Sve je predvidivo?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nisam imala ni prvi brak :lol:
vanbračno sam ih dobila hehe

Pa znaš, i ti si u mojim godinama verujem, ako bih se ikada udala u smilu da živim ponovo sa nekim kada deca porastu, onda će to biti ono ljubav u zrelim godinama :) i tada vec ni on nece imati nikakvu porodicu vec bivsu zenu i decu na primer :lol:, pa bih naravno gledala kako se prima njima ophodi.
Ja vjerujem da sa godinama čovjek postaje promoćurniji pri odabiru partnera, ali u slučajevima odnosa u poznim vezama, sve sam više ubjeđena da one najbolje funkcionišu kada ne žive pod istim krovom. Kada se sastave nemali broj slučajeva znam da bi se to brzo rasturilo. Zavoli valjda čovjek taj komoditet dok je u pauzi od braka bio sam, sve teže padaju kompromisi a o nekim ustupcima i da ne govorim.

Uh uh za ovo drugo neznam šta bih ti rekla jer toliko je bilo šokantnih rastava braka u mojoj okolini, sklapanja novih, rađanja vanbračne djece takoreći preko noći, zaboravljanja na djecu iz predhodnih brakova kao da nikad postojala nisu da mi je to sve skupa strašno.

Ja vjerujem da sa godinama čovjek postaje promoćurniji pri odabiru partnera, ali u slučajevima odnosa u poznim vezama, sve sam više ubjeđena da one najbolje funkcionišu kada ne žive pod istim krovom. Kada se sastave nemali broj slučajeva znam da bi se to brzo rasturilo. Zavoli valjda čovjek taj komoditet dok je u pauzi od braka bio sam, sve teže padaju kompromisi a o nekim ustupcima i da ne govorim.
za mene je to idealno. ovako teorijski gledano. to svako ima svoj stan.
ali kada sam prošle godine bila nekoga zavolela, mislila sam kako bi bilo lepo da mu se uselim u gajbu hehe
mislim, to je bilo nemoguće, ali u tim momentima kada nekoga voliš se odlučuje, a ne sad unapred
Uh uh za ovo drugo neznam šta bih ti rekla jer toliko je bilo šokantnih rastava braka u mojoj okolini, sklapanja novih, rađanja vanbračne djece takoreći preko noći, zaboravljanja na djecu iz predhodnih brakova kao da nikad postojala nisu da mi je to sve skupa strašno.
pa svega ima
ali meni lepo ono kada čujem da se na novgodišnjim slavljima okupe svi, bivši sa svojim novim partnerima,d eca iz svih brakova... čak sam čula za jedan primer od frizerke i kod nas u okolini beograda haha, reče mi da se njena majka i tata ponovo venčali i imaju oboje novu decu, i da ona ima 6 braće i sestara ukupno hehe, i da obilazi sve i svi je vole... msm, čudno ali eto i to postoji kod nas :)

Malo ozbiljnija tema.

Budu ovakve ili onakve priče itd, ali na kraju se ispostavi da se i muškarci i žene na polju ljubavi i sexa suštinski opredeljuju za ono što su 1. videli i usvojili iz primarne porodice, 2. što im je sredina zadala.
Možda i žele drugačije, ali im nešto ne da.
Nije LjiS idealan pdf za ovo, ali nije ni psihologija, jer se ne radi samo o psihi već i o uticaju kulture, uverenja ljudi iz mesta u kome je neko odrastao.

Otići u sredinu gde je taj neko odrastao, upoznati porodicu. 90% bi trebalo sve da bude jasno.
Iznenadila bih se da je drugačije.
Džaba sve pisanje ovde, svakome su opredeljenja spram ovih pitanja već davno ugrađena

Šta vi mislite?
Jaoj Paula bre.
Ovo tema trazi mentalno angazovanje. :zloca:
Nisam sigurna da je sve jasno samim uvidom u sredinu u kojoj je neko odrastao.
Osim sredine nas "stvara" toliko toga naknadno stecenog i prozivljenog.
I iz svake situacije kroz koju prodjemo mozemo izaci promenjeni.

Cak i nasa percepcija okruzenja iz koga smo potekli, moze biti razlicita od percepcije nasih rodjenih braca ili sestara.

Tako da, ne bih rekla da je predvidivo, bar ne u meri da bude na nivou pravila.

Recimo, upoznam nekoga , izdaje se osobu savremenih pogleda na svet, voli kres kombinacije, voli druženja, sve razume, nije zatucana osoba. I onda odeš i upoznaš roditelje u rodnom mestu, i vidiš određenu matricu. Da li ćete to uzeti u obzir ili ćete smatrati za nebitno?

Moje iskustvo kaže da se podobro mora uzeti u obzir ! Jer neki suštinski stavovi iskoče kad - tad.
(znam da nije romantično, ali vidim tako).
Po meni baš ako voli kres kombinacije je zatucana osoba, primitivnost.

Malo ozbiljnija tema.

Budu ovakve ili onakve priče itd, ali na kraju se ispostavi da se i muškarci i žene na polju ljubavi i sexa suštinski opredeljuju za ono što su 1. videli i usvojili iz primarne porodice, 2. što im je sredina zadala.
Nije LjiS idealan pdf za ovo, ali nije ni psihologija, jer se ne radi samo o psihi već i o uticaju kulture, uverenja ljudi iz mesta u kome je neko odrastao.

Otići u sredinu gde je taj neko odrastao, upoznati porodicu. 90% bi trebalo sve da bude jasno.
Džaba sve pisanje ovde, svakome su opredeljenja spram ovih pitanja već davno ugrađena

Šta vi mislite?

Moze biti, ali ne mora da znaci. Mnogi koji su potekli iz malih i ucmalih sredina, iz strogih patrijahalnih porodica, su sasvim drugaicji.
Cim je se neko usudio da ode iz tih ucmalih sredina svojim putem u beli svet, znaci da je vec napravljen prvi korak da se u svemu, pa i na polju ljubavi i seksa, se izvuce iz tog uticaja, i ostvari sebe na svoj nacin.
Neko u tome uspe, neko ne.
Na nekoga, zaista, sredina u kojoj je odrastao ostavi neizbrisiv trag.
Neko se poptuno pronadje u necem kompletno drugom. Shvati sebe drugacijeg/drugaciju, upozna se, prihvati, zavoli sebe, i onda dobijamo jednu zdravu jedinku.

Zato je, po meni, jako bitno da se deca cim postanu punoletna, odvoje fizicki od roditelja, u neki drugi grad, i da zive svoje zivote.

Jer svako od nas je posebna individua, i tako i treba da se razvijamo. Ko ne neguje tu svoju posebnost nego samo gleda da se uklopi u neki sablon zacrtan od strane porodice/sredine, uglavnom izraste u neku sjebanu osobu, koja ili sjebava sebe, ili sve oko sebe.

pa baš o tome i pričam. programirani smo na neki način. I oni koji su vaspitavani drugačije ili su iz neke neobične porodice se slabije uklapaju.

pa upravo je tako. nisi tako vaspitavana. Ali ima ko jeste. Teško je tome se "odupreti" u zrelom dobu...
Nije tu vise ni to koliko si vaspitan - koliko je do toga koliko si glup ili nisi, ako zelis i dovoljno si pametan (pod pametan ne smatram da si zavrsio oksvord, nego da imas malo pameti u glavi) da budes sa kime hoces i uopste neces biti ogledalo svojih roditelja ili "vaspitan". Dosta problema kod nas mladih je u tome sto mi sami sebe ogranicimo u tom pogledu jezivo i mislimo da smo mi to sto nase okruzenje zeli i tu ostanemo da smrdimo. Teska tema svakako

Malo ozbiljnija tema.

Šta vi mislite?
Covjek kao najslozenije bice, logicno, u svojem socijalnom, fizickom ili bilo kojem drugom obliku ima razlicitosti. Nazalost mi smo te razlicitosti zaboravili uzimati kao bogatstvo pa te razlicitosti danas su predmet sukoba pa cak i mrznje, umjesto da taj potencijal iskoristimo za daljnje napredovanje......

Back