Sve religije su jednake?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
pape.jpg

Ne znam kojom prilokom je snimljena ova fotografija, i fale tu još neki verski pogalvari.

Kako vama izgleda ova slika na prvi pogled?

Jesu li sve religije jednake i ima li smisla da se verski poglavari ovako javno okupljaju?

Kakve veze ovo ima sa pitanjem koje sam postavila?
2021 je godina,šta nam to govori? najjednakija vera je na kraju pobedila računamo vreme od kad se vanbračni sin božji rodio u tom smislu nisu sve religije jednake a ima li smisla da se verski poglavari javno okupljaju iz mog ugla ima jer me beskrajno zabavljaju možda neko vidi neki drugi smisao ali dobro sve je to legitimno

Pogledajte prilog 1002737

Ne znam kojom prilokom je snimljena ova fotografija, i fale tu još neki verski pogalvari.

Jesu li sve religije jednake i ima li smisla da se verski poglavari ovako javno okupljaju?
kod ovih ljudi vidim samo pozitivu tako da ne moze biti nista lose :P
|ujedinjenje religija ce odvesti u prestanak verske netrpeljivosti, sto je dobro :P

Ovaj kalendar je stariji od hrišćanstva, božić je zamena sa paganske praznike. Isus ako je postojao rođen je negde na proleće.
Божић је најављиван унапред скоро 20 векова кроз јеврејске пророке, од Мојсија до Исаије

Божић је спасонасна замена за идијотско идолопоклонство - религију билмеза... које су пагански цареви, под претњом смрти баштинили међу својим безбожним поданицима...

Бог је рођен 25.децембра по том календару тј. усред зиме

Има смисла само онима који кроз уједначавање неуједначивог учења (постулати засебних религија су апсолутни, догматизовани и некомпатибилни са другима), релативизацијом желе да потру једне другима... тамо где су ''сви помало у праву'', реално није нико тотално у праву

Прави се бућкуриш од религија, да би се тако гадан и неугледан, што пре покварио, просуо у ђубре и одбацио у свим својим делићима, попут бљутаве и неслане сплачине

Има смисла само онима који кроз уједначавање неуједначивог учења (постулати засебних религија су апсолутни, догматизовани и некомпатибилни са другима), релативизацијом желе да потру једне другима... тамо где су ''сви помало у праву'', реално није нико тотално у праву

Прави се бућкуриш од религија, да би се тако гадан и неугледан, што пре покварио, просуо у ђубре и одбацио у свим својим делићима, попут бљутаве и неслане сплачине
Ma pazi ovo je forum, mozes da izneses misljenje. Sve dok sledis svoju religiju doslovce neces pogresiti.
Dakle mogu da pricam o Bogulimilima do sutra, al ce svestenik da mi sveti vodicu, da imam ikone postanu,
da ljubim ikone i molim svece da umole Boga, da idem u crkvu da se molim da palim svece za mrtve i zive
da se pricescujem i postim kad mislim da treba.

ako je scre istinsko i vera je istinska
Има један старозаветни пророк, Јеремија...

чувена је његова мудрост, да је ''срце преварно више од сваке друге ствари''...

и тако и јесте, верски се базирати на емоцијама срца, емоцијама које се сваког часа убрзано смењују, је јако нестабилан темељ за веру у Бога...

Зато је једино Истина истинска, док су осећања срца више осећајна него било што друго, јер предмет осећања су жеље и стремљења, а предмети веровања су мисли, принципи, чињенице, расуђивање и сва остала аналитика, која служи као база за исправно сагледавање и спознају предмета који се умом посматрају...

Дакле, мора памет да иде испред емоција, а не обрнуто

Ma pazi ovo je forum, mozes da izneses misljenje. Sve dok sledis svoju religiju doslovce neces pogresiti.
Dakle mogu da pricam o Bogulimilima do sutra, al ce svestenik da mi sveti vodicu, da imam ikone postanu,
da ljubim ikone i molim svece da umole Boga, da idem u crkvu da se molim da palim svece za mrtve i zive
da se pricescujem i postim kad mislim da treba.
Ал то је онда конзумеризам религија, а не веровање религији...

ко је год седео на две столице, жалио се на болно седење у различитим калупима...

Отуд имаш и народне пословице о ПОСВЕЋИВАЊУ САМО ЈЕДНОМЕ нпр...

Ко туђу жену заволи, своју омрзне (неверство уместо верности)

или

ко другоме јаму копа, себе закопа и сл... (спремајући зло другима, сам га дочекујеш) и сл...

Nebitno kojim povodom je slikano ali je dobro da predstavnici raznih religija imaju korektan medjusobni kontakt i dijalog. Tako bi se smanjila netrpeljivost medju razlicitim verskim grupacijama, i smanjio ekstremizam koji i dan danas dovodi do ratova.
A da li su jednake- u neku ruku jesu, u neku ne. Imaju mnogo poklapanja (jedan prorok, tri zvezde kao znak, da ne nabrajam), i takav je utisak da su sve danas poznate religije prepisivale osnovne postulate i dogme jedni od drugih, ili od jedne, starije od svih. Tek su kasnije svako za sebe procenjivali sta moze da se doda ili ubaci za dobrobit ljudi koji ih slede (post kod Pravoslavnih, nejedenje svinjetine kod Muslimana, obrezivanje, ispoved, Sveta Pricest.... itd). Mozda ih je pokrenuo neki dogadjaj, pre sam sklon da poverujem u pojavljivanje venzemaljaca koji su kontaktirali ljude i dali im neke savete ili predloge nego u verziju da je svet nastao pre 6-7000 godina i to u roku od 7 dana.
Ukratko, vecina ljudi na ovoj slici ima misiju da i dalje drzi svoju pastvu ili stado pokornim, iz samo njima znanog razloga.

Mislim da ni dva čoveka, pripadnika iste religije ne vide tu religiju isto (jednako). Ne razumem pitanje baš najbolje. Gledano strogo tehnički, religije nisu jednake. Mislim, učenje (ili dogma kod nekih) im nije isto. A plus, religija ima baš podosta.

To je samo jedna od mnogih fotografija iz E(kukumeni)stickog pokreta koji je, Bogu hvala, propao. Ne postoji vise.

Inace, sve religije su jednake. Sve religije su jedno. Nema razlike ni najmanje.

Sa jedne strane imamo religiju a sa druge neoskrnavljenu i istinitu veru u Jednoga Boga Svedrzitelja. Dve sasvim razlicite stvari.

Back