Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
I moji su izdvajali za stambenu izgradnju, pa nista nisu "dobili" - imali od toga.
A ko je dobijao mesta u studentskim domovima? Marsovci.
I zasto mislis da u Beogradu nema studenata koji su u losoj finansijskoj situaciji? Nije Beograd Diznilend, pa da je sve usecereno...
Ja stvarno nisam ni nepsimena, a ni nemsushta. Obicno svako razume i na mnogo komplikovanijim temama moje misli.
Mesta u studentskim domovima u moje vreme( a to je bilo pre 25 gpodina) dobijali su oni koji su imali veze sa nekakvom Crnogorcima i Ercegovcima
a koji su drzali banku ( a cujem da se jos uvek nista promenlo) u studentskim domovima. Ja ne znam nikoga iz Srbije koje ikada dobio
mesto u Studentskom domu, a znam puno ljudi.
Nije isto biti siromasan student iz Zajecara i siromasan iz Beograda jer su moji roditelji morali da izdvajaju celu ocevu platu za moje
studiranje jer sam morala da placam stan, a jel i hrana kosta neku kintu. Pri cemu u moje vreme nije bilo nekih samifinansiraujicih i nekih sa
budzeta, ako si ispunjavao uslove onda si mogao i da upises odredjeni fakultet, znaci da je samo skolovanje bilo besplatno.
Mnogo izbora tu nije bilo jer fakultet koji sam ja studirala postojao je( postoji i dan danas) samo u Beogradu tako da nisam mogla da idem
u Nish ili Pristinu , a naravno da nisam ni htela niti bih ikada tamo isla na studije).
Meni je samo bilo smeshno da je neko ovde rekao da studenti iz beograda ne mogu da jedu u kantinama za studente.
Ja nikada u zivotu niti sam zelela tamo da jedem niti uopste i znam gde su te kantine.
Poslednja izmena: