- Poruka
- 63.764
Кицај, кицај, забавно јеkicam sa fina poneta je jasna ne dirja me, ne diram te.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Кицај, кицај, забавно јеkicam sa fina poneta je jasna ne dirja me, ne diram te.

Španski?kicam sa fina poneta je jasna ne dirja me, ne diram te.
Заправо нема. Физичко насиље је уједно и психичко. Док психичко није уједно и физичко.Poenta je da je nasilje dvosmerno nije zensko ili musko nego je povezano, zato nije moguce gledati samo jednu stranu.
Recimo svi znamo da je verbalno nasilje zenska specijalnost, a fizicko muska i da se dopunjuju.
Mozda hoces da kazes da uvreda nema snagu samara?
Протеклих годину и по посебно.Svi smo trenutno u kazanu u kome nas kuvaju pokako
Izlozeni smo nasilju kao drustvo
Sve više verujem da je tako na globalnom nivou.Svi smo trenutno u kazanu u kome nas kuvaju pokako
Izlozeni smo nasilju kao drustvo
njoj samo nedostaju kvote iz devedesetih, sve drugo je lako, ali kvote koje odobrava neki strucnjak za par hiljada maraka je vrsio posao...Sve više verujem da je tako na globalnom nivou.
U robovlasništvu je bilo bolje.
Ćutiš, radiš, pomiriš se sa tim da si rođen kao rob, ili si zarobljen u ratu, pa moraš da trpiš.
Ovo je sveopšte zlo i kraj mu se ne vidi, a zovu ga demokratija.
A svesno biće, navodno rođeno u slobodi, ovu “demokraciju” ne može da trpi, ne može ni da se izoluje od sveta, a nema mehanizme da sruši ovakav poredak.
Ranije je masa rušila sisteme jedne zemlje, a sada se to ne može jer je taj sistem zaštićen ko zna koliko hiljada kilometara daleko od mase te iste države.
Ili si citirao pogrešan post, ili te ja ne razumem.njoj samo nedostaju kvote iz devedesetih, sve drugo je lako, ali kvote koje odobrava neki strucnjak za par hiljada maraka je vrsio posao...
kuva se lagano u loncu, jer je dokona, a dokona je jer ne ide posao bez monopola, koji je otvoreno vladao medju kvazielitom i zadovoljavao njihove ekonomske potrebe...Ili si citirao pogrešan post, ili te ja ne razumem.
Ne znam, nisam školovala.
koji sistem? o sistemu i pisemo sistem nece nista da pokrene jer mu je dobro zadbh+jih 50 godina...To treba sistem da uredi / ne mozes ti sam nista da promenis ne moze niko sam nista da promeni.
Dobro je da nas dvoje posedujemo monopol i nismo dokoni.kuva se lagano u loncu, jer je dokona, a dokona je jer ne ide posao bez monopola, koji je otvoreno vladao medju kvazielitom i zadovoljavao njihove ekonomske potrebe...
skoro pa da se slozim...Заправо нема. Физичко насиље је уједно и психичко. Док психичко није уједно и физичко.
Не кажем да неки видови психичког такође немају трајне последице.
koji sistem? o sistemu i pisemo sistem nece nista da pokrene jer mu je dobro zadbh+jih 50 godina...
Питање је да ли је еманципација жена решење? Или доноси само још више терета, да жена осим што трпи злостављача треба и да зарађује, доприноси финансијски.
A? Emancipacija nema nista sa krivichnim prekrshajima. Ako te neko zlostavlja, bilo da si zhensko il mushko, jebeno idi u policiju. Kapiram da nije lako, al come on, emancipacija ili ne, niko ne treba da trpi zlostavljanje.
Прочитала сам недавно интервју Ведране Рудан занимљив као и увек, али један део ми је посебно привукао пажњу.
Svaka žena, bez obzira na starost i status ima svog zlostavljača ako se ne pobrine da ga reši. Mene je zlostavljao otac, pa prvi muž. Kada sam s njim raskinula bolesnu vezu, rekla sam sebi – Nikada više. Na svetu ima mnogo dobrih muškaraca, treba znati izabrati ili treba znati živeti bez njih. Mislim da je ovo drugo ipak bolji izbor.
Сетила сам се жене коју сам скоро упознала, сада је у трећем браку. Испричала ми је каква је злостављања преживела у прва два брака и да сад има одличан брак.
Онда ме питала да ли ћу поново да се удам и зашто не. Мало сам била затечена питањем.
Она је очигледно од ових првих што трагају док не нађу, ја од других, научила сам да живим без њих.
Питање је да ли је еманципација жена решење? Или доноси само још више терета, да жена осим што трпи злостављача треба и да зарађује, доприноси финансијски.
Зашто феминизам ту не помаже? Зашто и даље жене трпе злостављаче?
Не, немојте о економском фактору!
Много је финансијски добростојећих и еманципованих жена које трпе злостављање, можда више психичко него физичко али трпе.
Како научити девојчице да препознају злостављача?
![]()