Svadba

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
Mlada je u raskošnoj venčanici
Mladoženja je u odelu koje nikad ne bi obukao ni priuštio sebi inače
Ambijent je romantičan
Torta apstraktna
Slike prelepe

Zašto ljudi prave iluziju od svadbi?
Okej veselje i sve... ali zašto ta bajka?
Prosto jer je lepo? Ili želimo da dokažemo sebi nešto drugo? Jer je to standard?

Kakva vam je bila/će biti svadba?

Ambijent je romantičan
Torta apstraktna
Slike prelepe

Prosto jer je lepo? Ili želimo da dokažemo sebi nešto drugo? Jer je to standard?

Verujem da su razlozi razni...
Neko da ispostuje zelju roditelja, sto mislim da je kod vecine danas.
Neke zene o tome mastaju od malih nogu...
Neki obicaja radi...
...

Iz mog ugla- besmisleno trosenje novca i vremena. Nikada nisam mastala o vencanici i trenutku da budem "zvezda dana/veceri". Jedva se iskobeljah da me ne strpaju u cipku i saten :lol: (osecala bih se kao maskota) i smislih 1001 razlog da eskiviram papir. Da sam pristala, tek sada bih imala peripetije :lol: Izbegavam i tudja vencanja, ako mogu.
Bila sam na tri zaista lepa, svedena, iskrena, topla... gde je sve prstalo od ljubavi :) Ali to nija bila pompa i dokazivanje, to su bili oni :heart: i mi sa njima jer su tako zeleli :)

Ko voli, nek izvoli...

Najcesce je to cisto da se ispostuje tradicija.
Kako ti da se ozenis i ne pravis skrndzavelo za 500 ljudi kad si isao na gomilu svadbi kod citave uze i sire familije?Pa sta ce oni da pomisle? :roll:
Meni je licno to bezveze.Bacanje para,kidanje zivaca,gomila daljih rodjaka koje jedva poznajes i koje vidjas na svadbama i sahranama,krkanje,sljokanje,glupiranje...I sve se sutra zaboravi.
Rucak za maksimalno pedesetak ljudi i to je to.Cisto da se obelezi.

Ambijent je romantičan
Torta apstraktna
Slike prelepe

Ne znam kome to smeta uopste...

Ljudi zele od tog dogadjaja da naprave najlepsi dan u svom zivotu. Kupuju uspomenu :p
Moje svadba - Kalemendanska terasa i 30 gostiju s moje strane :lol:

:hvala:

Ambijent je romantičan
Torta apstraktna
Slike prelepe

za mene je to sarada
smejurija
lepo je kada te neko voli i zeli da ostarite zajedno i sam cin vencanja je lep
sve ostalo mi je degutantno

nema problema ok neke sitnice da se ispostuju,idu mi na k fotografi ali opet izgleda da je mladencima najbitnije posle da imaju cemu da se dive i secaju,tako da cu gledati sto pre ono potpis, 3 fotke,rucak sa sto manje buke,neki valceri i tamburice moze tiho na uvce i sa zenom da uzivam na plazi i krevetu,a da se ostali ne naljute ovca i prasence na raznju na livadu sutradan i cao

ja placem po svadbama. nem pojma zasto. navali mi nesto negde od iznutra i dobijem emotivni izliv. jos uvek ne mogu da dokucim koje su suze u pitanju, radosnice ili tuznilice. valjda neki mix slatko/gorkog, kao grejprfrut preliven medom.

Ambijent je romantičan
Torta apstraktna
Slike prelepe

Bio sam u lepom odelu, a sada imam i lepše i kvalitetnije odelo. Dakle, priuštio sam sebi bolje. Mnoge me nisu želele zbog nemanja para, ali se sada promenila situacija i kaju se. Mada se trudim da se ne eksponiram, da ne bi neko bio ljubomoran.
Ambijent mogu da sada stvorim sto puta romantičniji, ali ne patim za tim.
Torte znam koje volim i opet sada jedem mnogo lepše od one sa svadbe. Mada mi nije jasno zašto je ta torta na svadbi najlepša, kada nije.
E slike jesu prelepe. Ka da sebe sada uporedim sa tim vremenom, vidim da sam malo ostario. Ali za svoje godine još uvek izgledam mlađi, da se ne hvalim previše. Potrebno me je videti uživo.
Moja svadba nije bila iluzija. Ona je bila samo sastavni deo celokupnog života. I nije mnogo koštala (za mene), iako je bila u centru BG-a.

Pa prosto je. Imas ljude koji vole i koji ne vole svadbe. Devojcice odrastaju sa nametnutim da moraju da se udaju i da je taj dan veoma bitan za njihov zivot. Onda one mastaju o haljjinama, restoranima, tortama....decaci onda nadju te devojcice i moraju da im ispune zelje...pa zajedno biraju restorane, muziku, pozivnice, kod vencanice zmure zbor radi uroka sve do dana vencanja, pa onda kada je ugledaju u belom padnu u nesvest od srece...
A kad vec pravis svadbu, onda moras da pravis i bajku...ocekuje se...Jer svi ce da te pitaju kad se vratis sa neke svadbe, kakva je bila klopa, a muzika, a koji restoran, a mlada, a torta? Mora da se prica...bar neko vreme..lova se potrosi, vencanica se vrati, torte se vuku po zamrzivacima, slike se poredjaju u neki album i strasno puno se gledaju prvih dve nedelje..posle se skuplja prasnina, cd sa svadbe je u nekoj fioci...ako se i pogleda onda se premotava deo iz crkve, i ono kad cestitaju...
Ali svako po zelji...lepo je otici na svadbu bliskim ljudima, lepo je podeliti taj dan sa njima i ucestvovati u njihovj sreci. Ja kad odem, totalno sam pravi svadbarski tip. Igram, pevam, veselim se, jedem mladenacku tortu i pevam evo banke cigane moj.., hvatam bider majer (hvatala nekada..),slikam se...pravi sam svat :rumenko:
I svi su bili ubedjeni da cemo mi praviti svadbu...a on i ja smo samo hteli da se vencamo i otputujemo...rucak za najuzi krug, nasmejni, srecni i opusteni...doduse, sam mi malo krivo, nemam ni jedan blender a legao bi mi za sejk :besna:, moracu sama da kupim izgleda...

Ambijent je romantičan
Torta apstraktna
Slike prelepe

on, ja i kumovi
posle smo otisli do mojih da im kazemo da sam sad gospodja dive i da mogu da nam cestitaju

moji su pravili svadbu mojoj sestri
tad sam im rekla - zapamtite ovo dobro i uzivajte u svakoj sekundi jer toga kod mene nece da bude
koliko god da je sestrina svadba bila urbana, meni je to sve seljanija
da mi dolazi neko koga nisam videla pre toga 20 godi i koga necu videti sve do necije sahrane..hvala, taj neko ne treba ni da bude tog dana tu
mi smo to odradili ekstremno, ali po meni taj dan treba da se provede i proslavi zaista samo sa najbliskijim i najdrazim osobama sa obe strane

Sto ljudi, sto ćudi, sto žena, znamo kol'ko sasi :)))

Mi smo je napravili kao ustupak roditeljima.
Meni je sve to bilo grozozo kao ideja ali smo napravili svadbicu i do kraja smo se proveli bolje nego na masi žurki.
Al nisam imala venčanicu ni on nije bio pingvin, nego je sve bilo po našoj meri, vodili smo se onim - vaša je želja al je naša realizacija.
Najbliži krug ljudi, šta da radimo, njih 120, j.bga ne more manje od jedne poluhercegovačke i druge poluličke porodice :)))))

- - - - - - - - - -

Između ostalog, jedan od osnovnih razloga zašto smo pristali da je napravimo jeste da se ne bi roditeljima unedogled protezala rodbina u kućnim posetama.
Kad se povuče crta - otprilike isto košta al se bar proveselismo na drndaljci :)))))

Kada se saberu i oduzmu saten, čipka (bez arsenika makar u početku) i njegova mašna i njene nove, nerazgažene cipele i pet miksera i strinine suze radosnice i pijani teča, opet na kraju ostanete ti i on i taj jedan jedini dan koji može biti i početak i kraj nečeg dobrog/lepog.
Nebitno je šta komšija Pera ili baba Mica misle, bitno je šta mladenci žele.

Uživala sam na svadbama na kojima se videlo da mladenci uživaju i da iskreno žele da im mi, gosti, ulepšamo slavlje.
Bilo mi je bljaks na svadbama koje su odrađene tek reda radi i videlo se da bi mladenci najradiji zdimili na sporedni ulaz.

Kada se saberu i oduzmu saten, čipka (bez arsenika makar u početku) i njegova mašna i njene nove, nerazgažene cipele i pet miksera i strinine suze radosnice i pijani teča, opet na kraju ostanete ti i on i taj jedan jedini dan koji može biti i početak i kraj nečeg dobrog/lepog.

Uživala sam na svadbama na kojima se videlo da mladenci uživaju i da iskreno žele da im mi, gosti, ulepšamo slavlje.
Bilo mi je bljaks na svadbama koje su odrađene tek reda radi i videlo se da bi mladenci najradiji zdimili na sporedni ulaz.

za bide se ni ne otimaju odavno nego ti ga udele ko utesnu nagradu i potapsu po ramenu :(

Zato,kada bih ja pravio nekim slucajem,svadbu,to bi bila najgora svadba u istoriji.Ja neznam da igram,ne pijem,ne znam da se veselim/arlaucem/orgijam/rsam ili kako god.A ko ce da se veseli/arlauce/orgija/rsa ako mladozenja sedi k'o stupac?Svi bi samo cekali da popiju 2 rakije,posrcu corbu,natovare vazne sa tortama i kuci dok nismo pospali.
Eto sad me to nesto smorilo :(

Zato,kada bih ja pravio nekim slucajem,svadbu,to bi bila najgora svadba u istoriji.Ja neznam da igram,ne pijem,ne znam da se veselim/arlaucem/orgijam/rsam ili kako god.A ko ce da se veseli/arlauce/orgija/rsa ako mladozenja sedi k'o stupac?Svi bi samo cekali da popiju 2 rakije,posrcu corbu,natovare vazne sa tortama i kuci dok nismo pospali.
Eto sad me to nesto smorilo :(

Ma o.k., ovo su pobedili. :mrgreen:

o nasoj svadbi se jos prica medju drugarima, a bila je pre 23 godine....
pravili smo zurku na placu, u vikendici koja nije ni malo fensi, napravljena za odmaranje i uzivanje...
svi su bili potpuno obicno, svakodnevno obuceni, padala je kisica, pecenje smo jeli direktno iz serpenje u kojoj smo ga doneli...i svi smo se divno zezali...

odmah posle ceremonije u opstini, imali smo rucak sa roditeljima i kumovima...

ali su posle roditelji morali da prave ruckove za familiju, to je deo cene...bilo je ko Ivkova slava.

a i snimak sa vencanja u opstini, koji traje 13 i po minuta i danas rado pogledamo(ako nam radi video, jer je na klasicnoj traci), jer smo se i tu zezali, bili duhoviti i mi i maticar i nije uopste dosadno...

Back