Svaka ptica svome jatu

Ma koliko se trudili da promenimo svoj nacin ponasanja uvek ce vuk ostati vuk, a hijena hijena. Ovca ne moze da bude koza, ni ovan jarac. Priroda je , cak, regulisala da se i ne mesaju genetski.
Kod ljudi to nije slucaj, ljudi razlicitih sredina i navika se cesto mesaju i iz toga nastaju dobra potomstva, ali su te veze katastrofalne.
Kriminalac i posten covek nikad ne mogu dugo zajedno, jer se njihove navike sukobljavaju. Dok je vera imala jaku ulogu u drustvenom i porodicnom zivotu, zena se prilagodjavala muskoj prirodi, pa su takve veze opstajale. Od kada vera gubi uticaj na populaciju razlicitosti dolaze do izrazaja i takve veze brzo pucaju sa velikim praskom.
I ko zna zasto je to dobro...Znam da je jedinkama lose, a mozda ce u nekom kasnijem periodu, kada tenzije medju razlicitim tipovima ljudi splasnu, sve doci u prirodne tokove i resavati se prostim dogovorom. A i inace, sve je jednostavno, ako znas.:)

i ako si nacitan- dodajem!

Nema greshnih, vec pokajanih i nepokajanih greshnika..
Ako mene voli Bog, a voli jer postoji u meni i pomaze mi da budem to sto jesam-kraljicom..onda i kraljevski tretman zahtevam od svih(prijatelji rodjaci mushkarci itd) ni manje ni vishe!
Ako dajem veoma mnogo i bezrezervno pomazem ..samo kraljevi mogu parirati u mojem zivotu i ako sam prihvatila nekoga u bilo kojem kontekstu-to niko nema pravo da se buni..jer mora da me prihvati ovakvu neverovatnu!

Toliko o pravima o jednakosti i dominaciji(?) ;)

"Svaka ptica svome jatu" ..naravno...ni manje ni vishe!

Kriminalac i posten covek nikad ne mogu dugo zajedno*
Misliš? :) Jedan popusti, i moći će.
Ljudi se menjaju, promene su moguće, čak i one najdublje, najiscrpnije. Najlakše promene se najsporije dešavaju, one najteže su najbrže.
Ljude menjaju katastrofe i deca...reče mi neko.
A kad već porediš životinje i ljude.. Jeste da neki ljudi nisu odmakli dalje od životinje, ali neki su dovoljno uznapredovali da promenu mogu da načine. Vuk dlaku, a čovek ćud.
Ili, kao što bi se Niče zapitao.. da li je majmun ''predmet smeha ili bolnoga stida?''

Tol;bt85861:

Ako mene voli Bog, a voli jer postoji u meni i pomaze mi da budem to sto jesam-kraljicom..onda i kraljevski tretman zahtevam od svih(prijatelji rodjaci mushkarci itd) ni manje ni vishe!
Ako dajem veoma mnogo i bezrezervno pomazem ..samo kraljevi mogu parirati u mojem zivotu i ako sam prihvatila nekoga u bilo kojem kontekstu-to niko nema pravo da se buni..jer mora da me prihvati ovakvu neverovatnu!

Hvala, Tol. :)

Poslednja izmena:
tren;bt85901:
Kriminalac i posten covek nikad ne mogu dugo zajedno*
Misliš? :) Jedan popusti, i moći će.
Ljudi se menjaju, promene su moguće, čak i one najdublje, najiscrpnije. Najlakše promene se najsporije dešavaju, one najteže su najbrže.
Ljude menjaju katastrofe i deca...reče mi neko.
A kad već porediš životinje i ljude.. Jeste da neki ljudi nisu odmakli dalje od životinje, ali neki su dovoljno uznapredovali da promenu mogu da načine. Vuk dlaku, a čovek ćud.
Ili, kao što bi se Niče zapitao.. da li je majmun ''predmet smeha ili bolnoga stida?''

Kaze se "Pametniji popusta", sta se desava kad taj pametniji zna bolje i ocekuje da popustanjem pravi kompromis, a da su posledice te koje menjaju odnose? Najcesce se od pametnije ocekuje da stalno popusta-rezultat je zajednicki neuspeh, a malo kasnije i krah zajednice.
Strpljenje i popustanje su odlike mudrih, zivot i mudrima prolazi. Hvala, Tren.

Uhvatila sam se za kriminalca i poštenjaka. Recimo da ovde pošten zna za bolje. Da li će on popustiti? I da li bi to vodilo u neuspeh? Ne znam, ali više verujem u to da bi i on postao kriminalac. Ali ne jer to nema neke veze sa popuštanjem. Više je stvar psihologije. Kriminalac je slabiji ''lik'', lakše je podlegao svemu, ali i lakše uveče druge. Kada bi bilo suprotno, to bi bio uspeh.
Nisam mislila na takvu vrstu popuštanja - nisi me razumeo u startu; pogrešno sam se izrazila, možda je trebalo da upotrebil ''prilagodjavanje''. Moja greška.
Ne upetljavam se više!

Tol;bt85861:

:klap:Tol...:ok:Toliko!:klap:

Ne isticuci ili ponistavajuci bilo ciju nacitanost i bez potrebe da se pozivam na autoritete tvrdim da je znanje uvek produkt obrazovanja i samoobrazovanja.
Potreba za isticanjem bilo koje licne ekskluzivne vrednosti verbalno ili pisano je odraz potrebe za dokazivanjem. Upotreba demagoskih elemenata u verbalnom kontaktu sa najuzom okolinom nije dokaz vrednosti pojedinca, vec potreba za samodokazivanjem svojih umisljenih vrednosti kako bi se hranio ego.
Sasvim opravdana demagogija ljudi koji zive od drugih ljudi nikako nije opravdana u lokalnom okruzenju jer koristi njihova pozitivna osecanja za svoj interes, sto se ne radi ljudima koji nas vole.
Obrazovanje pojedinca je njegova licna potreba i sposobnost koja, kad nema rezultat u doprinosu boljeg zivota okoline u kojoj zivi, je kao lepa kutija puna zguzvanog papira i stoji kao ukras koji doprinosi boljoj atmosferi, ali se odbaci kada se, neminovno, promeni ukus, domacice.:)

Ovakvo ponasanje je sasvim opravdano kod onih koji bezuslovno vole kao sto su mame i tate i to samo do postizanja emotivne zrelosti.

Back