,koji su **** onda dolazili vamo :-?

odavno je poznato da se razumes u istoriju kao Marica u krivi :lol:,mislim kakvi su to retardirani argumenti "da nije bilo Srba iz RS muslimani bi imali celu Bosnu" ,sta sad da nije bilo Bugara i Rumuna mi bi se i danas granicili sa Turskom ,sta sad treba da im se zahvaljujemo zbog samog njihovog postojanja sto su nas sacuvali od granicenja sa nepodobnim drzavama .
Nisu problem Turci, Bugari ni Mađari već Srbalji koji ne znaju šta hoće, al zato svima oko sebe "pametuju" u vezi onoga šta neće!!!

bs naprotiv ja sam ponosan na svoje pretke na one sa zenske strane koji su ucestvovali u svim ratovima koje je Srbija vodila za oslobodjenje od Milosa ,kralja Milana do Aleksandra ,kao i na one po muskoj koji su se Mileticem,Jasom Tomicem i vojvodom Supljikcem borili za prava srpskog naroda u Backoj ,pa mi zato idu na ***** nekio blidi koji drze predavanje kako Srbi iz Srbije i Vojvodine nisu dovoljno dobri Srbi nego su oni iz brdjanskih vukojebina mnogo bolji od nas ovde ,koji su **** onda dolazili vamo :-?
Znam takve likove!!!
Krivi su uvijek oni tamo drugi!!! Kad nema njih, onda su ti krivi OVI ovdje drugi, a kad i ovi nisu prisutni, onda je krivac taj tu pored tebe!!! Samo si ti idealan, Bogom dan, al'... duboko nesretan što niko ne shvata da si bez mane i da postojiš kao podoban po svim standardima!!! Jbg... valjda će te jednog dana neko razumjeti!!!

Ti si duboko nesretan lik!!! To nezadovoljstvo tjera te u oportunizam prema dijelu sopstvenog naroda, sopstvene države, komšiluka, društva, ... Poznajem neke takve!!! Dobro je to dok imaš koga da prozivaš za ličnu nesreću i nesposobnost!!!

Znam takve likove!!!
Krivi su uvijek oni tamo drugi!!! Kad nema njih, onda su ti krivi OVI ovdje drugi, a kad i ovi nisu prisutni, onda je krivac taj tu pored tebe!!! Samo si ti idealan, Bogom dan, al'... duboko nesretan što niko ne shvata da si bez mane i da postojiš kao podoban po svim standardima!!! Jbg... valjda će te jednog dana neko razumjeti!!!

Ti si duboko nesretan lik!!! To nezadovoljstvo tjera te u oportunizam prema dijelu sopstvenog naroda, sopstvene države, komšiluka, društva, ... Poznajem neke takve!!! Dobro je to dok imaš koga da prozivaš za ličnu nesreću i nesposobnost!!!
ne kontam zasto svaka budala kad nema nesto pametno da napise na temu mora pre ili kasnije da pocne da izigrava psihologa ,psihijatra ili proroka tipa "ja znam da si ti ,ovo ,ono " iako nemas nikakve predstave sa kim pricas kao uostalom sto ni ja niti bilo ko drugi ne zna ko je sve na forumu :?
p.s. Frojde jel postoji i plitko nesretan lik ili samo duboko ?:lol:

hmmmmmm

ja sad...evo prvi put vidim,da ovde ima boraca i boraca...celu diviziju da sastavimo...i to sve ordenovani i ranjavani...

a ti Rainbow.....ti.....ti SE nisi klao u bosni ti SI klao u bosni....

to je velika velika razlika.......znas...biti u borbi...i ici od kuce do kuce u prijedoru,banja luci,novom gradu itd...hvatati nenaoruzane ljude...i muciti ih ...danima i mesecima pre nego ih ubijete...ako nih ubijete....ili umru u mukama...nezamislivim mozgu coveka u 21. veku.......
mozes da zajebavas do mile volje ovo dete....svetolika...jer on nezna,sta ste radili po prijedoru,banja luci i celoj toj severozapadnoj bosni....on je tada imao 10 god.....otprilike....reko bih....

i ne nasedaj ratni druze na provokacije u vidu teme,kakvu je postavljac postavio.....jer je cista provokacija necija

Poštovane kolege,
sto i kusur postova o ovoj temi sam pročita i ne nađoh poentu. Svima odajem respekt za patriotski angažman. Da li je to bilo iz ličnog ubjeđenja ili po naređenju nije bitno.
Zašto danas o tome tako kontroverzno prepucavanje obilnim korišćenjem neprihvatljivim atributioma? Dojučerašnji po duhu i krvi saveznici, braća. A danas? I to sve javno! Vjerujte da to nije lijepo čitat. :-(:-(:-(

ne kontam zasto svaka budala kad nema nesto pametno da napise na temu mora pre ili kasnije da pocne da izigrava psihologa ,psihijatra ili proroka tipa "ja znam da si ti ,ovo ,ono " iako nemas nikakve predstave sa kim pricas kao uostalom sto ni ja niti bilo ko drugi ne zna ko je sve na forumu :?
p.s. Frojde jel postoji i plitko nesretan lik ili samo duboko ?:lol:
...
ŽELIM DA VJERUJEM DA BAREM TI RAZUMIJEŠ TO ŠTA NAPIŠEŠ!!!!:roll:

odavno je poznato da se razumes u istoriju kao Marica u krivi :lol:,mislim kakvi su to retardirani argumenti "da nije bilo Srba iz RS muslimani bi imali celu Bosnu" ,sta sad da nije bilo Bugara i Rumuna mi bi se i danas granicili sa Turskom ,sta sad treba da im se zahvaljujemo zbog samog njihovog postojanja sto su nas sacuvali od granicenja sa nepodobnim drzavama .

Yebiga,opet ne kapirash..ja se trudim ali tebi teshko objasniti neke stvari..opet si pogreshno skontao.Nema to veze sa njihovim postojanjem nego nechim drugim.
Da se Srbi u Bosni nisu borili ne bi dobili RS a da nisu dobili RS cela Bosna bi bila pod kontrolom Alijinih Islamskih fanatika-a to ti je Islamska Dzamahirija u srcu Evrope.Ne znam za tebe al meni je ipak bolje da se granichimo sa RS nego Islamskim fanaticima.:?

Pa tako je to kad neki ovdje pljuju po sopstvenom narodu i sortiraju ga po sokacima!!!

Problem je , sto neki ljudi jednostavno ne zele ili ne znaju da prave razliku izmedju naroda, i gomile ratnih profitera, secikesa, ubica, ludaka, prevaranata u politici, koji vole da se kriju iza narodne suknje............

Pa tako, uvek kada neko napadne , naprimer, Velju Ilica, za kradju ili mahinacije, on odma kresti kako je to napad na Srbiju !!!!!!!

Tu taktiku su uzeli od slobine ekipe, jer sta god da si rekao za idiota, to je bio "napad na srbiju"........

Prema tome, nije kritika onih koji su bili na kormilu dok je brod tonuo , zbog toga sto nisu znali da voze ( a tako su voleli ).......pljuvanje naroda, vec pljuvanje njih !!!!!!

Yebiga,opet ne kapirash..ja se trudim ali tebi teshko objasniti neke stvari..opet si pogreshno skontao.Nema to veze sa njihovim postojanjem nego nechim drugim.
Da se Srbi u Bosni nisu borili ne bi dobili RS a da nisu dobili RS cela Bosna bi bila pod kontrolom Alijinih Islamskih fanatika-a to ti je Islamska Dzamahirija u srcu Evrope.Ne znam za tebe al meni je ipak bolje da se granichimo sa RS nego Islamskim fanaticima.:?
pa ne znam prijatelju dal si bio skoro na toj granici i da li si prolazio tuda al video bi da na granicnim prelazima Raci i Zvorniku npr. nigde ne stoji srpska zastava ,niti ima neke naznake da je tu neka srpska drzava, vec ima neka plava zastava sa troglom i zvezdicama,takodje i kad predjes u Federaciju nikakve razlike nema niti neke oznake da je tamo Teheran a ovde Jevropa , pise samo BiH ,a "stvaraoci" Republike Srpske se nalaze na slikama carinskih kucica ,sa ucenjenim glavama kao najobicniji kriminalci.Da se razumemo ja ne mislim da su Srbi iz BiH nesto gori ili inferiorniji od nas al mi je debilna i odvratna prica kako su oni bolji Srbi od nas samo zato sto su ratovali pre 15 godina ,a kad smo mi ratovali dva veka za slobodu ,njih u najvecem broju nije nigde bilo i po cemu su onda oni bolji od nas ?

Problem je , sto neki ljudi jednostavno ne zele ili ne znaju da prave razliku izmedju naroda, i gomile ratnih profitera, secikesa, ubica, ludaka, prevaranata u politici, koji vole da se kriju iza narodne suknje............

Pa tako, uvek kada neko napadne , naprimer, Velju Ilica, za kradju ili mahinacije, on odma kresti kako je to napad na Srbiju !!!!!!!

Tu taktiku su uzeli od slobine ekipe, jer sta god da si rekao za idiota, to je bio "napad na srbiju"........
Prema tome, nije kritika onih koji su bili na kormilu dok je brod tonuo , zbog toga sto nisu znali da voze ( a tako su voleli ).......pljuvanje naroda, vec pljuvanje njih !!!!!!

Tri put ura za Idi Dada Amina!:lol::lol::lol:

pa ne znam prijatelju dal si bio skoro na toj granici i da li si prolazio tuda al video bi da na granicnim prelazima Raci i Zvorniku npr. nigde ne stoji srpska zastava ,niti ima neke naznake da je tu neka srpska drzava, vec ima neka plava zastava sa troglom i zvezdicama,takodje i kad predjes u Federaciju nikakve razlike nema niti neke oznake da je tamo Teheran a ovde Jevropa , pise samo BiH ,a "stvaraoci" Republike Srpske se nalaze na slikama carinskih kucica ,sa ucenjenim glavama kao najobicniji kriminalci.Da se razumemo ja ne mislim da su Srbi iz BiH nesto gori ili inferiorniji od nas al mi je debilna i odvratna prica kako su oni bolji Srbi od nas samo zato sto su ratovali pre 15 godina ,a kad smo mi ratovali dva veka za slobodu ,njih u najvecem broju nije nigde bilo i po cemu su onda oni bolji od nas ?
Koja zastava stoji je nevazno i do 91. je svuda stajala samo petokraka,pa koji je moj to znachilo svima?Nishta.Bezlichan simbol veshtachki na silu nametnut kao i danashnja Bosanska.Sushtina je da pre 92. RS nije postojala i da se Srbi za nju nisu izboprili Alija bi kontrolisao celu Bosnu prostom Muslimanskom vetjinom,koja je opet posledica genocida nad pravoslavnim stanvnishtvom pod NDH..A da je"sve isto"i da Muslimani i ovako imaju kontrolu nad RS ne bi se iz petih zila borili za njeno ukidanje.

Koja zastava stoji je nevazno i do 91. je svuda stajala samo petokraka,pa koji je moj to znachilo svima?Nishta.Bezlichan simbol veshtachki na silu nametnut kao i danashnja Bosanska.Sushtina je da pre 92. RS nije postojala i da se Srbi za nju nisu izboprili Alija bi kontrolisao celu Bosnu prostom Muslimanskom vetjinom,koja je opet posledica genocida nad pravoslavnim stanvnishtvom pod NDH..A da je"sve isto"i da Muslimani i ovako imaju kontrolu nad RS ne bi se iz petih zila borili za njeno ukidanje.
pa tesko da bi bivsi Srbin Alija mogao da kontrolise celu BiH sa 40% stanovnistva ,a vecina Muslimana nazalost nije posledica samo genocida za vreme NDH vec i kolonizacija i masovne bezanije bosanskih Srba u Vojvodinu u Beograd ,jer je jos 61. na popisu bilo u BiH 42% Srba a 33% muslimana ,dok je 91. bilo obrnuto .Mada ne sporim ja postojanje RS niti se zalazem za njeno ukidanje samo to sto postoji RS ne cini opet njih boljim Srbima od nas ,mislim mi bar imamo svoju zastavu i himnu .

.Mada ne sporim ja postojanje RS niti se zalazem za njeno ukidanje samo to sto postoji RS ne cini opet njih boljim Srbima od nas ,mislim mi bar imamo svoju zastavu i himnu .

Ne čini njih to boljim Srbima, ali jesu nacionalno svesniji i više drže do srpstva.
Ali to je elimentarna logika opstanka, tamo gde dva naroda, kulture i civilizacije dolaze u kontakt,
i gde se oseća određena međusobna ugroženost.

Zaboravili su prečani koliko ste srbovali i bisali se u pravoslavna prsa, dok ste bili deo crno žute monarhije.
Poznato je da su krugovi unutar Matice Srpske, poslednji prihvatili Vuka, a do kraja su ga optuživali
da hoće da pokatoliči Srbe i propagirali ruskoslovenski jezik umesto narodnog. Većih rusofila od njih nije bilo.
Da ne pominjem Svetozara Miletića, Jašu Tomića, Đuru Jakšića i Zmaja i njihove pesme poput
''Otadžbine'', ''Padajte braćo, plin te u krvi'', ''Svetli grobovi''....

Opisao ih je lepo Sterija u ''Rodoljubcima''.
Toma Vučić je jdnom gomilu prečana proterao preko Save i Dunava zbog revolucionarnog i ratnohuškačkog delovanja.
Optuživali ste Srbe sa ove strane Save, da imaju palanački mentalitet, da gledaju samo sebe
najviši cilj u životu im je da dobiju neku činovničku platu,
da je u njima zacario ''cincarski duh'', da su nekulturni i ne razumeju revolucionarna zbivanja širom Evrope.....
Dok bi neki sitni smederevski trgovac na to odgovorio ''Vidi budale i zanesenjaka''.
Vraćali bi ste se duboko razočarani u Srbiju.

Nije slučajno da je dominantan umetnički i književni pravac u srpskoj kulturi severno od Save i
Dunava bio romantizam, a južno realizam.

Istorijske okolnosti su se promenile, pa su najveći romantičari postali zakleti realisti.
Ali princip je isti.

To je već klasična komunjarska : zaštita lika i dela..., i : ko nije sa nama, taj je protiv nas !
Na koju stranku ovo danas najviše liči ? 8-)

Back