Svajcerska

Као што сам написао, нема венчавања у Швици за туристе.

Значи Хедонисто, ти одеш на пут у Чоколенд и упознаш жену свог живота, која је сасвим случајно рођена Швајцаркиња, хоћеш да је ожениш, али шипак, забрањено је. Прво среди боравишне папире, а то без брака са имаоцем швајцарског пасоша не можеш да урадиш, па се онда жени.

То је урађено јер је практично сваки трећи брак са странцима у Швајци, лажан. Навадили се на паре, па се венчавају са странцима и сређују им папире. Када сам чуо да се цене крећу од 40.000 до 60.000 франака запитао сам се да ли су ти људи нормални, па ја да имам те паре урадио бих нешто овде, не би ми пало на памет да идем у посрано иностранство.

Значи, Хедонисто, то конкретно значи, ако си спремио 40.000 да даш некој Швајцаркињи да се лажно уда за тебе и среди ти папире, боље батали ствар јер од тога нема ништа, бар док се овај закон, који представља озбиљно кршење људских права, не обори.

Ma oborice se taj zakon, nece ni da zazivi, jer kako drugacije da steknes B ausweiss ako ne zenidbom, mislim kako da ga steknes bez zenidbe pa da se onda zenis?
Glupo..

Back