Ne znam da lli sam samo ja u pitanju, nadam se da nisam; ali (uvek postoji, sigurno postoji razlog, dobar ili los postoji) ne volim fol o idili i guranju stvari ispod tepiha. Tako da, pokusavajuci da budem sto objektivnija i realnija pri donosenju bilo kakvih odluka, ostavljam svoje emocije po strani, praveci se tj. trudeci da one izgledaju manje bitno. Konkretno ja ne volim kada neko glumi preteranu emotivnost, osecajnost, sazaljnje, kao neku dobrotu..Ljudi reaguju na podsticaje, tako da niko ne moze osporiti da se vode pojedinacnim interesim, a ako vec brines za sebe odakle uopste ideja o tvojoj humanosti. Sto me podseti na nedavnu kampanju *strajk gladju protiv gladju*, aman dokle ce ova drzava-narod da izigrava socijalno utociste, ok, jesu to bili, naravno, dobrovoljni prilozi, ali da li zaista mislite da kompanije koje su *donirale* enormne sume zaista zele da pomognu ili popravljaju svoju reputaciju kod naroda, btw od istog tog naroda su iste te pare i uzeli, na ko zna koji nacin tj. zna se, mada raspravljati o drz.korupciji nema smisla-zapravo efekta! I tako odoh ja na drugu temu.. No, sve je, pa i ovo u vezi sa onim sto mi cinimo.
Dakle moje pitanje je: moze li se i da li uopste treba verovati ljudima? Jer definitivno mi svoje odluke baziramo na uverenjima, stavovim, pa i pod uticajem okoline, na koju i mi sami imamo koliki-toliki uticaj..
Ok, sve ovo i cini zivot, bla bla usponi i padovi, moraju postojati da bismo ih razlikovalli.. Nisam bezosecajno bice, mada na trenutke zelim da jesam, samo sto si ti bolji prema drugima oni gori prema tebi fazon *pruzis ima prst, a oni hoce celu saku* . koliko samo daleko moze otici ljudska zloba, taman posmislis nema goreg, kad ono..Dokle ce nas odvesti zavist, ne postovanje bilo cega..a opet,covek je najsavresenije bice.
Dakle moje pitanje je: moze li se i da li uopste treba verovati ljudima? Jer definitivno mi svoje odluke baziramo na uverenjima, stavovim, pa i pod uticajem okoline, na koju i mi sami imamo koliki-toliki uticaj..
Ok, sve ovo i cini zivot, bla bla usponi i padovi, moraju postojati da bismo ih razlikovalli.. Nisam bezosecajno bice, mada na trenutke zelim da jesam, samo sto si ti bolji prema drugima oni gori prema tebi fazon *pruzis ima prst, a oni hoce celu saku* . koliko samo daleko moze otici ljudska zloba, taman posmislis nema goreg, kad ono..Dokle ce nas odvesti zavist, ne postovanje bilo cega..a opet,covek je najsavresenije bice.