Svake godine koncert u Balaševićevu čast

Da li podržavate ideju da se svake godine na Bogojavljenje organizuje koncert u Balaševićevu čast?

• Da

glasova: 4 44,4%
  • Ne

glasova: 5 55,6%

• Ukupno glasova
    9

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
237.262

Inicijativa da se svake godine organizuje koncert u Balaševićevu čast​

Tri godine nakon smrti novosadskog kantautora i umetnika Đorđa Balaševića, na društvenim mrežama predložena je inicijativa da se svake godine 19. januara organizuje koncert u njegovu čast.
Incijator ideje je predsednik "Kolor pres Grupe" Robert Čoban koji je u objavi na svom Fejsbuk profilu napisao da postoji ideja da se svake godine na Bogojavljensku noć organizuje "tribjut" koncert na kojem bi se okupili pop-pevači iz celog regiona i neki novi klinci koji bi izvodili Balaševićeve pesme i tako čuvali sećanje na njega.
"Nošen mišlju kako su to uradili sa Oliverom Dragojevićem u Hrvatskoj, da se jednom godišnje okupe izvođači iz celog regiona i pevaju njegove pesme, mislim da bi bilo divno da se duh Đorđa Balaševića sačuva i u Novom Sadu koji se emotivno oprostio od njega na događaju na Keju", kaže Čoban.

Njegova objava na društvenim mrežama naišla je na veliki odziv korisnika i niz pozitivnih komentara kojima podržavaju ovu ideju.
"To sam postavio bez ikakve namere, čisto kao neku ideju pre svega porodici koja je vlasnik autorskih prava i moram da priznam da je to jedan od postova u proteklih godinu dana koji je imao najviše komentara, šerova i lajkova - 99 odsto ljudi je reklo da bi došlo na ovakav događaj", dodaje on.

Porodica Đorđa Balaševića će 19. januara organizovati događaj ,,Na bogojavljensku noć na kojem će izvođenjem Balaševićevih pesama duh ovog panonskog mornara nastaviti da živi.
https://rtv.rs/sr_lat/vojvodina/nov...zuje-koncert-u-balasevicevu-cast_1408449.html

Zanimljiva ideja. Meni se sviđa. Šta mislite o tome?

jeste pisao ok poeziju ali je kao osoba bio minus

shvatam ja da ta profesija spada u zabavljace , ali ne moras pljuvati nekog da bi se uvukao drugom

vreme je da i mo srbi budemo zlopamtila , mada znam da necemo , zlatne ribice smo mi

docakujemo sa odusevljenjem svakog ko nas je pljuvao a pljujemo nekog ko vise voli svoju domovinu nego srbiju

sto je i normalno ali nas mediji uce drugacije

Tri godine nakon smrti novosadskog kantautora i umetnika Đorđa Balaševića, na društvenim mrežama predložena je inicijativa da se svake godine 19. januara organizuje koncert u njegovu čast.
Incijator ideje je predsednik "Kolor pres Grupe" Robert Čoban koji je u objavi na svom Fejsbuk profilu napisao da postoji ideja da se svake godine na Bogojavljensku noć organizuje "tribjut" koncert na kojem bi se okupili pop-pevači iz celog regiona i neki novi klinci koji bi izvodili Balaševićeve pesme i tako čuvali sećanje na njega.
"Nošen mišlju kako su to uradili sa Oliverom Dragojevićem u Hrvatskoj, da se jednom godišnje okupe izvođači iz celog regiona i pevaju njegove pesme, mislim da bi bilo divno da se duh Đorđa Balaševića sačuva i u Novom Sadu koji se emotivno oprostio od njega na događaju na Keju", kaže Čoban.

Njegova objava na društvenim mrežama naišla je na veliki odziv korisnika i niz pozitivnih komentara kojima podržavaju ovu ideju.
"To sam postavio bez ikakve namere, čisto kao neku ideju pre svega porodici koja je vlasnik autorskih prava i moram da priznam da je to jedan od postova u proteklih godinu dana koji je imao najviše komentara, šerova i lajkova - 99 odsto ljudi je reklo da bi došlo na ovakav događaj", dodaje on.

Porodica Đorđa Balaševića će 19. januara organizovati događaj ,,Na bogojavljensku noć na kojem će izvođenjem Balaševićevih pesama duh ovog panonskog mornara nastaviti da živi.
https://rtv.rs/sr_lat/vojvodina/nov...zuje-koncert-u-balasevicevu-cast_1408449.html

Svakako.Zasluzio je.

Чудо да Оливера и Беба већ нису покренуле судске поступке због ове најаве. Како неко сме без њиховог знања да изводи песме које је Балашевић написао.

Што се мене тиче, Нови Сад је град Баје малог Книнџе који га је недавно ресетовао на српство.

Балашевић је више за Загреб, Сплит, Сарајево и друге "толерантне" средине.

Poslednja izmena od moderatora:

ne i ne i ne.ko je on bio?Patrijarh?on je bio tekstopisac.neka mu je laka zemlja.

jeste pisao ok poeziju ali je kao osoba bio minus

shvatam ja da ta profesija spada u zabavljace , ali ne moras pljuvati nekog da bi se uvukao drugom

vreme je da i mo srbi budemo zlopamtila , mada znam da necemo , zlatne ribice smo mi

docakujemo sa odusevljenjem svakog ko nas je pljuvao a pljujemo nekog ko vise voli svoju domovinu nego srbiju

sto je i normalno ali nas mediji uce drugacije

problem nastaje kada MISLIS da ga znas privatno
i kada cujes "rekla-kazala" price. Sve i da su istinite.

Kao nekome kome su pojedine pesme obeleziel jedan deo detinjstva
glasao sam i evo opet javno DA ... bilo bi lepo da se prave koncerti Djordju u secanje.

Privatno kakav je bio i sta je radio i da li je Olja ovo ili sa onih ili Beba da li krade ili aleksa da li .... sta me briga
nisam pio kafu sa njim niti pivo.

Bio je jedan od najvecih kantautora Ex-Yu a i sire i to ne moze da se porekne.

I da, taj njegov sarkazam, sa koncerata, nije bas za svaku glavu pitak
jel da ?
nije neki pevac , vise je glumac

to sam video u tlzp kad je boris, koji inace nije neki pevac, bolje otpevao * ne lomite mi bagrenje*

nije bas isto kad izmislja pricice posle i u toku * al se nekad dobro jelo*

i kad kaze da je srpski deformsan hrvatski , onim tonom kojim je rekao

mogao se uvlaciti malo profinjenije

da je rekao * vi znate moj jezik kao iskrivljeni hrvatski*

a ne

nije neki pevac , vise je glumac

to sam video u tlzp kad je boris, koji inace nije neki pevac, bolje otpevao * ne lomite mi bagrenje*

nije bas isto kad izmislja pricice posle i u toku * al se nekad dobro jelo*

i kad kaze da je srpski deformsan hrvatski , onim tonom kojim je rekao

mogao se uvlaciti malo profinjenije

da je rekao * vi znate moj jezik kao iskrivljeni hrvatski*

a ne

i nije pevac vec kantautor...a to je ogromna razlika jer je sam pisao i komponovao i aranzirao. Zar ne?

Eh da je samo to rekao...u originalu koliko ja znam je bilo nesto vise kao
"izvinite na mom iskrivljenom hrvaCkom...."

Lepo je, za sve one, koji ne zele sa sagledaju sustinu tekstova, napisao "Kere Varosanske" ...
obrati paznju na veliko V na varosanske. Sta mislis na sta/koga je ciljao ?

U previse je slojeva pisao, napominjem opet, nije za svacije usi, a ni mentalni sklop.

Svako vidi/cuje ono sto zeli.

Ja smatram da nisi u pravu sto mislis da se prodavao za neke pare. Da li si ikada video njegovu dedovinu u NS u Jovana Cvijica?
Mnogo je to kvalitetnih kvadrata nove gradnje a bome i stare :)

Društvo se ponovo sastaje "Na Bogojavljensku noć": Program ispred Balaševićeve kuće u Jovana Cvijića​

Program "Na Bogojavljensku noć...", u znak sećanja na tradicionalne koncerte Đorđa Balaševića u Novom Sadu, održaće se 19. januara, u Ulici Jovana Cvijaća, ispred broja 33.

balasevic_021_960.jpg

"Veče pod jednom zvezdom", koju organizuje Fondacija Balašević, održaće se ispred kuće u kojoj je živeo novosadski kantautor.
Događaj počinje u 19 časova.

Đorđe Balašević tradicionalno je imao koncerte u Novom Sadu na Bogojavljensku noć.

Poslednji koncert u našem gradu održao je 19. januara 2020. godine.

Zbog organizovanja ovog događaja, autobusi GSP-a na linijama 11A i 11B promenili su trasu. Trasa je izmenjena do petka, 20. januara, a zatvorena je Ulica Jovana Cvijića, u delu od Karađorđeve do Temerinske ulice.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V..._NJVLUrR6p86LFDTLNV5srZTveRb__e5vDjWCVm_aGSm8

Back