Sve pare idu u Beograd

Transcendental

Buduća legenda
Poruka
29.502
Ovo je neki opštepopularni mit koji masovno srećem kod ljudi koji nisu iz Beograda i jedan od glavnih argumenata koji koriste kad žele da nipodaštavaju Beograd i ljude koji su odavde.
Ovo nije tema za pdf Beograd jer me ne zanima taj fenomen u suštini, već me zanima da li je ovo tačno uopšte i imaju li osnov kad potežu ovo
Hvala.

Ovo je neki opštepopularni mit koji masovno srećem kod ljudi koji nisu iz Beograda i jedan od glavnih argumenata koji koriste kad žele da nipodaštavaju Beograd i ljude koji su odavde.
Ovo nije tema za pdf Beograd jer me ne zanima taj fenomen u suštini, već me zanima da li je ovo tačno uopšte i imaju li osnov kad potežu ovo
Hvala.

Ne smeta im kada odu na lecenje u Beograd ili da se pohvale nekim rodjakom ili prijateljem u Beogradu... A ovamo ore se zvuci rodnog kraja, skupovi (po istoj tematici) i td.

Da se razumemo, nemam ništa protiv Beograda ali to jeste tako i čisto da znate neko će pre crći nego stići do lečenja u BG. Stvar je u tome da treba da ima obezbeđeno lečenje u najbližem gradu a ne da putuje 200km da snimi kuk.
Uzima se dug na državnom nivou i gradi se BG dok svi plaćaju sve veće poreze kako bi se nahranila rastuća administracija i troškovi prestonice. Vi u BG niste ni svesni koliko ste privilegovaniji u odnosu na provinciju.
Kada neko odavde digne glas da se buni, zatvori se pančevac i izvedu kordoni. Vi tamo nit nas vidite niti čujete i svima lepo,

Мда... Када се '44. пљачкало и убијало по Београду, било је - само да грађанин цркне... А онда су нахрупили да глуме грађане...

Занимљиво је да се та "београдска" одредница перфидно и плански гради... Радите нешто да промените оне који из ваших средина долазе у тај фамозни Београд да свима кроје капу, па ће вас онда тај Београд мање жуљати.

Колико видим, мало који је политичар из Београда. Није ли то индикативно? Сачекајте их када буду долазили у своје родне крајеве, за то вам не треба тзв. "панчевац".

Лечење је потпуно погрешан пример. Ако у сиромашној земљи каква је ова постоји једна или две добре болнице, где ће да буду ако не у Београду? Да ли неко мисли да су Београђани срећни што се гурају у реду са болесницима из унутрашњости за преглед?

Што се дугова тиче, да чујем који се то локални дуг Београда сервисира из републичких фондова.

Мда... Када се '44. пљачкало и убијало по Београду, било је - само да грађанин цркне... А онда су нахрупили да глуме грађане...

Занимљиво је да се та "београдска" одредница перфидно и плански гради... Радите нешто да промените оне који из ваших средина долазе у тај фамозни Београд да свима кроје капу, па ће вас онда тај Београд мање жуљати.

Колико видим, мало који је политичар из Београда. Није ли то индикативно? Сачекајте их када буду долазили у своје родне крајеве, за то вам не треба тзв. "панчевац".

Ne lupaj gluposti i nemoj da glumiš ludilo (osim ako nije pravo, onda ti nema pomoći). Zemlja je opustošena i nema iz čega i od čega da se menja a i ono malo što se stvori se odnese. Vrati se još koji vek u prošlost, pišem ti za sadašnje stanje. Država se zadužuje za most oko kojeg ni vi tamo ne možete da se dogovorite da li vam treba ili ne.
Ljudi beže is svojih sredina jer ne mogu da opstanu, idu tamo gde se može. Pitanje je dokle. Beograd mi ne smeta nego upravo debilno ponašanje koje ispoljavaš jer nisi sposoban da vidiš šta se dešava 100km od tvojih vrata. Ako smo ista država valjda i vi treba da se bunite za nas. Gradsko stanovništvo je to koje je nosilo promene kroz istoriju, a ne, nego tebi je sve izgleda potaman a mi da "menjamo na bolje". Što onda živimo u istoj državi? Da plaćamo vaše mostove i trutove?

Лечење је потпуно погрешан пример. Ако у сиромашној земљи каква је ова постоји једна или две добре болнице, где ће да буду ако не у Београду? Да ли неко мисли да су Београђани срећни што се гурају у реду са болесницима из унутрашњости за преглед?

Што се дугова тиче, да чујем који се то локални дуг Београда сервисира из републичких фондова.

Ma jok bre, samo vi plaćate porez tamo. Ovde nama sve jeftino. Evo primer Vojvodine i tih famoznih 7 procenata koji se vraćaju u Vošu. Navodno ostatak ide za ravnopravan razvoj države, pa nisam nešto primetio da je Vladičin Han procvetao od toga. Samo BG raste prema tome dabome, follow the money....

Ne lupaj gluposti i nemoj da glumiš ludilo (osim ako nije pravo, onda ti nema pomoći). Zemlja je opustošena i nema iz čega i od čega da se menja a i ono malo što se stvori se odnese. Vrati se još koji vek u prošlost, pišem ti za sadašnje stanje. Država se zadužuje za most oko kojeg ni vi tamo ne možete da se dogovorite da li vam treba ili ne.
Ljudi beže is svojih sredina jer ne mogu da opstanu, idu tamo gde se može. Pitanje je dokle. Beograd mi ne smeta nego upravo debilno ponašanje koje ispoljavaš jer nisi sposoban da vidiš šta se dešava 100km od tvojih vrata. Ako smo ista država valjda i vi treba da se bunite za nas. Gradsko stanovništvo je to koje je nosilo promene kroz istoriju, a ne, nego tebi je sve izgleda potaman a mi da "menjamo na bolje". Što onda živimo u istoj državi? Da plaćamo vaše mostove i trutove?

Kako se ponasas i nisi za bolje.

Ma jok bre, samo vi plaćate porez tamo. Ovde nama sve jeftino. Evo primer Vojvodine i tih famoznih 7 procenata koji se vraćaju u Vošu. Navodno ostatak ide za ravnopravan razvoj države, pa nisam nešto primetio da je Vladičin Han procvetao od toga. Samo BG raste prema tome dabome, follow the money....

Не знам са ким се ти свађаш. Ја порезе нисам помњао никакве. Само сам питао који је то београдски локални пројекат финасиран републичким новцем. И немој те "follow the money" фазоне, него лепо одговори ако знаш. А видим да не знаш, јер помињеш фамозни мост који није направљен републичким новцем и то зна свако има икаквог појма о томе. То је искључиви дуг града Београда.

Београд је нажалост карцином нашег друштва, наставиће да расте док све не уништи.
Ако којим случајем ова држава опстане, то неће бити заслуга болесно централистичког београдског менталитета, већ страха ЕУ од могуће кризе која би настала распадом наше земље.

И смешно је кад неко каже "мислиш да желе Београђани да се гурају са пацијентима из унутрашњости", као да је неко дошао у Бг да му смета, а не зато што није у могућности да се излечи у неком ближем месту.
Или не зна да је парламент имао преко 60% посланика из Београда, са непознатим бројем (а сигурно преко 50%) у различитим агенцијама, саветима и осталим измишљеним институцијама за удомљавање подобних.

И шта ће се десити кад Бг не буде могао да плати своје дугове или га отплата тих дугова омете у исплати допуне за Бг пензионере или уџбенике само за ђаке из Бг-а?
Да неће можда да отпусти вишак радника или ће тражити и добити покриће од државе.

Кад би ми неко причао, да постоји држава као Србија и град као Бг, не бих му веровао.

U Beogradu se gradi ovo,u Beogradu se gradi ono,u Beograd stizu investicije a sve sem Beograda je nedodjija za vecinu koja zivi u Beogradu.

Opustosene su i unistene sve fabrike van Beograda i krajnje je vreme da ljudi koji glume ludilo shvate da vecina stanovnika BG-a zivi u BG-u jer u svom mestu nema posla-gastarbajteri su Srbi u Srbiji jer van BG-a za vecinu nema radnih mesta.

Dojadilo mi je vise da se Srbi dele na one u Beogradu i one van njega,dojadilo mi je da se deca iz cele Srbije slikaju kraj Pobednika kao da BG nema 17 opstina vec samo Stari Grad i gadi mi se podela na BG i ostatak Srbije koju su vecini naroda nametnuli jer se najlakse prezivljava u BG-u.

Investicije nikako ne idu u Sombor,Arandjelovac,Kursumliju,Bor,Valjevo-samo BG,zato i postoji animozitet u ljudima kada se BG spomene.

Smešni ste.
Jedino što BG ima je što su tamo većina lopova koja krade od svih nas i huška narod jedne protiv drugih, provincija protiv prestonica, državni poso protiv rad kod privatnika, nezaposleni protiv penzioneri, urbani protiv etno, babe protivu žabe,... sve u cilju da se zamlaćujemo dok nas razvaljuju.

Smešni ste.
Jedino što BG ima je što su tamo većina lopova koja krade od svih nas i huška narod jedne protiv drugih, provincija protiv prestonica, državni poso protiv rad kod privatnika, nezaposleni protiv penzioneri, urbani protiv etno, babe protivu žabe,... sve u cilju da se zamlaćujemo dok nas razvaljuju.

Светска банка је рекла да Србија има 9 месеци да изврши реформе, шта мислиш где треба највише да заболи да би реформе биле успешне. :per:

Od reformi nema ništa, samo tako daju rokove da podrže opšte zamlaćivanje naroda. Da MMF, Svetska Banka i ko god žele da pomogu zgrabili bi sve što mogu i prestali da finansiraju ovu rupu od države, ali to prvo njima nije u interesu.

Наравно да нема ништа од реформи, где си ти видео да Београд нешто жртвује.
Током 90-тих брашно ниси могао у Војводини да купиш, само да би јадни Бг-овци имали шта да једу, који сте ви паразити.

Koji mi, ja rođen i živim u Vojvodini, i da znaš, srce mi se cepa kad pređem Dunav i osmotrim sve te kule i gradove izgrađene od naših novaca, ali juče... I nemoj da izmišljaš priče o devedesetim, nisam ni toliko mali,
Budimo realni, BG jeste administrativni, kulturni, ekonomski i obrazovni centar ove zemlje, i ako za mrvicu deluje razvijenije od ostatka to je zbog toga. Mslm, cela nam je zemlja dovoljno velika da je prepišaš s kraja na kraj, i svi smo u istoj buli, zato ne razumem šta želite da postignu sa prozivanjem Beograda, kao biće mi bolje ako neko prikaže rendere projekata u NS ili KG?

Ја јесам реалан, Београд је заостала касаба са остацима турског политичког манира. Ко год се докопа власти понаша се као да је дахија, зато све и јесте у Бг-у, не би могли да подносу ни измештање универзитета у неки мањи околни град, а камоли нешто друго.

И не измишљам ништа из периода 90-тих, нити тврдим да је цела декада била идентична, али било је периода, кад су остали морали да се сназале за брашно, јер је "газда" био гладан.

Kad ti se odgovori istim tonom glumiš finoću. Takvi dupeglavci kao ti nisu vredni boljeg razgovora.

Ja glumim finocu, a onda ti to resavas prostacenjem? Zanimljivo. Uglavnom ne odgovaras na pitanja, vec prostacis - koliko sam shvatio - zato sto ne mislim isto kao i ti.

----------------------
Cudno je kako ne primecujete zatvorene fabrike po Beogradu? To mora da je zbog kordonima zatvorenog pancevca? Pitam li se ko ih je zatvorio i upropastio? ZNAM! Beograd.

S tim sto politicari vecinom nisu iz Beograda (takav je izborni zakon)... Damn, kako to onda da se objasni? Znam i to: posto im je svima radno mesto u Beogradu - onda je kriv Beograd, a posto su svuda okolo kordoni, onda treba beogradjani to da menjaju, ali treba da se cuvaju: kada neki SPS ne stavi kordone, vec slobodno dovede svoje horde iz unutrasnjosti da se biju i lome, e onda je itekako dostupan taj grozni Beograd.

Bilo bi lepo da postoji vremeplov, da nas nisu oslobodili braca rusi, da je ostala rampa na doseljavanje u Beograd i da je proglasen Kg ili neki drugi grad za glavni grad, ALI sa secanjem na sve ovo sto nam se desava. Onda bih bas voleo da vidim sta bi pisali raznorazni ovdasnji likovi.

Hvala.
ma seljaci iz nedodjije kukumavcu sto su beda pa im je to kao izgovor sto nisu vidli mora

Наравно да нема ништа од реформи, где си ти видео да Београд нешто жртвује.
Током 90-тих брашно ниси могао у Војводини да купиш, само да би јадни Бг-овци имали шта да једу, који сте ви паразити.

Dobro jutro kolega :manikir:

- - - - - - - - - -

Koji mi, ja rođen i živim u Vojvodini, i da znaš, srce mi se cepa kad pređem Dunav i osmotrim sve te kule i gradove izgrađene od naših novaca, ali juče... I nemoj da izmišljaš priče o devedesetim, nisam ni toliko mali,
Budimo realni, BG jeste administrativni, kulturni, ekonomski i obrazovni centar ove zemlje, i ako za mrvicu deluje razvijenije od ostatka to je zbog toga. Mslm, cela nam je zemlja dovoljno velika da je prepišaš s kraja na kraj, i svi smo u istoj buli, zato ne razumem šta želite da postignu sa prozivanjem Beograda, kao biće mi bolje ako neko prikaže rendere projekata u NS ili KG?

Saglasna

----------------------
Cudno je kako ne primecujete zatvorene fabrike po Beogradu? To mora da je zbog kordonima zatvorenog pancevca? Pitam li se ko ih je zatvorio i upropastio? ZNAM! Beograd.

S tim sto politicari vecinom nisu iz Beograda (takav je izborni zakon)... Damn, kako to onda da se objasni? Znam i to: posto im je svima radno mesto u Beogradu - onda je kriv Beograd, a posto su svuda okolo kordoni, onda treba beogradjani to da menjaju, ali treba da se cuvaju: kada neki SPS ne stavi kordone, vec slobodno dovede svoje horde iz unutrasnjosti da se biju i lome, e onda je itekako dostupan taj grozni Beograd.

Bilo bi lepo da postoji vremeplov, da nas nisu oslobodili braca rusi, da je ostala rampa na doseljavanje u Beograd i da je proglasen Kg ili neki drugi grad za glavni grad, ALI sa secanjem na sve ovo sto nam se desava. Onda bih bas voleo da vidim sta bi pisali raznorazni ovdasnji likovi.

Saglasna.

.....................
I fabrike i banke i firme, velike, male, srednje.
Svaka država ima glavni grad, i logika je da je tu centar politike, privrede, kulture, obrazovanja, finansija i moći. I sasvim je logično i ekonomski i sociološki, politički, a i zdravorazumski, da se u tom glavnom gradu, koji je po prirodi stvari sa najvećim i najraznolikijim stanovništvom, održava socijalni mir, upravo zbog ogromnog broja žitelja.
Političari su uglavnom iz drugih gradova. Tu su jer su ih ljudi iz tig gradova izabrali kao svoje predstavnike, da se bore za rešavanje pitanja svog grada, regiona, za pokretanje privrede svog podneblja, za bolje uslove života svojih sugrađana. Da li je njihovim sugrađanima bolje? Koliko vidim nije. Da li će se nešto promeniti pljuvanjem po Beograđanima, od kojih je 80% došlo iz drugih gradova? Neće.
Dakle, nije Beograd kriv, nisu krivi obični ljudi koji u njemu pokušavaju da prežive pored nestašice posla, već su krivi ljudi koje su na funkcije postavili glasači iz unutrašnjosti. Uvek je ljudski faktor taj koji je uzročnik i dobrog i lošeg, u reali, kao i u virtualu. Huškanje naroda protiv Beograda i ljudi koji u njemu žive je drevna srpska politička tradicija. Zapitajte se zašto?

Poslednja izmena:
Saglasna.

.....................
I fabrike i banke i firme, velike, male, srednje.
Svaka država ima glavni grad, i logika je da je tu centar politike, privrede, kulture, obrazovanja, finansija i moći. I sasvim je logično i ekonomski i sociološki, politički, a i zdravorazumski, da se u tom glavnom gradu, koji je po prirodi stvari sa najvećim i najraznolikijim stanovništvom, održava socijalni mir, upravo zbog ogromnog broja žitelja.
Političari su uglavnom iz drugih gradova. Tu su jer su ih ljudi iz tig gradova izabrali kao svoje predstavnike, da se bore za rešavanje pitanja svog grada, regiona, za pokretanje privrede svog podneblja, za bolje uslove života svojih sugrađana. Da li je njihovim sugrađanima bolje? Koliko vidim nije. Da li će se nešto promeniti pljuvanjem po Beograđanima, od kojih je 80% došlo iz drugih gradova? Neće.
Dakle, nije Beograd kriv, nisu krivi obični ljudi koji u njemu pokušavaju da prežive pored nestašice posla, već su krivi ljudi koje su na funkcije postavili glasači iz unutrašnjosti. Uvek je ljudski faktor taj koji je uzročnik i dobrog i lošeg, u reali, kao i u virtualu. Huškanje naroda protiv Beograda i ljudi koji u njemu žive je drevna srpska politička tradicija. Zapitajte se zašto?

Ако изузмемо масовне миграције настале ратовима и људе који су на тај начин дошли у Србију, па и на власт, доминантан број представника власти и бирократије је београдски, то је просто тако.

Моје скормно мишљење је да у Београду дува неки специфичан ветар, који помути људима разум, посебно људима у власти. Они забораве и на пристојност и шта је реално, па чак и шта је неопходно.

Већи проблем од тога је проста демографска рачуница у БГ-у живи између 1/4 и 1/3 становништва Србија, са великим приливом младог становништва (тј. оного дела који тек треба да се репродукује), па ће овим темпом и више од 1/3 становништва Србије живети у БГ, то се нигде не дешава и одраз је озбиљног поремећаја. нпр. Лондон чини око 1/5, Париз око 1/6 популације итд.

Има тога још, али људи су оптерећени одбраном своје позиције (чак и обични људи) да би сагледали ширу слику.

И на крају зашто пљујем по Београду, зато што је Београд проблем и власт и стимулација досељавања и последични проблеми са инфраструктуром који одузимају улагања у друге делове државе.
На крају дана или ће цела Србија имати и сви ћемо бити задовољни или ће вам и даље требати абнормално велика милиција, да чува ваш Београд, али вероватно не од уласка Срба, већ Турака и Шиптара.

Back