hirajgoagain
Zaslužan član
- Poruka
- 127.188
pa nek svatuju, meni to do sad nije smetalo. neko pravi te velike svadbe neko ne. valjda uglavnom prave neke srednje
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
iskreno,kad sam se ja udavala nisam imala pojma sta zelim sta ne zelim.niti oko vencanice,niti oko menija,niti oko muzike.ja sam kao pala sa marsa...i muz i ja.i bilo nam je bas lepo i veselo.a istina je da ne da nismo isli na egzoticno putovanje,nego nisamo isli ni na kakvoDa ne pomisli Smokva da je na njen racun...nije, vas ne poznajem ali moja generacija (plus par godina) je prosla tako da je pravila svadbe za druge a ne za sebe, svi su zeleli nesto a usput napravili milion kompromisa...ko voli hiljadu ljudi, kolo i trubace treba tako da uradi a na nama je da se prilagodimo, ako moje dete sutra hoce da se venca u krosnji kokosovog oraha uz osmeh cu mu dati pare bez da pomisli da mi je zao jer sam zelela drugacije...a ne znam nijedan par koji je otisao na medeni mesec kako valja, negde egzoticno, skupo, nesvakidasnje, daleko, opusteno, za sva vremena...za to roditelji redovno nemaju a za to prvo treba da im daju...da im zivot pocne slatko![]()
pa bolje ako cemo iskrenoiskreno,kad sam se ja udavala nisam imala pojma sta zelim sta ne zelim.niti oko vencanice,niti oko menija,niti oko muzike.ja sam kao pala sa marsa...i muz i ja.i bilo nam je bas lepo i veselo.a istina je da ne da nismo isli na egzoticno putovanje,nego nisamo isli ni na kakvo
to je ista situacija kao kad deca slave rodjendan.za prosecan rodjendan za ceo razred u nekoj rodjendaonici treba izmedju 80 i 100e.
deca to vole,i vecina dece tako proslavlja.zato meni bude jako cudno kad cujem neku mamu koja kaze,ja sam rekla,bolje da te pare uzme sebi nesto da kupi,nego da baci na jedno vece...
svi smo mi razliciti.ja vise volim da pojedem i popijem i da se uz muziku proveselim,nego da imam nove kozne cizme
ti ocigledno ne znas posto je pasuljpa bolje ako cemo iskreno
sa druge strane ja ne mogu sebe u zivotu da vidim da trazim mojima da spiskaju silne pare na slavlje tog tipa, a ne mogu ni da se vidim ni ko sponzor svadbi posebno sto ustedeti pare nije bas mala stvar, ili jos gore (a i za to sam cula) da se uzimaju krediti ne bi li napravio sto vecu svadbetinu, a vamo jedes corbast pasulj cele godine i prdis pod vencanicu od istog jer nemas sta drugo ni da jedes ni da obuces i nadas se da ce ti se isplatiti svadba u poklonima/paramamozes te pare potrositi na obrazovanje, putovanje, ucesce u kreditu za stan/kucu, ustekati za crne dane, opremiti kucu, sta god vec...
ne jedem gati ocigledno ne znas posto je pasuljsirotinja vise ni pasulj ne moze da jede,skuplji je od piletine
![]()
Imao sam prilike da prisustvujem kako svadbe najavljene sa ''malo nešto, samo za roditelje i prijatelje'' za mesec-dva mutiraju u terevenku u restoranu ''Kurjak'', sa brkatim baba-tetkama, lomljenjem čaša i nasumičnom pucnjavom
![]()
ti ocigledno ne znas posto je pasuljsirotinja vise ni pasulj ne moze da jede,skuplji je od piletine
![]()
ne jedem gakrompir, pirinac? kuvani kukuruz?
![]()
Svuda u Srbiji se sa povrsine 10x10 m moze dobiti 25 kg pasulja, dovoljno jednoj porodici za godinu dana.......
A to svako moze da uradi...Ne treba da se kupuje.
moracu da se raspitam o cenama
- - - - - - - - - -
odmah sutra idem da ogradim parce livade.cim zora zarudi,pohrlicu da odaberem najlepsu parcelu
ti ocigledno ne znas posto je pasuljsirotinja vise ni pasulj ne moze da jede,skuplji je od piletine
![]()
iskreno,kad sam se ja udavala nisam imala pojma sta zelim sta ne zelim.niti oko vencanice,niti oko menija,niti oko muzike.ja sam kao pala sa marsa...i muz i ja.i bilo nam je bas lepo i veselo.a istina je da ne da nismo isli na egzoticno putovanje,nego nisamo isli ni na kakvo
to je ista situacija kao kad deca slave rodjendan.za prosecan rodjendan za ceo razred u nekoj rodjendaonici treba izmedju 80 i 100e.
deca to vole,i vecina dece tako proslavlja.zato meni bude jako cudno kad cujem neku mamu koja kaze,ja sam rekla,bolje da te pare uzme sebi nesto da kupi,nego da baci na jedno vece...
svi smo mi razliciti.ja vise volim da pojedem i popijem i da se uz muziku proveselim,nego da imam nove kozne cizme
Sta mislite o svatovima?
Da li su veliki svatovi dobro ulozen novac?
Koliko se samo para ULUPA u jedan dan, a koje bi mladi bracni par mogao mnogo bolje isakoristiti.....
Da li je to samo jos jedan parada "seljastva i kica"?
Kome i cemu KORISTE svatovi???![]()
Nije to isto Smokvo.
Dete ima potrebu da se uklopi u drustvo i da se ne istice jer je malo, nesigurno, stidljivo...
Odrasli ljudi su izgradjene licnosti, imaju svoje zelje, svoj ukus, pa i svoje snove, ako cemo pravo. Nije fer da im se sve otme jer "tako se to radi (slavi, pravi, kako god)".
Ne znam odakle ispadose cizme? Medjutim, kada razmislim bolje, pre bih pukla hiljadu evra na prsten i tri hiljade na putovanje nego na muziku i hranu.
Odmah mi padne na um zaznojena zena koja djipa cacansko kolo iznad mesa i isflekanih salveta od vina a onda tako oznojena sedne da jede sarmu dok zajapuren i razrdljan muz blazeno gleda u rastresene zene jer...to je jedino zabava. Ko kaze? Meni je to mucenje, kada se neko blizak vencava na seoski nacin dodje mi da samo posaljem poklon, ne znam ni odakle su ispale ove svadbe a la Sekula se zeni, u gradovima se pre samo par generacija nisu ljudi tako vencavali isto kao sto se ni slave nisu slavile kako se danas slave, pokosila nas megalomanija i nekakav moderan tradicionalizam, ma koliko to kontrasno zvucalo![]()