- Poruka
- 21
Ima li koga iz Svajcerske?Ako ima pisite malo kako je tamo.O standardu vec znam da je dobar.Interesuju me druge stvari,Svajcerska kao zemlja,mentalitet,nocni zivot itd...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa,valjda si cuo kad ljudi kazu za nekog ko zivi dobro da zivi kao svajcarac. Extra je u svici,ali ces tesko srediti papire. To je zemlja gde rodjenjem ne stices drzavljanstvo. Odakle si ti? Zasto te zanima CH? Pozz
nisam i CH,ziveo sam radije u becu sad sam u nisu. ti zivis u svedskoj? da nisi iz negotinske krajine? pozzz
Generalno... najlepshi zivot je u Srbiji... Vec sam 16 godina u Nemachkoj i kad bih mogla da vratim vreme- nikad se vishe ne bi odluchila na taj korak! Chesto sam u Shvajcarskoj kod prijatelja i ovako: ako si akademac i nadjesh posao u struci odlichno se zaradjuje al su i cene "odlichne" pa se lako potroshi sve shto se zaradi. Ako imash srednju struchnu spremu ili si nekvalifikovan- onda ne razmishljaj o Shvajcarskoj jer si u tom sluchaju rob!!! Radish kao stoka za sitnu lovu. Svega ima- nema slovenske dushe, pa kad se najedesh (i to je bolje u srbiji), obuchesh u marke, provozash u dobrom autu i tako josh poneshto onda shvatish da nemash sa kime da popijesh nedeljnu kaficu niti znash chiji tel da okrenesh za neobavezno caskanje (opet- ako ne okrenesh neki u srbiji). Nadam se da si me razumeo/la, veliki pozz
Generalno... najlepshi zivot je u Srbiji... Vec sam 16 godina u Nemachkoj i kad bih mogla da vratim vreme- nikad se vishe ne bi odluchila na taj korak! Chesto sam u Shvajcarskoj kod prijatelja i ovako: ako si akademac i nadjesh posao u struci odlichno se zaradjuje al su i cene "odlichne" pa se lako potroshi sve shto se zaradi. Ako imash srednju struchnu spremu ili si nekvalifikovan- onda ne razmishljaj o Shvajcarskoj jer si u tom sluchaju rob!!! Radish kao stoka za sitnu lovu. Svega ima- nema slovenske dushe, pa kad se najedesh (i to je bolje u srbiji), obuchesh u marke, provozash u dobrom autu i tako josh poneshto onda shvatish da nemash sa kime da popijesh nedeljnu kaficu niti znash chiji tel da okrenesh za neobavezno caskanje (opet- ako ne okrenesh neki u srbiji). Nadam se da si me razumeo/la, veliki pozz
pozdrav svima
malo sam se zainteresovala oko price o CH.
imam 24 godine i citav zivot sam u Bosni,moj otac je radio u Ch i tamo dobio penziju ,od 2001 godine me je preveo tamo, ,prijavio na svoju adresu u svoj stan i poceo mi placati osiguranje,tad sam imala manje od 18 godina, iako sam ja srednju skolu zavrsila ovde,visu skolu sam zavrsila u Beogradu ,pokusala na sve nacine da dobijem bilo kakav normalan posao i nisam uspjela....posto imam sansu da zivim u CH tj. imam C vizu.interesuje me kako se zaposliti u ch? da li se smijem ,i kako prijaviti na biro rada? kako najlakse doci do posla ??? zavrsila sam srednju skolu za fizeotarapeuta, i visu skolu za sanitarnog tehnicara...
Cao, poneses sve diplome i knjizice sto imas i prijavis se na RAV , biro za rad. Tu ces nauciti kako da pravis cv i kako da nadjes posao. Verovatno ti i finansiraju kurs nemackog jezika. Ako odmah hoces da pocnes da radis odmah , ako nemas finansijsku podrsu familije, trebas da prihvatis bilo koji posao sto ti oni nude ili moras da ides na sozialnu pomoc. to ne preporucujem jer posle sve pare mora da se vrate. Naravno te pitaju sta volis da radis i gledaju kvalifikaciju.
pozdrav
![]()
treba mi prenociste u svajcerskoj na par dana..Od nedelje sam u bazelu
rokabili@beotel.net momak 1984 srbija
За све који би да се жене у Швици... од 1.1.2011. на снагу је ступио закон по коме странци не могу да се венчавају са швајцарским држављанима, ако немају сређене папире.
Озбиљно кршење људских права, али шта се може, разумем их. Шиптари са Косова само пушкарају по целу ноћ. Треба спречити лажне бракове зарад папира.
http://www.beobachter.ch/justiz-behoerde/auslaender/artikel/scheinehe_scheingefecht-um-eheschein/