Sve je belo u Srbiji...

Od sinoc pada sneg, beo i cist da prekrije citav beli grad.
I pomislih...kakva cudna simbolika...
Bela zastava je odavno podignuta u borbi protiv korupcije, kriminala, svih vidova sunda i kica.
Belo se prodaje deci vise nego ikada, a u zemlji niko ne zna koliko narkomana imamo, niko se time ne bavi jer imamo precih stvari od njihovih zivota, ko ce jos o tome sada da misli...
Imamo i mleko "Bello" samo sto nemamo mleka, ali dobro sada ne moramo bas da se hvatamo za sitnice, vazno je da je ono belo.
I predsednik nam je sada vec poprilicno beo kao i premijer, a to nazalost ne znaci da su i mudriji...mislim, trebalo bi kada nas vec gledaju belo i kazu nam da ce ova godina biti (opet) teska.da barem deluju da su mudri...ali izgleda da oni bas kao i lek kome je isteklo trajanje ne deluju vise ni na sta.
Imamo i Belville na skupom placu u gradu koji se na engleskom zove Belgrade ali tu odavno vise nista nije belo...
2700 ljudi u Beogradu od nove godine stekli su ekskluzivno pravo da dobiju parce beloh hleba u narodnim kuhinjama. To pravo nema svako samo izabrani. Cuo sam da je tamo hrana odlicna, cak je jedan funkcioner izjavio da tako kuva i njegova zena...ne znam da li se doticna gospodja na ovu opasku uvredila.
Ove zime jedan stari bracni par je osvanuo mrtav i beo jer zlobnici kazu da su umrli od gladi. Kasnije nam je Bata Zivojinovic rastumacio da je u Srbiji nemoguce umreti od gladi. Neki zli jezici kazu da su se mozda ipak smrzli jer se oko njih zabelelo na sve strane kad je pao prvi sneg a nisu imali cime da se ogreju...ali umrli od gladi nisu i to treba pozdraviti.
Kada pogledam sve ovo pitam se da li bi Roberto Begnini i ovde rekao "La vita e Bella"...ali u svakom slucaju sve je belo...i dalje pada.

Sjajan omaž "belom"...nimalo bajkovito zabadanje prstom u oko posmatrača.
A i što bi,kada moja bajka nije kao tvoja, niti njegova kao njena...Koliko bajki
toliko pahulja što dodirom istine nestaju tragom...
Ne-nad(a)(bez nade.)..empty zamajavanje sadašnjice...a i nada iluzija za siromašne
šarena laža iz dnevnog kolaža...
:klap:

Back