Od pre dva meseca svaki vikend mi je skoro radan.Poslodavac u petak napise zbog povecanog obima posla i tako radan vikend kao preraspodela radnog vremena.Da li moze to da radi po zakonu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zavisi o kom poslu se radi i sta se desava sa preraspodelom. Da li je koristis kao slobodne dane i/ili ti placaju te sate ili ne dobijas nista.
Dobijam slobodne dane koje ne mogu da iskoristim.
prvo proveri da li si potpisao blanko otkaz i da li u ugovoru postoji klauzula koja kaže da je radnik dužan da se odazove usled povećanog obima posla, vervatno da postoji, čim se poslodavac poziva na isto... pa onda vidi da li ti se isplati da tužiš.
pa da povecan obim posa ne moze da traje pet meseci.ja do sada imma 10 zaradjenih dana,a ako ovako nastavim da radim dobicu jos jedan godisnji odmor.Ne verujem da je to po zakonu.
pusti zakon, vidi šta si potpisao.
8 sati dnevmo,40 sati nedeljno
pa sto ga nisam dobio do sad?ja radim samo subotom.nedeljom ne idem uopste na posao iako naredba vazi i za nedelju.ništa više?
znaš da ako tražiš sl. dane, ili plaćene prekovremene da vrlo lako možeš dobiti otkaz... pa proceni sam.
zakon štiti poslodavca u većini slučajeva, na tužbe ćeš samo bacati pare.
pa sto ga nisam dobio do sad?ja radim samo subotom.nedeljom ne idem uopste na posao iako naredba vazi i za nedelju.
Koliko najvise smem po zakonu da nakucam slobodnoh dna?
pa necu,ali ovde sam da mi konkretno objasnite prava radnika,ali se to ovde ne moze pronaci.
Samo mogu drugarski da ti kazem Ako ti je dobra plata radi i cuti a ako nije trazi boilje.Inace da ti promenis nesto u firmi nemas sanse. Ti da se nekom pozalis i gazda da kaze nema problema od sutra subota je vasa ...nema nista od toga.
Ma imaš 3 rešenja:
1. Radi i ćuti ako si zadovoljan platom i ostalim uslovima
2. Ako nisi zadovoljan traži drugi posao
3. Otvori svoju firmu pa postavljaj uslove, slobodne dane, praznike, plate, naplaćeno, nenaplaćeno, troškove, rokove, ugovaraj, odgovaraj,ulaži i radi sve.....i čekaj da ti pljunu pod prozor![]()