kao ing.energetike reći ću ti da to ne ide tako kako ti misliš na računu.Već sam piso na nekoj temi o tome, ja recimo mogu da potrošim u nekim zimskim mesecima i 1.700 kWh, to je 100kwh više od granice crvene zone 1.600kwh, i tih 100 kwh platim oko 2.000d.
Sad, nova tarifa crvene zone 1.200kwh, znači sada imam 500kwh više i platiću u zavisnosti koliko trošim skuplju ili jeftinu tarifu u crvenoj zoni, recimo oko 6,7 hiljada račun više nego kada sam trošio 100kwh u crvenoj zoni, 1.700kwh sam plaćao zaboravio sam ali negde oko 16,17 hiljada, znači sada crvenu tarifu za 100kwh plaćam oko 2.000d., za novu crvenu tarifu ima da platim minimalno 6 hiljada više, znači ukupno bi bilo oko 22,23 hiljade, znači recimo oko 25% poskupljenje.
Znači to je poskupljenje samo na ovu promenu zone crvene tarife, plus ako bude poskupljenje struje.
Jednostavno, tamo gde sa zakida za državu, onda na drugom mestu mora da se nadoknadi, EPS je krava muzilica, ima Vučko debelo da nam naplati ovo njegovo ekonomsko čudo.
![]()
POTROŠI TI TE KILOVATE PA SE MI VIDIMO U ZIMU.KAŽEM TI SADA BIĆE TI PREKO 35% POVEĆANJE U ODNOSU NA PROŠLU GODINU,DALJE NEĆU DA TI OBJAŠNJAVAM.