Švajcarci uskoro neće moći da jedu pse i mačke

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šta, kako?! Znaš li i sam šta si pokušao da napišeš uopšte? Geri svoje stavove neće promeniti niti prilagoditi bilo kome, to je čovek koji je otišao sa sopstvenog rođendana kad su u restoranu njegovi roditelji, sestra i sestrić naručili meso. I batali zagonetke, ko još im vremena za to?!

- - - - - - - - - -

E, ovo si u pravu.
A,da tu je i glavni sudija,pa valjda imam pravo na svoje stavove i razmišljanja.Nema nikakve zagonetke,sa mnom su čista posla!

Izvini ali ja uz sav napor nisam uspela da shvatim šta ti u stvari smatraš... Valjda zagovaraš dobrobit životinja? To jeste manje zlo od ovoga što se sad radi ali te životinje i dalje na kraju balade budu zatočene, silovane i zaklane. Bez obzira na svu brigu i pažnju, prostran svinjac i kvalitetnu hranu, jedna krmača koju je moj muž pozvan da osemeni davnih dana je takve traume imala od prizora klanja svog partnera koji mesec ranije, da niko od ukućana nije mogao da joj priđe. Plašila se da će isto da skonča.

Izvini ali ja uz sav napor nisam uspela da shvatim šta ti u stvari smatraš... Valjda zagovaraš dobrobit životinja? To jeste manje zlo od ovoga što se sad radi ali te životinje i dalje na kraju balade budu zatočene, silovane i zaklane. Bez obzira na svu brigu i pažnju, prostran svinjac i kvalitetnu hranu, jedna krmača koju je moj muž pozvan da osemeni davnih dana je takve traume imala od prizora klanja svog partnera koji mesec ranije, da niko od ukućana nije mogao da joj priđe. Plašila se da će isto da skonča.
Naravno da želim dobro životinjama.Nisu trebali krmka da kolju pred njom,kad ga već kolju.

Ne znam, meni je nespojivo želeti nekome dobro i želeti ga mrtvog, niko nije toliko ukusan da bih mu želela bilo kakav kraj. Može neko da bude zao, da me razočara, povredi... pa da ga želim mrtvog, ali i to retko. Nekako, krajnji cilj jeste da sprečimo da mora da se bira manje od dva zla. Vegan sidekick sve to što nas nekoliko pokušavamo da objasnimo odlično ilustruje svojim karikaturama i stripićima, takođe i Skot, autor Vegcomic.

Ne znam, meni je nespojivo želeti nekome dobro i želeti ga mrtvog, niko nije toliko ukusan da bih mu želela bilo kakav kraj. Može neko da bude zao, da me razočara, povredi... pa da ga želim mrtvog, ali i to retko. Nekako, krajnji cilj jeste da sprečimo da mora da se bira manje od dva zla. Vegan sidekick sve to što nas nekoliko pokušavamo da objasnimo odlično ilustruje svojim karikaturama i stripićima, takođe i Skot, autor Vegcomic.
Spojivo je onoliko koliko jedemo i žitarice!Ako neko baš želi da bude netaknut greha,neka jede plodove,ne mora da ubija biljku da bi se hranio njom.
Da ti dam vlast,moć,da učiniš promene,šta bi uradila sa životinjama koje se koriste za ishranu?Pričamo,želim da čujem i tvoj sistem uređivanja života na zemlji,ovo nije provokacija,ali želi da čujem,jer sam se naslušao i niko nije umeo da to objasni!

Mama, jel se meni cini ili ovaj lik nije normalan? Pa zar nismo bilion puta prosli to sranje poredjenja biljaka sa zivotinjama? Zagadjenje vode i vazduha od strane farmi? Sta ce biti sa zivotinjama koje se koriste za ishranu? Ja imam utisak da je ovaj Yota bezobrazan i da mu je dosadno i da smo do sad na temama vezanima za zivotinje i veganstvo bilion puta prosli sva ova ova pitanja i odgovore i da se sa ovim likom vrtimo u krug. Msilim da ga treba ignortisati, a on ako stvarno hoce odgovore nek prolista teme na forumu na kojima smo svi mi pisali i pisali i odgovarali ostalim cmarozderima na ista pitanja. Ovo stvarno vise nema smisla.

Pa hajde da pokušam da budem kulturna, u edukativne svrhe... Životinje u doživotni smeštaj uz plaćenu veterinarsku negu, izvor finansija prodaja stočnog đubriva i dobrotvorni prilozi oslobođeni poreza. Bez dalje reprodukcije životinja. U međuvremenu raditi na tehnologijama zamene stajskog đubriva alternativama biljnog i/ili hemijskog porekla. Onda će nam trebati i manje pašnjaka i obradivih površina jer je trenutno preko 90% obradivih površina na Zemlji pod stočnom hranom, a ostalih nepunih 10% je pod hranom koju direktno jedu ili na drugi način (tipa proizvodnje goriva za hibridne automobile) koriste ljudi. Smanjiće se efekat staklene bašte, usporiće se globalno zagrevanje i topljenje leda na polovima. Divljim životinjama će se vratiti prirodna staništa, ljudi će na biljnoj hrani biti zdraviji, biće manji troškovi na lečenje od bolesti srca i krvnih sudova, dijabetesa, reumatoidnog artritisa, alergija, autoimunih oboljenja, maligniteta... Sve u svemu, svet bi bio mnogo lepše mesto za život kad bi svi ili makar većina postali vegani.

Pa hajde da pokušam da budem kulturna, u edukativne svrhe... Životinje u doživotni smeštaj uz plaćenu veterinarsku negu, izvor finansija prodaja stočnog đubriva i dobrotvorni prilozi oslobođeni poreza. Bez dalje reprodukcije životinja. U međuvremenu raditi na tehnologijama zamene stajskog đubriva alternativama biljnog i/ili hemijskog porekla. Onda će nam trebati i manje pašnjaka i obradivih površina jer je trenutno preko 90% obradivih površina na Zemlji pod stočnom hranom, a ostalih nepunih 10% je pod hranom koju direktno jedu ili na drugi način (tipa proizvodnje goriva za hibridne automobile) koriste ljudi. Smanjiće se efekat staklene bašte, usporiće se globalno zagrevanje i topljenje leda na polovima. Divljim životinjama će se vratiti prirodna staništa, ljudi će na biljnoj hrani biti zdraviji, biće manji troškovi na lečenje od bolesti srca i krvnih sudova, dijabetesa, reumatoidnog artritisa, alergija, autoimunih oboljenja, maligniteta... Sve u svemu, svet bi bio mnogo lepše mesto za život kad bi svi ili makar većina postali vegani.
Takvo objašnjenje možeš pričati nekome ko stvarno nema pojma o životu,poput authorite,kakav samo izvor finansija Bog sa tobom mimi,mislio sam da si ozbiljna ali...hahaha,nije za tebe veganstvo,ti nemaš tu vodeću žicu!Totalno si neubedljiva,a tek ono authorite koje kaže "čmarojedi",taj mali idiot je pukao,verovatno jede mnogo piletine!Bolje nju smiri,jer očigledno je da nije baš u pamet!

Jesi li ti išta pročitao od ovoga što sam napisala, ali sa razumevanjem? Meni i nije cilj, niti je ikad bio cilj, da budem vođa. Umem da prepoznam dobru ideju kad je vidim i da promovišem njeno prihvatanje, ali da se ubeđujem sa ljudima koji pate od kognitivne disonance mogu samo do određene granice.
A zašto stvaraš konflikt,ja čak primećujem da određeni vegani imaju suviše agresivan nastup,što dovodi do toga,"kakvi su ovi vegani nervozni".Ja sam počeo sa "začaranim krugom",samo zbog sasvim pogešnog pristupa vegana,pojedinih,naravno,nisu svi isti.Umesto da se ogradite od takvih nastupa,vi odbijate svakog čoveka koji jede meso.Authorite je totalni promašaj,posle ovakvih poruka sve će biti manje vegana i sve manje onih koji će se posvetiti tome,a što je najgore više neće posvećivati toliku pažnju na životinje.Sa ovakvim postovima pojedinih,niste nimalo bas nimalo pomogli životinjama,neka se vrate pojedini na svoje poruke pa neka vide koje greške prave!Sprdate se da mozgam,a u mojoj okolini kao i dalje mnogo sam učinio za životinje,pokušavaš da nekog poniziš,a zašto,kad isti ljudi su ti pomogli u životu a jedu i drže stoku,Manite se takvog začaranog kruga,ako nešto želiš da učiniš,dobro razmotri svoje stavove i sakcioniši one koji to ograničavaju.Ponašanje je katastrofalno,više očekujem od vegana!

Poslednja izmena:
Ali TEBI KONKRETNO je na onoj drugoj temi toliko puta objašnjeno i objašnjavano šta, kako, koliko... iako si prvi nastupio napadački, osuđivački, sa omalovažavanjem naših stavova. Šta hoćeš, stvarno ne razumem.
Nemoj da pričaš svašta,ako sam ikog poštovao na ovom forumu poštovao sam tebe,samo što si ti ispala pristrasna i osuđivala moje stavove,počev od eutanazije,ljudi svaštojeda,vegana,vegeterijanaca,sterilizacije...a ovo authorite što piše,to nema veze sa vezom,pa ti nastavi da joj povlađuješ,tako da niko neće hteti da vas podrži.Bog te,pa ispada da ja totalno mrzim životinje.

Niti jedan validan argument za svoje stavove, ma šta, ni stavove nisi izneo. To što se ne slažeš sa nečijim stavom, nije stav. Stav bi bio da obrazložiš ZAŠTO se sa nečijim stavom ne slažeš, zar ne?

10847771_10152654901003952_7390659095158818551_n.jpg

Niti jedan validan argument za svoje stavove, ma šta, ni stavove nisi izneo. To što se ne slažeš sa nečijim stavom, nije stav. Stav bi bio da obrazložiš ZAŠTO se sa nečijim stavom ne slažeš, zar ne?

10847771_10152654901003952_7390659095158818551_n.jpg
obrazložim i objasnim,samo što se to nekome ne sviđa.A,ti i dalje me vređaj,lupaj kazne i pokaži koliko me prezireš.A ja nikog ne vređam,samo se branim i ne dam na sebe.Tebe nisam nikad uvredio,a ti mene konstantno.Ako bi komentarisao"da,psi nisu za jelo i protivim se tome"ti bi nešto dodala da bi izrazila nepoštovanje,prema meni naravno.Radi šta hoćeš,ako sam te kojim slučajem uvredio,izvini,mada znam da nisam,naravno nisam.

Back