Svatovi, svatovi ....

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Sta mislite o svatovima?

Da li su veliki svatovi dobro ulozen novac?

Koliko se samo para ULUPA u jedan dan, a koje bi mladi bracni par mogao mnogo bolje isakoristiti.....

Da li je to samo jos jedan parada "seljastva i kica"?

Kome i cemu KORISTE svatovi??? :think:

Vole ljudi takve prilike da se prosetaju goozice u novim odijelima
a treba i skupiti materijala za tracarenje .Kad mogu Masaje sto
ne bi mogli i ovi tzv civilizovani ? Ja inace te krkanluke sa djipanjem
i pucanjem je volim .

Seljacka posla.
p.s. Ne mislim da se ne isplati, jos uvek nisam srela nekog ko je bio u minusu posle svadbe, jer danas svi donose novac kao poklon, ali mi je to bespotrebno bacanje energije i tooooliko neoriginalno i dosadno. Sve su svadbe iste, samo su mladenci razliciti. Isto sve, obicaji, ceremonija, bela glupa vencanica, muzika... A svi oni misle kako je bas njihova svadba bila posebno lepa.

Poslednja izmena:
Na svadbe najviše troše Cigani.
Žive za taj dan.
Rade kao gastarbajteri najteže i najprljavije poslove na Zapadu
da bi za pet dana, koliko im obično traje svadba, skrkali sve što su stekli.
Dovode najskuplje pevače, kite muziku najvećim deviznim banknotama....

Skorojevićka egzibionistička seljoberijada....!

Sta mislite o svatovima?

Koliko se samo para ULUPA u jedan dan, a koje bi mladi bracni par mogao mnogo bolje isakoristiti.....

Neka se ljudi okupljaju i vesele. Moze se svadba organizovati i tako da to ne bude "parada seljastva i kica". Ekonomske aspekte takvih manifestacija ne bih da komentarisem.

Sta mislite o svatovima?

Miiiiiiislim da voliim da ih izbegavam, sarmu ne jedem, kolo ne igram a kada izvuku kuburu iskreno pretrnem:lol:

Da nisu dobro ulozen novac ne bi stari kockari igrali na sve ili nista...kako igraju, znaci da je rizik posla minimalan...verujem da je endemska grupa nas, ljudi kojima je blam da pruze kovertu vec nose neko staklo i porculan, u izumiranju...na srecu mladenaca i njihovih roditelja...

Mnogo se para ulupa moj Blajbi...al' nek se trupa za sve pare:)

Ne bih znala da li je kic jer svi vidimo kic drugacije.
Mene ni pod pretnjom one kubure ne bi na celo kolone u iznajmljenoj haljini...aliiiiii, ja cu se udati ovde...sto dodje svojevrstan kic, zar ne...

santorini_weddings001.jpg

Sa sve kavezom za nekog ucveljenog belog goluba :)))

Mada je pogled dobar za sve pare <3

Ja se udala sa sve svadbom, sad je gotovo.
Da je bilo blaženstvo i savršenstvo - nije.
Al nije bila toliko ni grozozo, na opšte nezadovoljstvo baba i tetki, čak mi ni venčanica nije bila bela a ni iznajmljena a ni venčanica.
Nije bilo ni običaja.
Ni mladoženja nije bio pingvin, no opet... da je bilo kiča - bilo je. A i kako drugačije, svadba je majku mu :))))

Pride, koliko ih ranije nisam podnosila - sad su mi super.
Jedinstvena prilika da vidim rodbinu i prijatelje a da nije sahrana, kad me najčešće bude sram što se lepo provodim, al' kako da mi ne bude lepo u društvu dragih ljudi, makar i povod okupljanja bio tužan.

A i volim da džuskam i nisam baš toliki namćor koliki sam bila.

Miiiiiiislim da voliim da ih izbegavam, sarmu ne jedem, kolo ne igram a kada izvuku kuburu iskreno pretrnem:lol:

Da nisu dobro ulozen novac ne bi stari kockari igrali na sve ili nista...kako igraju, znaci da je rizik posla minimalan...verujem da je endemska grupa nas, ljudi kojima je blam da pruze kovertu vec nose neko staklo i porculan, u izumiranju...na srecu mladenaca i njihovih roditelja...

Mnogo se para ulupa moj Blajbi...al' nek se trupa za sve pare:)

Ne bih znala da li je kic jer svi vidimo kic drugacije.
Mene ni pod pretnjom one kubure ne bi na celo kolone u iznajmljenoj haljini...aliiiiii, ja cu se udati ovde...sto dodje svojevrstan kic, zar ne...

Pogledajte prilog 326303

samo jos da nadjes dedu koji ce to da plati!

Ne brini, prave oni to za pare po meri:zper:

...a onda cu pred svatovima da zatalasam svojom mocnom guzom ka tvom krilu dok se preznojavas od straha i osecanja obaveze da se mlada, ma kako slonasta bila, prenese preko kucnog praga uz rodjacko navijanje oooo ruk:lol:

Sta mislite o svatovima?

Za svatove na livadi ne znam....

Mislim da cu na moje vencanje pozvati 20-tak najblizih osoba,sa sve rodbinom :lol:

Jedna drugarica je na vencanju imala 400gostiju,pozvali su 600, jer imaju veliku rodbinu i puno prijatelja....

Tu se ne radi o gubitku,jer svako donese minimum koliko koliko kosta restoran...

Zakljucak: Pare ne igraju nikakvu ulogu, ali je pitanje zasto bi neko zeleo na svadbi nekog ko mu i nije bas blizak?
Ne mozes sa 400 osoba da budes blizak.....zaista~~~

ja volim svadbe. i one fensi i one seoske pod satrom.i volim da igram kolo i da jedem i da pricam sa ljudima i da slikam mladu kad sece tortu.volim i sve obicaje na svadbi.placem non stop,cak i kad mi nisu blizak rod.
ne razmislam uopste dal se svadba isplati ili ne,ljudi prave svadbu da proslave pocetak novog zivota,da se provesele,da pocaste.ne zale pare na muziku,vencanicu,klopu...
meni nekako tuzno kad cujem da su mladenci posle vencanja otisli na tihi rucak sa par ljudi da bi pristedeli pare za letovanje
naravno svako radi kako voli
ja volim uz prasence i cigane :tambalamba:

- - - - - - - - - -

e da,volim i kad tetke dolaze na svadbu sa tortama...
i kad mlada igra poslednji ples sa ocem,a prvi sa muzem :rida:

Sta mislite o svatovima?

Za moj pojam, protraceno je sve. I vreme, i trud i novac,...
Ne mogu sebe ni da zamislim kao mladu. Osecala bih se kao maskota :lol: Uvek su mi bila cudne devojcice koje mastaju o vencanici i sl.
Nisam pristalica ni formalng braka, a ne jos i svadbe.

- - - - - - - - - -

meni svadbe lice na neki paganski obred, ma koliko skupe i fensi da su
ja sma se udala tajno
oba puta

:) Ovako moja tetka.
Cekala da svi odu na more, pa njih dvoje i kumovi bez ikakve pompe.

Meni su moji pravili veliku svadbu samo kada sam se zenio prvi put...

posle im je sve postalo - obicno....:sad2:
Онако обичајно гледано код нас се други, трећи итд пут и не прави свадба, бар не онако како је уобичајено тј прв' пут, већ нешто сасвим скромно, што би Саул рекао ,,у кругу фамилије".

Sta mislite o svatovima?

Naprotiv. Vecina to radi kako bi se oparili. Fazon: ulozeno 5.000 EUR, zaradjeno 10.000 EUR...dobri smo 5.000 EUR.
A meni je to blago receno debilno.

Sta mislite o svatovima?

Ko ima seljačku familiju, normalno da će i svadba biti takva. Al nije ni to loše, takav je čovjek, ne treba da bježi od sebe.
Ja nisam ljubitelj kolone vozila, tribljenja, barjaka, običaja čije postojanje mi nije jasno. Al i to mi bude lijepo kada doživljaj pričaju ljudi koji su uživali u tome.
Novac bi mogli bolje da iskoriste, al možda dnevno da ne pojedu čitavu krišku hljeba nego pola, da novac uštede i iskoriste za nešto finije...

Back