Svaki vikend mi radan

• Začetnik teme Začetnik teme asuss
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
prvo proveri da li si potpisao blanko otkaz i da li u ugovoru postoji klauzula koja kaže da je radnik dužan da se odazove usled povećanog obima posla, vervatno da postoji, čim se poslodavac poziva na isto... pa onda vidi da li ti se isplati da tužiš.

prvo proveri da li si potpisao blanko otkaz i da li u ugovoru postoji klauzula koja kaže da je radnik dužan da se odazove usled povećanog obima posla, vervatno da postoji, čim se poslodavac poziva na isto... pa onda vidi da li ti se isplati da tužiš.

pa da povecan obim posa ne moze da traje pet meseci.ja do sada imma 10 zaradjenih dana,a ako ovako nastavim da radim dobicu jos jedan godisnji odmor.Ne verujem da je to po zakonu.

Koliko najvise smem po zakonu da nakucam slobodnoh dna?

U preraspodeli mozes da imas neograniceno slobodnih dana. Ali preraspodela nije namenjena klasicnom radniku koji ima pun fond sati - tako sto na primer radi svaki radni dan 8 sati. Zato sam te pitao sta radis. Ako si mornar na brodu i ukrcan si 6 meseci onda ces da naguras 3 meseca preraspodele ili ako radis na busotini ili nesto slicno, na primer poslovi koji se rade u smenama po 15 ili 30 dana... Naravno kod takvih zanimanja ljudi koriste tu preraspodelu ili im se plate ti sati/dani u dogovoru sa firmom. Placanje je 1:1 u odnosu na platu, to nije prekovremeni rad vec te placaju i kad ne radis kao da radis.

Kod prekovremenog rada, ako se dobro secam po zakonu on mora da se iskoristi, ako se ne iskoristi onda se placa uz platu najkasnije posle 2 meseca. Eventualno moze da se desi neki dogovor sa firmom da se ti sati dani iskoriste kasnije i slicno.

Moj ti je savet da imas sve napismeno. Svako to resenje, nalog za prekovremeni rad, sve to sacuvaj. I resenja kada si koristio godisnji slobodne dane, za svaki slucaj. Sto se tice nekog konflikta sa poslodavcem, ti najbolje znas da li ti treba taj posao ili ne.

Samo mogu drugarski da ti kazem Ako ti je dobra plata radi i cuti a ako nije trazi boilje.Inace da ti promenis nesto u firmi nemas sanse. Ti da se nekom pozalis i gazda da kaze nema problema od sutra subota je vasa ...nema nista od toga.

to je tipican seljacki srpski mentalitet.cuti i trpi.kad bi se svi pobunili mogli bi da nam pljunu pod prozor

Ma imaš 3 rešenja:

1. Radi i ćuti ako si zadovoljan platom i ostalim uslovima
2. Ako nisi zadovoljan traži drugi posao
3. Otvori svoju firmu pa postavljaj uslove, slobodne dane, praznike, plate, naplaćeno, nenaplaćeno, troškove, rokove, ugovaraj, odgovaraj,ulaži i radi sve.....i čekaj da ti pljunu pod prozor :lol:

Ma imaš 3 rešenja:

1. Radi i ćuti ako si zadovoljan platom i ostalim uslovima
2. Ako nisi zadovoljan traži drugi posao
3. Otvori svoju firmu pa postavljaj uslove, slobodne dane, praznike, plate, naplaćeno, nenaplaćeno, troškove, rokove, ugovaraj, odgovaraj,ulaži i radi sve.....i čekaj da ti pljunu pod prozor :lol:

Zakon postoji.Ja ne dolazim vise vikendom i en moze da mi da otkaz jel ne radi po zakonu a u stalnom sam radnom odnosu.Ljudi o tome vam pricam morate malo da pokazete muda.Inace sam dobar i savestan radnik.Ali ne dozvoljavam da me neko ****.problem je sto se ljudi u Srbiji plase.

Back