Zdravo svima! Vratila sam se kuci. U Swiss je bio stvarno super. Veoma su mi znacile vase sugestije i zato se svima zahvaljujem.
Utisci su mi pozitivni naravno. Najvise od svega dopao mi se grad Montreux, na jugozapadu, izgleda kao da je na moru(i to ne na bilo kom moru), zaista divno. Tamo je u vreme kad sam ja bila vec bio poceo novogodisnji vasar, mnogo tezgi za prodaju raznih stvari, marame, ukrasi, figurice itd. Verovatno je mom dobrom utisku doprinela i ta prazninca atmosfera. Zatim Lugano, slicno kao Montreux, na jezeru, a kao da je na moru, turisticko mesto, zaista lepo, mada je mozda bolje tamo ici leti. Razlikuje se od Montreux-a po tome sto nije toliko mondenskko mesto. I u ovo doba godine po tome sto nije vec okiceno za N.G.
Rainfall su super, zaista impresivni. Napravila sam tamo gomilu slika, sa svakog sprata

U blizini je gradis Schaffhauzen, isto jako simpatican.
Jako mi se dopalo kao izgleda Bern, pravi centralnoevropski uzdrzan i cist grad. Tako sam otprilike zamisljala Svajcarsku. U Bernu je relativno zanimljiva botanicka basta, lepo je sredjena, nalazi se pored reke. Super je i katedrala u Bernu, moguce je popeti se na vrh i odatle se vidi ceo grad.
Cirih je sjajan, cist, organizovan, jezero tako opustajuce. Tamo se iznad grada nalazii fakultet gde je studirao Ajnstajn, a unutra je interesantan(za decu narocito) zooloski muzej.
Ono sto sam propustila jenjihov nocni zivot i Matternhorn, ali to ostaje za drugi put