Sve pare idu u Beograd

I moji su izdvajali za stambenu izgradnju, pa nista nisu "dobili" - imali od toga.

A ko je dobijao mesta u studentskim domovima? Marsovci.

I zasto mislis da u Beogradu nema studenata koji su u losoj finansijskoj situaciji? Nije Beograd Diznilend, pa da je sve usecereno...

Ja stvarno nisam ni nepsimena, a ni nemsushta. Obicno svako razume i na mnogo komplikovanijim temama moje misli.

Mesta u studentskim domovima u moje vreme( a to je bilo pre 25 gpodina) dobijali su oni koji su imali veze sa nekakvom Crnogorcima i Ercegovcima
a koji su drzali banku ( a cujem da se jos uvek nista promenlo) u studentskim domovima. Ja ne znam nikoga iz Srbije koje ikada dobio
mesto u Studentskom domu, a znam puno ljudi.

Nije isto biti siromasan student iz Zajecara i siromasan iz Beograda jer su moji roditelji morali da izdvajaju celu ocevu platu za moje
studiranje jer sam morala da placam stan, a jel i hrana kosta neku kintu. Pri cemu u moje vreme nije bilo nekih samifinansiraujicih i nekih sa
budzeta, ako si ispunjavao uslove onda si mogao i da upises odredjeni fakultet, znaci da je samo skolovanje bilo besplatno.

Mnogo izbora tu nije bilo jer fakultet koji sam ja studirala postojao je( postoji i dan danas) samo u Beogradu tako da nisam mogla da idem
u Nish ili Pristinu , a naravno da nisam ni htela niti bih ikada tamo isla na studije).

Meni je samo bilo smeshno da je neko ovde rekao da studenti iz beograda ne mogu da jedu u kantinama za studente.
Ja nikada u zivotu niti sam zelela tamo da jedem niti uopste i znam gde su te kantine.

Poslednja izmena:
Ti studenti iz Beograda spavaju u svojoj kuci dok ovi sa strane moraju da placaju i stanove.
Pogledaj oglase i izracunaj ko tu bolje prolazi.

raja beogradska gleda da se domogne bonova od menzi studentskih domova,tamo je hrana bagatela

doručak 40 dinara,ručak 72 dinara, a večera 59 rsd,sve zajedno 171 rsd

mesečna cena smeštaja u domovima prve kategorije-1.860 dinara,ni 20 evra mesečno

Ja stvarno nisam ni nepsimena, a ni nemsushta. Obicno svako razume i na mnogo komplikovanijim temama moje misli.

Mesta u studentskim domovima u moje vreme( a to je bilo pre 25 gpodina) dobijali su oni koji su imali veze sa nekakvom Crnogorcima i Ercegovcima
a koji su drzali banku ( a cujem da se jos uvek nista promenlo) u studentskim domovima. Ja ne znam nikoga iz Srbije koje ikada dobio
mesto u Studentskom domu, a znam puno ljudi.

Nije isto biti siromasan student iz Zajecara i siromasan iz Beograda jer su moji roditelji morali da izdvajaju celu ocevu platu za moje
studiranje jer sam morala da placam stan, a jel i hrana kosta neku kintu. Pri cemu u moje vreme nije bilo nekih samifinansiraujicih i nekih sa
budzeta, ako si ispunjavao uslove onda si mogao i da upises odredjeni fakultet, znaci da je samo skolovanje bilo besplatno.

Mnogo izbora tu nije bilo jer fakultet koji sam ja studirala postojao je( postoji i dan danas) samo u Beogradu tako da nisam mogla da idem
u Nish ili Pristinu , a naravno da nisam ni htela niti bih ikada tamo isla na studije).

Meni je samo bilo smeshno da je neko ovde rekao da studenti iz beograda ne mogu da jedu u kantinama za studente.
Ja nikada u zivotu niti sam zelela tamo da jedem niti uopste i znam gde su te kantine.

Mda... Ja sam glup, ali svakako ne umem da citam misli... I ja sam studirao pre 25 godina i vecina mojih kolega, iz un. Srbije, je zivelo po stud. domovima. I sta sad? To sto se neko ne slaze sa tvojim "mislima" i generalizacijama je nepismen i sl?

I? Sta sad sto su izdvajali citavu platu? Sto se nisi kvalifikovala za stud. dom? A da, tamo je neko bio ko ti to nije omogucio. Dobar izgovor ne vredi para, vec pusta izgovaranja.

Mda... Ja sam glup, ali svakako ne umem da citam misli... I ja sam studirao pre 25 godina i vecina mojih kolega, iz un. Srbije, je zivelo po stud. domovima. I sta sad? To sto se neko ne slaze sa tvojim "mislima" i generalizacijama je nepismen i sl?

I? Sta sad sto su izdvajali citavu platu? Sto se nisi kvalifikovala za stud. dom? A da, tamo je neko bio ko ti to nije omogucio. Dobar izgovor ne vredi para, vec pusta izgovaranja.

I sam znas koliko je mesta bilo u domovima, a koliko studenata.
Iz moje generacije, a bilo nas je stotinak niko nije stanovao u domu. Ti tvoji mora da su bili s pravnog fakulteta:D
Ili neki omladinski funkcioneri u KPJ ( ili kako se vec zvala partija) SKJ?;)

raja beogradska gleda da se domogne bonova od menzi studentskih domova,tamo je hrana bagatela

doručak 40 dinara,ručak 72 dinara, a večera 59 rsd,sve zajedno 171 rsd

mesečna cena smeštaja u domovima prve kategorije-1.860 dinara,ni 20 evra mesečno

Slažem se.
Nije mi jasno, zašto dete iz Beogrda nema pravo na dom.
Možda i ta deca žele da žive odvojeno od roditelja. 20 evra mesečno i za njih bi bila prihvatljiva cena.
Neki od njih žive u stanu od 40m2, zajedno sa roditeljima i bratom ili sestrom.
Soba u domu za nih bi bila premija.

majkumu, što volim ova prisećanja iz prošlog milenijuma kombinovana sa sadašnjom pameću :lol:.......pre 25 godina bila sam devojče ipo......i sad sam ipo, al' nisam više devojče :zcepanje:

U pravu si, samo sto to ovde nije tema.
Malo smo se zaneli:zcepanje:

Aj se vratimo na "beogradizaciju".
Problem u Beogradu je taj da u tih dva i kusur miliona stanovnika vise nema radnicke klase, a ako batalimo i ovu " klasu" to
bi znacilo da ne postoji nijedno preduzece koje nesto proizvodi. Postavlja se pitanje gde su radnici. U javnim preduzecima ih nema, a opet zaposlenost
je je najvisa bas u tim javnim preducecima koja su sva od reda u Beogradu. Srbija polako pocinje da lici na Severnu Koreju ( ali bez streljanja nepodobnih),
a ni u Severnoj Koreji nije svima jednako lose, a narocito u Pjongangu, njihovom Beogradu. Uostalom i Srbija je dobila mladog vodju koji doduse ne propisuje
frizure, ali se u ekonomiju razume i zanima ga kao i ovog ludaka iz Severne Koreje.

- - - - - - - - - -

Slažem se.
Možda i ta deca žele da žive odvojeno od roditelja. 20 evra mesečno i za njih bi bila prihvatljiva cena.

Mogu da dobiju mesto u domu ako su pravoj partiji.

Slažem se.

Student nema prava na studentski dom u mestu u kome studira. Ako student iz Beograda zeli da zivi u studentskom domu mora da studira na Niskom ili Novosadskom univerzitetu.
Studentski domovi imaju ogranicen kapacitet i namenjeni su studentima koji ne zivi blizu.
Cena je prihvatljiva (i doma i ishrane) jer studenti sa strane imaju putne troskove, uzele se svoje kuce koja je i stotinama kilometara daleko.
To sto zive u malom stanu je tesko ali nece tu ostati celog zivota i nece tu brat i sestra zajedno pod istim krovom stvoriti svoje porodice (kao u filmu Tito i ja)

Да рашчистимо митоманију око броја становника у Београду.

Према попису, Београд има око 1 640 000 становника. Реалан број (ако се узму у обзир непријављени) је нешто већи, али не много већи.

Међутим, када се говори о Београду, обично се мисли (а тако је и на овој теми) на нешто што статистичари зову "насеље Београд", а то је Београд без тзв. приградских општина и без пољопривредних делова. Тада Београд има свега око 1 155 000 становника.

Да рашчистимо митоманију око броја становника у Београду.

Према попису, Београд има око 1 640 000 становника. Реалан број (ако се узму у обзир непријављени) је нешто већи, али не много већи.

Међутим, када се говори о Београду, обично се мисли (а тако је и на овој теми) на нешто што статистичари зову "насеље Београд", а то је Београд без тзв. приградских општина и без пољопривредних делова. Тада Београд има свега око 1 155 000 становника.

Ma nema tu sta da se " rascicava". Danas od 7 milijardi stanovnika na zemaljskoj kugli 3,5 milijarde zive u metropolama, a za dvadesetak godina ce to
biti i procenat od 80%.

Back