Svaki četvrti brak završi se razvodom

Onaj koji se zaljubi ima sve predispozicije da izgubi, jer zbog ljubavi sebi dozvoljava stvari koje inace ne bi dozvolio. Saznanje da je ljubav moguce podvaliti daje sansu drugoj strani da kontrolise situaciju. Podvaljivanje ljubavi je zivotna lekcija. Onaj koji vise voli, vise se i bori za opstanak veze i vise ce ga pogoditi raskid te iste veze. Zaljubljena osoba je kao marioneta i ona ne razmislja racionalno. Kako zaljubljenost prolazi, racionalna komponenta sve vise dolazi do izrazaja, i sve se vise postaje svestan realne situacije, koja moze voditi u razvod. Siguran sam da bi bilo jos i vise razvoda, nego mnogi ostanu u braku, ucenjeni, bez snage za razvod, prihvatajuci situaciju kakva jeste, nagovarajuci druge na istu stvar. Posebno obratiti paznju na deo nagovaranja drugih na istu stvar. Ovu tehniku oko manipulacije ljubavi vise koriste zene, cak i udruzeno, gde jedna drugoj maksimalno pomazu da se cilj ostvari. Gomila muskaraca nisu ni svesni sta im se dogadja, nego misle da se stvari slucajno odvijaju i da su naisli na ljubav svog zivota. Onda dodje hladan tus. Sve to ce dovesti do toga da se uvedu predbracni ugovori.

Statistika pokazuje da u Srbiji postoji trend osetnog povecavanja broja razvedenih brakova pa tako u 2015. godini je broj razvedenih brakova veci za oko 1 700 u odnosu na 2014. godinu.
Ocigledno je da brak kao institucija sve vise gubi na znacaju i da ovaj trend ce se nastaviti.

Pogledajte prilog 394510

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/porazna-statistika-svaki-cetvrti-brak-zavrsi-se-razvodom/qjxb85f

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/istrazivanje-brak-sve-nepopularniji/3nwh97j

Kod mene u zgradi svaki drugi brak se završio razvodom. Ali je to bilo za vreme SFRJ. A sada se od nas mladih još niko nije razveo.

I često mi kod ovakvih diskusija padne na pamet kako će u budućnosti sve manje i manje kvalitetnih ljudi prenositi svoje gene,
a masa ukalupljenih intelektualno inferiornijih radilica uredno štancati po dvoje troje i više komada malji deca...i svaki put moram da spomenem onu Idiokraciju...ponavljam se, ali fakat je proročki jeziv film...
Imaces elitu na vrhu koji ce stvarno i postati superiorniji od 98% ovih railica kako ih nazivas.

Imaces elitu na vrhu koji ce stvarno i postati superiorniji od 98% ovih railica kako ih nazivas.

Da, da...odličan šlagvort za neku drugu temu doduše, ali da, to je vrlo izvestan scenario...
Maki je negde spomenuo Orwella...genijalno proročanska sf koja svakim danom nalazi potvrdu u realnosti....I evo nas već uveliko u takvom ambijentu...ljudi su u većini anestezirane ovce bez identiteta koje su se svele na sticanje i potrošnju,pretvoreni u bezličnu masu koju terminološki često srećemo kao "ljudski resurs"...
Vladari su par procenata opresivne psihopatske elite koja se manipulacijom vešto prikriva iza liberal.demokratskih maski navodne vladavine prava, jednakosti itd.
Mi već živimo te zlokobne distopije...

Odličan prilog ovome je i rad poljskog psihologa Andreja Lobačevskog, koji govori o vladavini tzv Patokracije...preporuka za knjigu Politička ponerologija!

Da, da...odličan šlagvort za neku drugu temu doduše, ali da, to je vrlo izvestan scenario...
Maki je negde spomenuo Orwella...genijalno proročanska sf koja svakim danom nalazi potvrdu u realnosti....I evo nas već uveliko u takvom ambijentu...ljudi su u većini anestezirane ovce bez identiteta koje su se svele na sticanje i potrošnju,pretvoreni u bezličnu masu koju terminološki često srećemo kao "ljudski resurs"...
Vladari su par procenata opresivne psihopatske elite koja se manipulacijom vešto prikriva iza liberal.demokratskih maski navodne vladavine prava, jednakosti itd.
Mi već živimo te zlokobne distopije...

Odličan prilog ovome je i rad poljskog psihologa Andreja Lobačevskog, koji govori o vladavini tzv Patokracije...preporuka za knjigu Politička ponerologija!

Da da, raja, masa , ovce.

To sam i sam skontao iduci po gradu i gledajuci.

Samo kako da se iskoristi ta masa.

Bolje biti elita nego ovca.

Back