- Poruka
- 10.370
Racija u 30 kanadskih gradova:http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/racija-u-30-kanadskih-gradova-1/
Posle racija u 30 kanadskih gradova otkrivena je velika kriminalna grupa i uhapšene su 103 osobe, u kojima je zaplenjena droga, eksploziv, oko 400 komada različitog naoružanja i novac od narkotika.
"Uspeli smo u neutralisanju te (kriminalne) mreže", izjavio je portparol policija Kvebeka.
Prema rečima portparola, više od hiljadu policajaca iz Suret du Kvebek, Kanadske kraljevske konjičke policije i nekoliko lokalnih policijskih snaga bilo je uključeno u racije sprovedene u 30 gradova u Britanskoj Kolumbiji, Ontariju i provinciji Kvebek, prenosi AFP.
Uhapšene su 103 osobe od ukupno 128 osumnjičenih tokom istrage, zaplenjeno je 250.000 kanadskih dolara u gotovini, kao i velika količina tableta, kanabisa, kokaina i drugih nedozvoljenih opijata.
Sud je takođe zamrzao imovinu uhapšenih u vrednosti od 1,2 miliona kanadskih dolara.
Prema navodima kanadske policije, ova kriminalna grupa distribuirala je 75 kilograma kokaina nedeljno i prodala je opijata za 50 miliona kanadskih dolara, samo u poslednjih šest meseci.
Uhapšeni su optuženi i za uvoz i trgovinu kokaina iz Meksika, kao i gangstersko ponašanje.
Mislim da treba da MUP Srbije zamenimo sa RCMP-em... Secam se kako nisam placao carinu na USA robu kupljenu u Buffalu... Proslo mi 10x, a 11. sam platio na $200 dolara kupljene USA robe $100 CAD poreza, i $50 CAD kazne!

_nobody_