Svadja medju bracom "zbog zena"

U mojoj familiji sam gledala taj primer citavog zivota...Otac i stric su se cesto svadjali i udaljavali jedan od drugoga po nekoliko god da bi se na kraju nakratko pomirili i kao zaboravili sve pa opet po starom...Moja strina bila je cudna zena...Uvek je nalazila razlog da zapodene neku neprijatnu temu i time napravi sukob izmedju oca i strica...ako bi moj otac samo kupio nesto bolje nego sto oni imaju ona bi se naljutila i podbadala uvek s recima: Pa eto vidis kad je on lopov i kad on otima i kad on tebe kao brata ne vidi...to je meni bilo jako otuzno slusati a zbog tih stvari ni danas nisam u dobrim odnosima sa bratom i sestrom od strica..Njima su oni pricali jedno meni moji drugo...Nerviralo me je to sto su moji slabi sto im se nesto na kraju pravdaju a oni "stvarni kvarnici" stalno su nesto izmisljali i krivili moje a sve pod uticajem te zene...danas...stric je umro a da su mu zadnje reci bile "Ma sta si ti bolji od mene"..a strina je da prostite "odlepila" i nema vise komunikaciju ni sa kim...vise ne zna ni gde smo ni sta radimo jer smo daleko od te porodice koja je moje naterala da promene sredinu...cesto mislim na sve to i kako je stvarno primitivizam sto ljudi tako provedu zivot a da ne znaju ni zasto se svadjaju...ljubomora je odraz prostakluka i mislim da te razmirice sa bracom zbog zena postoje kod siromasnih i bogatih jednako ali ne i kod ljudi duboke inteligencije...

Da li je do mene pa ne mogu da pojmim ovu pojavu, jer nemam ni rodjenog brata ni sestru, pa mozda idealizujem tu vezanost i odnost, ali mi nije jasno kako dolazi do ozbiljnih sukoba izmedju brace. :think:

Konkretan primer iz mog sireg okruzenja, kaze mi prijatelj da nam poznanik ne prica sa bratom. Na moje pitanje "Zasto", kao :" Od kako se i drugi ozenio, uvek neke frke, zene se ne podnose, i na kraju ni njih dvojica ne pricaju." :eek:

Sta moze da se desi , da je ne tako retko cuti, da rodjena braca ne pricaju, nekada i godinama, i zasto i kako zene mogu da posvadjaju bracu? :dash:
Za mene, iz moje perspektive, ne postoji neko, ko bi mogao da me posvadja sa bratom i sestrom koje sam oduvek toliko zelela, nazalost, nije mi se ispunilo.

Razumem sitne carke dok ste jos mladi, ali oformiti porodicu, ne pricati zbog zena, zemlje ili sta vec?

Kako? Zasto? :think:

Nedozreli kreteni beskicmenjaci. Ima i toga

Moj otac je napravio zajednicku kucu zajedno sa stricom,tacnije napravili su zajednicku kucu,dva posebna ulaza.I stric ozenio moju strinu,jelte..i sad,znala je ona da bude gotivna,onako budalasta,ponekad..ali bre zena je kreten.Nemam drugu rec za nju.Moju mamu nikad nije volela,a nemam pojma zasto.Nije da sad idealizujem ali ako je neko ok i fina osoba to je moja mama.I tako..iks puta okretala je mog strica protiv mog tate,nije nam dala da se igramo moja braca i ja,sa njenom decom,a ziveli u istom dvoristu.I taj moj stric je malko budalast,ali dal on sam od sebe,ili pod uticajem zene ..mada,rekla bih da je on plodno tlo za njene genijalne poteze.Uglavnom kad god je nesto zajedno trebalo da se uradi,moj stric nece,kad god nesto treba njemu e onda moze i mora..i tako..ma divota zajednickog zivota..a moja baba,tatina i striceva majka celi zivot ljubi u dupe moju strinu,a ova joj u oci hebe mamu i sve zivo i mrtvo i ova baba opet..sve najbolje o njoj..bem mu..ludaci.Moja se mama lepo sklonila sa scene,gledala svoja posla..a i cale sad vidi koliko se zaebo.Kad je mama nekada u retkim situacijama htela da mu otvori oci,on je branio svog brata budalu,kao neces ti mene posvadjati sa mojim batom,a njegov bata mu se serre na glavu,i svojoj zeni lize bulju,toj zeni koja mu psuje mater..c,c,c..e sad kad su nabili pedeset i neku u guzicu..sad je tatko mi otvorio oci..svojoj zeni nije verovao kad je bilo vreme.

A sto je najjace moj brat od strica,ozenio se mladjan sa 19 dina,doveo snajku koja je preslikana moja strina,a njegova mama,ma da ju je rodila ne bi toliko licila na nju.Opet zlo i naopako.Meni samo zao moja dva brata rodjena sto dele dvoriste sa tom budalom..a kad se oni ozene sto ce da bude veselooooooo..zato sam ja spakovala pinkle i otselila se jedno 200km na sever pa gledim ozgor na njih..

Разлози су материјалне природе и љубомора, углавном.
Многе жене су склоне завидности (не кажем да мушкарци нису, али се то ређе среће), па се из завидности роди љубомора, љубомора узрокује нетрпељивост и онда пре или касније се деси свађа.
А онда мужеви, у зависности од тога колико су јаке личности и колико су везани међусобно, одреагују свако на свој начин.

А поделе имовине су засебна тема.

Pile, to o cemu ti pricas, je samo jedna strana medalje.

Veruj mi, i te kako postoje Zlice koje bi muzevljevu familiju najradije zatrle, kad bi mogle. I to uglavnom zbog nasledstva, za koje misle da NJIMA pripada. ;)

Ne, njenom muzu, ne detetu - nego NJOJ. :evil:
Ја знам једну која је предложила мужу, одмах по венчању, да батале и њену и његову фамилију и да живе без њих!:eek:
Значи да човек занемари своју сестру, своје родитеље и осталу фамилију јер она њих не жели у близини.
По истом моделу су јој сметали и њени- брат, отац и мајка.
Ова је, на крају, умрла од сопственог зла.:roll:

Суштина гласи: зли људи заиста постоје, нису измишљени !

Da li je do mene pa ne mogu da pojmim ovu pojavu, jer nemam ni rodjenog brata ni sestru, pa mozda idealizujem tu vezanost i odnost, ali mi nije jasno kako dolazi do ozbiljnih sukoba izmedju brace. :think:

Konkretan primer iz mog sireg okruzenja, kaze mi prijatelj da nam poznanik ne prica sa bratom. Na moje pitanje "Zasto", kao :" Od kako se i drugi ozenio, uvek neke frke, zene se ne podnose, i na kraju ni njih dvojica ne pricaju." :eek:

Sta moze da se desi , da je ne tako retko cuti, da rodjena braca ne pricaju, nekada i godinama, i zasto i kako zene mogu da posvadjaju bracu? :dash:
Za mene, iz moje perspektive, ne postoji neko, ko bi mogao da me posvadja sa bratom i sestrom koje sam oduvek toliko zelela, nazalost, nije mi se ispunilo.

Razumem sitne carke dok ste jos mladi, ali oformiti porodicu, ne pricati zbog zena, zemlje ili sta vec?

Ne razumem ni ja, kako bilo ko sa strane može da naruši ovaj odnos. Ne postoji muškarac koji bi me posvađao sa sestrom, ako njoj moj iz nekog razloga ne odgovara, čisto sumnjam da bi mu rekla, ako i kaže, to će joj biti prvi i poslednji put... isto važi i za mog, ako iz bilo kog razloga samo naslutim pokušaj manipulacije u ovom pravcu, vadim mu grkljan.
Ne moraju da se vole, ali da se poštuju moraju, bar mene da ispoštuju, ako ništa drugo.
Mogu da ne pričam sa sestrom iz nekih ličnih razloga, ali da neko treći bude taj razlog, nema šanse. A ni obrnuto. Ovakve odnose bi trebao strogo dozirati... da ne bi došlo do bitke kome ko više pripada... ili čije je pravo na nekoga veće.

sa neta

Dva brata, jedan neženja a drugi oženjen, imali su imanje na plodnoj zemlji, s velikim prinosima žita. Svaki od njih dvojice dobijao je polovinu žetve.
U početku, sve je išlo kako treba. Zatim, malo po malo, oženjeni brat počeo je iznenada da se budi noću i misli: "Ovako nije pravo. Moj brat nije oženjen i uzima pola žetve. Ja imam ženu i petoro djece, ne moram da brinem u starosti. Ali ko će se starati o mom bratu kad ostari? On bi morao više da odvaja za budućnost nego što to sada čini, logično je da su njegove potrebe veće od mojih".
I, razmišljajući tako, ustajao je iz kreveta, krišom odlazio u kuću svoga brata i praznio džak žita u njegov ambar.
Ali, i neženja je počeo da se budi noću i govori u sebi: "Ovako dalje ne ide. Moj brat ima ženu i petoro djece, a dobija polovinu prinosa. Ja izdržavam samo sebe. Zar je pravo da moj siroti brat, kome očigledno treba više od mene, dobija isto koliko i ja?" I tako, ustajao je iz kreveta i nosio džak žita u ambar svoga brata.
Jedne noći, ustali su u isto vrijeme i tako se sreli, svaki sa džakom žita na leđima!
Poslije mnogo godina, kad su već umrli, doznalo se za njihovu priču. I tako, kad su njihovi sugrađani riješili da sagrade hram, odabrali su mjesto na kome su se dva brata susrela, jer, po njima, nije bilo svetijeg mjesta u čitavom kraju.

Iskrena i bezuslovna ljubav ponekad ne traži riječi.

sa neta

Dva brata, jedan neženja a drugi oženjen, imali su imanje na plodnoj zemlji, s velikim prinosima žita. Svaki od njih dvojice dobijao je polovinu žetve.
U početku, sve je išlo kako treba. Zatim, malo po malo, oženjeni brat počeo je iznenada da se budi noću i misli: "Ovako nije pravo. Moj brat nije oženjen i uzima pola žetve. Ja imam ženu i petoro djece, ne moram da brinem u starosti. Ali ko će se starati o mom bratu kad ostari? On bi morao više da odvaja za budućnost nego što to sada čini, logično je da su njegove potrebe veće od mojih".
I, razmišljajući tako, ustajao je iz kreveta, krišom odlazio u kuću svoga brata i praznio džak žita u njegov ambar.
Ali, i neženja je počeo da se budi noću i govori u sebi: "Ovako dalje ne ide. Moj brat ima ženu i petoro djece, a dobija polovinu prinosa. Ja izdržavam samo sebe. Zar je pravo da moj siroti brat, kome očigledno treba više od mene, dobija isto koliko i ja?" I tako, ustajao je iz kreveta i nosio džak žita u ambar svoga brata.
Jedne noći, ustali su u isto vrijeme i tako se sreli, svaki sa džakom žita na leđima!
Poslije mnogo godina, kad su već umrli, doznalo se za njihovu priču. I tako, kad su njihovi sugrađani riješili da sagrade hram, odabrali su mjesto na kome su se dva brata susrela, jer, po njima, nije bilo svetijeg mjesta u čitavom kraju.

Iskrena i bezuslovna ljubav ponekad ne traži riječi.

Tačno tako. Neprevaziđena Perl Bak:heart:

6f557735bdb93f3224b191d2c9321de8.gif
ko drugome jamu kopa,fizicki je radnik..

E jeste lenj narod do zla boga...
Ili ste glup narod.
Gledam kakva pitanja postavljate sebi i kakve situacije gledate u komsiluku a pravite teorije, pravite se pametni i samo verglate razne verzije zute stampe.
Pa dobro ,ako vas vec svrbi da razumete zasto se to desava, zasto ne sednete i pocnete da citate, jer u knjigama ima mnogo pametnijih stvari nego u novinama i zutoj stampi.
Nego svi selektori, a laprd do laprda...

I koliko vidim svima je zakljucak, ako se desi nesto ruzno, to je bilo u genima....kakva egomanijakalna podloga za shizofreniju....plodno....sta reci...

Nije ni cudno sto svaki post ovde na forumu biva obavezno propracen zakljuckom , da to nije tvoja muka ne bi se tema ni postavila.Znaci prosto izbija sebicluk iz svih vas.Samo se onaj ko je bolji prodavac zove simpatican i bas je fin....a onaj drugi ostaje sebican.

Rdjav narod zeljan pametovanja ali ne i da bude pametan .
Prepun pojedinaca koji pljuju po glupima oko sebe,ne zeleci da sami postanu bar pametniji , kad ne mogu da postanu inteligentniji (mada i to moze do 27god)

Još se čudiš....Žene su česti uzrok svadja među braćom....

To ti je zenska percepcija.
One stvarno ne primecuju i cude se kako to ona druga ne moze da bude normalna "kao sto sam ja"....
A neutralnom sa strane izgleda da su obe i lude i opicene.
Cak i kad u proseku nisu, a obicno jesu, desi se da se zainate i onda bukvalno razbucaju sve radi inata.
Jedino kad zene ne kvare nista je kad im nije stalo do necega.
E onda razumno posmatraju i sto se kaze "smrduckaju" na finjaka.

Ne sve zene, ali velika vecina.
To ne znaci da velika vecina zena ne moze da bude dobra zena...Naprotiv , zato joj treba neko ko ce da je pritisne da ne bude samoziva koliko je navikla. Ovde moram da pomenem one proste duse , koje ponesu sve iz kuce , vaspitane glavice,koje svi gledaju da iskoriste i preveslaju i obicno zavrse sa nekim bitangama, ali i tada to ne smatraju losim vec , zivot je takav...
Danas ih ima malo, ali ih ima.
Nema ferke....

Ali za vecinu vazi da im treba cvrst balkanac da ne bi bile zlotvori....ili namcori ili prolupali pojedinci sa naglasenim nekim glupostima.
Prakticarke su pa se u % gledano bolje snadju.
A tu je i varijanta napravi mi dete pa ce ono da me priziva pameti...na zalost po cenu emotivnog i intelektualnog razvoja deteta, ali ebiga uvek je bilo deca placaju greh roditelja...(nisam siguran ali mislim da malibroj ljudi razume ovu izreku).

Muskarci koji su sami , ako im libido ostane visok , izgleda da prelaze u patologiju obicno seksualnu.nekad i mentalnu....
U vezi sa tim sam primetio da zadovoljni ,npr muskarci sa svojim seksualnim i emotivnim zivotom,mogu dugo da apstiniraju bez psiholoskih posledica,jer zadovoljni evociraju secanja na proslo, i zelje su im uglavnom kolazi proslih dogadjaja, a nesmireni i nezadovoljni evociraju fantazije u buducnosti ,tj kreiraju nove dozivljaje, pa ih to neminovno vodi u patologiju ,spirala....
Jedan eksperiment ali nije dobro obavljen je bio , malo cudan....anketa je bila "prilikom samozadovoljavanja da li zamisljate prosle ili nove situacije..." akteri mogu biti i novi i stari,bitne su samo situacije...
Mali je uzorak bio, nisam imao puno vremena da odradim kontrolisano sve...pa je tako ostalo...

Psihopatska teorija vam kazuje da se vezivanje za neku situaciju i sablon pretvara u opsesiju i patologiju i mentalnu bolestinu.

Medjutim ono malo sto je bilo odradjeno je pokazalo da mnogo ljudi voli i ima svoj anima i animus profile i da imaju dozivljene situacije koje odgovaraju tim profilima ,a licno znam da postoji jos situacija koje bi odgovarale ,ali ih oni nisu osetili i nemaju ih iskustveno.
Tako da ustvari osobe prozivljavaju svoj profil anime i animusa ,dok psiholozi i psihijatri to tumace kao patologiju opsesije, a to je ustvari remotivacija zivota i seksualne energije preko energije anime i animusa...mastarenje tinejdzera u zrelim ljudima...

Kod libidno nemocnih imate drugu patologiju , a to je bolesnost...tj njihov zivot je vezan za bolesnost,ne samo za bolest.

Da ne sirim nije vezano za temu.Mnogo ste nesto iznenadjeni sto provlaci tezu da ste socioloski totalno neobrazovani i neupuceni....
Zar to nije argument da ste glupi, a srecni jer se vasa neinformisanost nije osvetila vama...

Poslednja izmena:

Back