Svaka cast ANTIFASISTI!!!

• Začetnik teme Začetnik teme SSSR_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
П. С.
"мала" исправка

Ану Франк НИЈЕ ухапсила холандска полиција, него, на дојаву Холанђана, СС-овци.

У ствари су СС-овци свуда били "задужени" за Јевреје.

That same day, Gestapo official SS Sergeant Karl Silberbauer and two Dutch police collaborators arrested the Franks; the Gestapo sent them to Westerbork on August 8. One month later, in September 1944, SS and police authorities placed the Franks, and the four others hiding with the Franks, on a train transport from Westerbork to Auschwitz, a concentration camp complex in German-occupied Poland. Selected for labor due to their youth, Anne and her sister, Margot were transferred to the Bergen-Belsen concentration camp near Celle, in northern Germany in late October 1944.

http://www.ushmm.org/wlc/article.php?lang=en&ModuleId=10005210

Mislim da je anti-fasizam jako lepa stvar. Mislim da se ljudi mogu osecati lepo kad su anti-fasisti i da je to jako fancy. ko god je anti-fasista odmah lepse izgleda. A narocito mislim da je to dobro jer na b92 govore da je to dobro i onda i ja mislim da je to dobro.

That same day, Gestapo official SS Sergeant Karl Silberbauer and two Dutch police collaborators arrested the Franks; the Gestapo sent them to Westerbork on August 8. One month later, in September 1944, SS and police authorities placed the Franks, and the four others hiding with the Franks, on a train transport from Westerbork to Auschwitz, a concentration camp complex in German-occupied Poland. Selected for labor due to their youth, Anne and her sister, Margot were transferred to the Bergen-Belsen concentration camp near Celle, in northern Germany in late October 1944.

http://www.ushmm.org/wlc/article.php?lang=en&ModuleId=10005210
Али, ипак, лепо каже, без СС официра - ништа. Они су све надгледали и управљали. Ови други су, то што и каже - колаборационисти.

Али, ипак, лепо каже, без СС официра - ништа. Они су све надгледали и управљали. Ови други су, то што и каже - колаборационисти.

Две теорије
http://www.buzzle.com/editorials/7-4-2002-21809.asp

У сваком случају издали су их Холанђани, који су дојавили полицији, дали су били сарадници окупатора или не, ипак су Били "Европљани" а не немци који у је пронашли.

Pa promenio sam pogledaj prethodni post moj :roll:

mene si naš'o
vidbudale9hz.gif

Nisu joj se sviđali? :shock: jok, baš su joj se sviđali...Gubiš se.
Nije jasno zbog čega DETE proglašavati antifašistom, samo zato što je ubijena od ludaka.To je klasična zloupotreba...Hajde onda sve žrtve da proglasimo antifašistima. U čemu bi bila poenta? Da neki novi antifašisti imaju što duži listing preminulih svojih saboraca (?) ne bi li tako dokazivali svoju današnju borbu protiv nacista/fašista?

Što reče PAC-PAC, hoćemo li decu sa Sremskog fronta proglasiti antifašistima? Istu ploču da vrtimo kao komunisti?
Nije mi jasno zašto antifašizam obavezno povezujete s komunistima? Protiv fašizma su se borili razni i svi su naravno bili antifašisti - ljudi, žene, deca ...
Inače se čitava priča skreće na Čankovu vodenicu..Nije poenta da raspravljamo o prošlosti.

poenta je Čankova politička zluopotreba događaja u Novom Sadu. Njemu je potrebna "hrana", pronašao je u ovom sasvim nebitnom događaju koji su naduvali mediji, slučajno? :roll:
.
Ne, nego je valjda trebalo da se ćuti kao kad su isti tipovi organizovali miting u Beogradu zajedno sa svojim drugarima iz Krvi i Časti proletos.

skupns1.jpg

Dotični se inače bave i sledećim stvarima:

''20. априла 2007. године. Више локалних огранака Српске Крв и Част дивизије обележило је 118 година од рођења нашег вечног вође Адолфа Хитлера. У част НАЦИОНАЛСОЦИЈАЛИЗМА, српски саборци су ојачали дух заједништва и своју верност Крв и Част покрету и бесмртној идеји Адолфа Хитлера.''

''У издању Крв и Част Србије можете набавити

следеће брошуре и књиге код локалног добављача...

ПИТАЊА И ОДГОВОРИ КОЈИ ДОКАЗУЈУ ДА ЈЕ ХОЛОКАУСТ МИТ

Уз ову брошуру добијате и цд са немачким маршевима из Трећег рајха.

Ima li nešto nejasno možda?! O sramoto beogradska ...

Citat:
Original postavio Dikan

Tako da Ana Frank nema razloga da bude antifašista jer nju nisu proganjali npr. Italijani (kao fašisti)
već Nemci nacisti tj. nacionalsocijalisti.

Raščistimo već jednom.Nemačka za vreme Hitlera nije bila fašistička zemlja, već nacistička, rasistička
i socijalistička.

Da, ali je Italija sasvim uredno proganjala Jevreje.
------------------------------------------------------------------------

Овај таксиста постаје све бољи и бољи.

mozda ne ide uz naslov, ali ovo je realitet

Posmatrači SE dolaze u Srbiju zbog pojave neonacizma
Autor: Beta | 19.10.2007 - 09:37

Ambasadorka Srbije pri Savetu Evrope (SE) Slađana Prica izjavila je da će Monitoring komitet Saveta Evrope početkom novembra posetiti Srbiju, s narocitim akcentom na Vojvodinu, kako bi, između ostalog, ispitali porast neonacističkih tendencija.

"Teme će biti položaj i prava manjina, medija, kao i, po njihovim ocenama, prisustvo i porast nekih neprihvatljivih tendencija, poput neonacističkih grupacija i organizovanja skupova s tim predznakom", kazala je Prica za današnji novosadski "Dnevnik".
Dodala je da je cilj izvestilaca da sačine što potpuniji izveštaj o tome koliko Srbija ispunjava prihvaćene obaveze i kazala da će naročit akcenat biti stavljen na Vojvodinu.
"Nagovešten nam je poseban interes za razgovore, ne samo s nadležnima u vojvođanskoj administraciji, već i s predstavnicima nacionalnih zajednica, medija, civilnog sektora", navela je Prica.
Prema njenim rečima, na osnovu izveštaja delegacije Monitoring komiteta biće sačinjen predlog teksta rezolucije i preporuke za dalje korake, o kojima bi, u krajnjoj instanci, trebalo da se izjasni Parlamentarna skupština SE na plenarnom zasedanju.
Slađana Prica je kazala da činjenica, da Srbija još nije okončala saradnju sa Haškim tribunalom predstavlja osnovnu prepreku za svaki pokušaj da se unutar SE ukine ovakav vid monitoringa nad Srbijom.

Back