Svakodnevna povišena temperatura

u.smiljanic

Početnik
Poruka
1
Zdravo, imam 21 godinu i u poslednjih 5 meseci sam u par navrata imala povišenu temperaturu (od 37 do 37,5 recimo) praćenu malaksalošću, koja je trajala i po mesec i po dana. Pretpostavljam da je razlog neka neizlečena infekcija, pošto sam pre toga imala jednu upalu grla, a verovatno i urinarnu infekciju (imala sam peckanje pri mokrenju). Planiram da odem kod doktora, ali bih pre toga da uradim neke osnovne laboratorijske analize (da uštedim na vremenu). Da li neko može da mi kaže da li pri analizi krvi i urina treba da tražim i neke dodatne specifične analize (za Coxsackie itd.)?

Може бити на психо основи , али је најбоље отићи на преглед код лекара.
То је најгора температура ако је учестала јер може да означава неко жариште у организму.
ТБЦ тако почиње али и многе друге болести...

Mesec ipo dana povišena temperatura, još i subfebrilnost ( temperatura ne ide preko 38 C ) i u više navrata?
- Obavezno se javi i to što pre lekaru na detaljnija ispitivanja. Uradi osnovne analize ( ako si već rešio da ih radiš pre pregleda), lako ćeš dopuniti nalaze ili se javi bez toga - lekar će te uputiti.

Poslednja izmena:
Da li biste mogli da mi preporučite neki narodni lek za skidanje visoke temperature (38,5-39)?
Bili smo u bolnici, urađen je test, u nalazu nema ničega sumnjivog, nema kašlja ni nekih propratnih simptoma, ali temperatura ostaje visoka (spadne na 37,5 ili 38, ali opet poraste) već treći dan. Bolesnik od juče pije Ibalgin 400 na svaka četiri sata. Doktor nam je rekao da ako ni danas ne spadne, sutra počinju neka ispitivanja u bolnici.

Ово сам изглуглала, значи нисам пробала, али видим да људи пишу да је добро :)
За децу и одрасле, рецепт је исти.

Narendan krompir je dobar i za skidanje temperature, ubaci se u carape. Namociti carape sircetom(najbolje jabukovim)i izrendati krompi..Staviti krompir u mokre carape i obtij....Imam troje dece i ovoje isproban recept a takdoje je dobar verovali ili ne... SENF!!! Namaze se na krpice koje se preklope i stavi se na tabane. Odlicna stvar...

....cista komova rakija i pet izdrobljenih andola!!!Izmesa se sve to,dobro se izmasira....

Evo jednog "recepta" za skidanje temperature preko 39.Ali,moram da vas upozorim da naglo skida temperaturu!Smlaciti rakiju (najbolje komovu),umociti carapice u nju,iscediti,zatim carapice uvaljati u mlevenu kafu,i navuci detetu,ali tako da kafa bude do detetove koze.Mora da se prati dete,jer kazem-naglo skida temperaturu!

Naisla sam na jednu novinu!GLINA/prirodni cistac organizma!Prilikom povisene telesne temperature,glinom moze da se premaze celo telo ili samo tabani,i to vise puta u toku noci,i temperatura spada.Glina deluje spolja i unutra.Upija,drenira i eliminise necistoce iz organizma,toliko da se cak gubi neprijatan miris znoja.Komponente iz gline su poznati praantibiotici

Back