Švajcarci najbogatiji u Evropi, Srbija pri dnu tabele

Ali, kada malo bolje razmislim o svemu (Đole legenda, copyright!) sviđa mi se tvoja inicijativa! Znači, po tebi trebamo da se sa istim poštovanjem odnosimo i prema Hitleru i Bravaru! :super: :super: :super:

Samo ovoga si stavio u kući cveća a onome makar da si odno buket cveća.Ali zato kada prođeš pored kuće cveća ti se prekrstiš a to je u redu.
Samo tako nastavi pa će ti on obezbediti mesto u raju.

Švajcarci najbogatiji u Evropi, Srbija pri dnu tabele
Zemlje zapadne i centralne Evrope su na vrhu liste najbogatijih, kada se posmatra prosečno bogatstvo građana, a prvo mestu i dalje drži Švajcarska.
evri4_pxb.jpg

Posle Švajcarske, sledi Island, potom Luksemburg, a dobro se kotiraju Belgija, Francuska i Irska.

Nemačka je ukupno najveća evropska ekonomija, ali po prosečnom bogatstvu od 35,3 hiljade dolara po odrasloj osobi nalazi se bliže sredini nego vrhu liste, piše portal Biznisinfo.

Kako se navodi, u Srbiji je 10,7 hiljada dolara prosečno bogatstvo po osobi.

Kakav je kontrast između Zapada i Istoka vidi se na primeru Ukrajine koja ima samo 1,2 hiljade dolara po odrasloj osobi.

Mapu je izradio portal HauMač pozivajući se na podatke švajcarske finansijske grupe Kredi Svis.

bogatstvo.jpg

Autor: Tanjug
https://www.021.rs/story/Info/Bizni...jbogatiji-u-Evropi-Srbija-pri-dnu-tabele.html

Slovenija-50400 dolara
Grčka-40000 dolara
Hrvatska-29200 dolara
Crna Gora-24500 dolara
Rumunija-19600 dolara
Bugarska-19000 dolara
Mađarska- 17700 dolara
Albanija-14700 dolara
Bosna i Hercegovina-13000 dolara
Srbija-10700 dolara

Lideri u regionu? Prosečan građanin Slovenije poseduje skoro pet puta više bogatstva nego prosečan građanin Srbije.
Nije bogatstvo u novcu biseru. Materijalno bogatstvo je u nekretninama i ljudskom potencijalu dambo

Evo, Franak će nam, potvrditi da je su Svici beda gors nego u Srbiji.. Srbija je potencijal Svica ništa 0

Ukoliko je meni poznato Srbija ima potencijal,druga je stvar što Srbi ne vole da koriste potencijal jer treba da se saviju da bi pokupili pare
na ulici.Švajcarce čini bogatim jer se i za 5 rapena saviju i stave u novčanik.Samo da vas obavestim kako je stanje.

A kad kazu "bogatstvo neke osobe" jel se pod tim podrazumevaju i nekretnine koje poseduje (kuca, stan gde ljudi zive) kao i ostala pokretna i nepokretna imovina (automobili, tehnicka roba, itd) ili se misli samo na ustedjevinu ?
Mislim ako je ovo drugo onda ovo istrazivanje i brojke nemaju veze sa mozgom jer realno cifra odnosno ustedjevina od 10 soma evra je za odprilike 95% ljudi u Srbiji misaona imenica i pusti san , realno prosecan covek u Srbiji danas tesko da ima ikakvu ustedjevinu i mozda ako ima 500-1000 evra u steku slucajno taj je dobar, ono vec bumbar maltene za nase prilike.

Да, критеријум је имовина коју неко поседује, зато Немци не стоје тако добро.
Иначе, мени је шокантно да смо ми испод БиХ, Албаније и ЦГ.

Puno potcjenjujete Federaciju Bih, tu ima dosta ljudi koji lijepo zarađuju a nema nas puno pa je prosjek lijep.

Naprimjer sve dobre zarade u BG-u pojede katastrofalno stanje u Leskovcu i ostalim Raškama....

Postoji puno parametara za merenje prosperiteta i bogatstva.
Mi zivimo u doba kali juge (kaljuge) mracno doba, a tu nema puno prosperiteta nigde, cak Indija je medju najgorim zemljama u svetu i pod najjacim uticajem mracnog doba.
Da li su milioneri rok muzicari prosli dobro ako zive svoj lifestyle overdoziraju od alkohola, heroina ko' npr. clanovi acdc, led zeppelin, rhcp... stalno su pod terorom bukom konfuzijom, trose novac na svoju zavisnost... Americki gradovi kao Detroit, Los Andjeles, San Francisko...
Srbija stoji lose zbog lopova koji surovo kradu radnike.
Evo jedan tekst vedski opis o karakteristikama mracnog doba.

http://samoozdravljenje.com/2014/03/vedski-opis-doba-kali-vrijeme-u-kojem-zivimo/

A kad kazu "bogatstvo neke osobe" jel se pod tim podrazumevaju i nekretnine koje poseduje (kuca, stan gde ljudi zive) kao i ostala pokretna i nepokretna imovina (automobili, tehnicka roba, itd) ili se misli samo na ustedjevinu ?
Mislim ako je ovo drugo onda ovo istrazivanje i brojke nemaju veze sa mozgom jer realno cifra odnosno ustedjevina od 10 soma evra je za odprilike 95% ljudi u Srbiji misaona imenica i pusti san , realno prosecan covek u Srbiji danas tesko da ima ikakvu ustedjevinu i mozda ako ima 500-1000 evra u steku slucajno taj je dobar, ono vec bumbar maltene za nase prilike.
Mislim da su osnovni parametri za ovo istraživanje bili vrednost nekretnine i štednja građana.

Back