Sve ove Vučićeve ekonomske mere biće naplaćene narodu jako lukavo tokom zime

Već sam piso na nekoj temi o tome, ja recimo mogu da potrošim u nekim zimskim mesecima i 1.700 kWh, to je 100kwh više od granice crvene zone 1.600kwh, i tih 100 kwh platim oko 2.000d.

Sad, nova tarifa crvene zone 1.200kwh, znači sada imam 500kwh više i platiću u zavisnosti koliko trošim skuplju ili jeftinu tarifu u crvenoj zoni, recimo oko 6,7 hiljada račun više nego kada sam trošio 100kwh u crvenoj zoni, 1.700kwh sam plaćao zaboravio sam ali negde oko 16,17 hiljada, znači sada crvenu tarifu za 100kwh plaćam oko 2.000d., za novu crvenu tarifu ima da platim minimalno 6 hiljada više, znači ukupno bi bilo oko 22,23 hiljade, znači recimo oko 25% poskupljenje.

Znači to je poskupljenje samo na ovu promenu zone crvene tarife, plus ako bude poskupljenje struje.

Jednostavno, tamo gde sa zakida za državu, onda na drugom mestu mora da se nadoknadi, EPS je krava muzilica :mrgreen:, ima Vučko debelo da nam naplati ovo njegovo ekonomsko čudo. :aha:
kao ing.energetike reći ću ti da to ne ide tako kako ti misliš na računu.
POTROŠI TI TE KILOVATE PA SE MI VIDIMO U ZIMU.KAŽEM TI SADA BIĆE TI PREKO 35% POVEĆANJE U ODNOSU NA PROŠLU GODINU,DALJE NEĆU DA TI OBJAŠNJAVAM.

POTROŠI TI TE KILOVATE PA SE MI VIDIMO U ZIMU.KAŽEM TI SADA BIĆE TI PREKO 35% POVEĆANJE U ODNOSU NA PROŠLU GODINU,DALJE NEĆU DA TI OBJAŠNJAVAM.
Ja sam imo oko 8 godina dodatni poso kao popisivač struje tako da znam vrlo dobro šta pričam. :rtfm:

Ja sam imo oko 8 godina dodatni poso kao popisivač struje tako da znam vrlo dobro šta pričam. :rtfm:
Da se ne vređamo popisivači rade sa srednjom školom.Drugo znam mnoge popisivače koji su namerno potrošače prebacivli u skuplju ili jeftiniju zonu iz samo njima znanim razlozima.Mnogi su takvi leteli sa posla.

Da se ne vređamo popisivači rade sa srednjom školom.Drugo znam mnoge popisivače koji su namerno potrošače prebacivli u skuplju ili jeftiniju zonu iz samo njima znanim razlozima.Mnogi su takvi leteli sa posla.
Uf, ja pričam o tome kako se izračunava potrošnja i cena struje, to sve ima na poleđini papira koji dobijemo kao račun za struju, 1000 puta sam to moro da objašnjavam potrošačima jer ne znaju, ima nekih 100 stvari koje treba objasniti.

Opet, kažem znam vrlo dobro kako se izračunava struja, i znam kakve se sve marvezacije prave sa tim računima za struju.

Uf, ja pričam o tome kako se izračunava potrošnja i cena struje, to sve ima na poleđini papira koji dobijemo kao račun za struju, 1000 puta sam to moro da objašnjavam potrošačima jer ne znaju, ima nekih 100 stvari koje treba objasniti.

Opet, kažem znam vrlo dobro kako se izračunava struja, i znam kakve se sve marvezacije prave sa tim računima za struju.
Evo kod nas je sada sat na banderi trebaju mi strube da vidim svoje stanje a očitavaju daljinski i kakva je moja šansa da se zaštitim ako primetim da nešto nije u redu?

ne hrani Vučić nikoga....možda tebe Vučić hrani iz svog džepa...većina građana pošteno radi za platu ili je svojim minulim radom već zaradila penziju...
ako nekom država daje platu to ne znači da je daje onaj ko je trenutno na vlasti..nije ova država feudalno vlasništvo braće Vučić nego skup građana koji se udružio tako da ima zajedničku kasu i snage za održavanje mira i reda i odbranu zemlje...vlast se bira da upravlja zajedničkim resursima u interesu građana i bude njhov servis a ne da glumi vlasnika svega
pertovic je onaj celavi glavonja koji je pre par meseci vikao onoj zeni "a ko ti daje penziju" e to je taj tip radikalski.

Inženjeru

U komentaru prilikom otvaranja teme si rekao "svako ko se imalo greje na struju tokom ove zime ima da mu budu bukvalno do tri puta veći računi "

u ovom drugom komentaru kažeš čoveku da će biti 35% veći račun

Znaš li ti razliku između 3 puta i 35%, samo da proverim

Do tada ćemo dobro da vas razradimo za zabelu, neje u redu da odete nespremni. A plate i penzije od vaše zaplenjene imovine
bas cete se ovajditi :lol:

a ta tvoja banda ce zaplenom imovine sebe prvo da obezbedi, a za krezube penzionere ako nesto ostane.

kao i dinkicevih 1000 evra.
dok drustvo medju sebem podelilo pare od rasprodaje, za plebas nije nista ostalo

Autorska
Ova prva hladna noć u Srbiji nagoveštava oštru zimu a naš predsednik Srbije sa ekonomskim olakšicama privremeno zagrejao narod.To će sve trajati do poskupljenja struje u oktobru koje na prvi pogled ne izgleda strašno.
No ne leži vraže narod ne zna šta za njega znači spuštanje crvene zone sa 1600 kwh na 1200 kwh.
Da pojasnim malo,svako ko se imalo greje na struju tokom ove zime ima da mu budu bukvalno do tri puta veći računi nego što su bili tokom prošle godine u isto vreme.
Eto odakle će lukavi predsednik Srbije nadoknaditi sve ove ekonomske olakšice koje je ponudio narodu sada.
Za koje je to vremensko razdoblje 1200 kWh? Za 6 mjeseci?
Ja sam u prvih 6 mjeseci ove godine potrošio 1348 kWh, najviše u lipnju (309 kWh), jer je bilo jako vruće pa je klima uređaj radio cijeli mjesec.

Back