SVE O TRBUŠNJACIMA (ANATOMIJA, PRAVILA I VEŽBE) - VIDEO KLIP

Ovo su sve ok vežbe, Jednio nisu za svakoga, mora se imati malo ozbiljnija forma da bi se ovo izvodilo u bezbednoj formi.
Kad već pričamo trbušnjacima dok sam radio jake SQ i DL i trbušnjaci su bili tu, možda dve tri serije po 20 na treningu i to je bilo dovoljno.
Са једне стране то и са друге генетика, колико су код појединца добро развијена трбушна мишићна влакна. Ја нпр. сам одувек мрзео трбушњаке и никад их не радим, а са 16-17% већ почиње да се виде спољние линије плочица - значи генетика исто није небитна. Мислим да је са предњим чучњевима и мртим дизање стомак довољно трениран, ако се уз то још свако јутро по 2мин ради стомачни вакум, онда су плочице са испод 15% масти гарантоване.

Konkretno sam mislio na njihovu snagu. Tada sam imao najjače. A za fensi izgled ipak treba niži % BF.
U svakom slučju ih treba raditi ako nizbogčeg onda zbog stabilnosti cetralnog dela.
Стабилност и снага стомачних мишића је веома битна, мада мислим да неки посебан третман и није потребан. За сваку комплексну вежбу је потребна и стомачна снага ради стабилизирања, а она се индиректно кроз тешке и комплексне вежбе тренира.

Шта хоћу рећи, много бољи резултат за цело тело ће постићи онај, који тренира нпр. предње чучњеве и мртво дизање од онога, чији се комплетан тренинг састоји из тренирања груди, рамена, руку и стомака. А таквих момака су теретане пуне - много више би профитирали, када би само упола времена потрошили на озбиљне вежбе колико троше на тренирање стомака.

Back