SVA NAŠA "SADA"

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

SVA NAŠA "SADA"

Uvek su me plašili ljudi koji govore sadašnji trenutak je bitan, sada što želim je važno.....pusti što je bilo, sada živim i ne zanimaju me posledice......Iskreno, sadašnji trenutak jeste bitan , ne bunim se ja protiv njega već protiv njegove izolacije od svega ostalog jer i prošli je nekad bio sadašnji.....samo je otišao kroz vreme ostavljajući tragove.
I tako.......svako hoda iz trena u tren živeći svoje „sada“ koje postaje prošlo i taj život u „sada“ postaje trag u prošlom.....deo nas proživljen u „sada“. Zato nije važna samo sadašnjost, jer negirajući prošlo negiramo sami sebe i svoju nekadašnju sadašnjost....tragove svoje iskrene ili lažne, moćne ili važne, strašljive ili snažne, strasne ili besne, tužne ili vesele već kako smo izrežirali to prošlo "sada"......tek, to smo mi bili u nekadašnjim „sada“. Takodje, to naše „sada“ proživljeno tako i tako formira nas i priprema za buduće trene koji će biti proživljeni na osnovu iskustva sadašnjeg i prošlog....iskustvo za budeća "sada".
Pored toga, naše „sada“ dotiče i ljude oko nas a ne samo nas. Njegovo proživljavanje tera i druge koji su sa nama u tom trenu da proživljavaju deo našeg trena a mi njihovog. Jedni drugima prolazimo kroz vreme i duše. Tragovi naši ostaju na njima i u njima a njihovi na nama i u nama. Tragovi stvaraju slike, osećanja, želje, misli, mišljenja, odluke i sećanja...ostaju u amanet kao zalog naš....kao deo nas koji utire put za „sada“ i za sva „buduća sada“ naša i njihova.
Zato ne volim tako bahato ponašanje prema „sada“ koje je samo trenutni deo nas, jer takvo ponašanje govori o nebrizi za druge, o tome da ih ne zanima celina već samo delić koji njima treba baš tada...
Onaj koji misli u „sada“ o „sada“ misli i o tragovima koje „u sada“ ostavlja.....ne zaboravimo da tako procenjuje i tudje tragove.....
Svako naše „sada“ ostavlja tragove u sopstvenom i tudjem beskraju, zato volimo naše „sada“ mišlju i o drugome a ne samo o nama samima.....jer nismo sami dok galopiramo kroz sva naša i tudja „sada“, za ne?

PS Dobar vam dan blogerski galoperi :heart:

:klap::klap::klap:

...hoćeš da kažeš da neproučen život nije vredan življenja --- kad izjednačavaš juče , da nas i sutra ? :think::think::think:

...ako sam upravu , ode i ti poeto u teške prozne filosofe ... bravo ... iskorak - nužni i spasonosni .. da je Jesenjin imao taj iskorak nebi ubio onako krasnog pesnika u sebi - zar ne ... Ajde Mivka pomogni čoveče ! :bye::bye::bye:

123loncar;bt138209:
:klap::klap::klap:

...hoćeš da kažeš da neproučen život nije vredan življenja --- kad izjednačavaš juče , da nas i sutra ? :think::think::think:

...ako sam upravu , ode i ti poeto u teške prozne filosofe ... bravo ... iskorak - nužni i spasonosni .. da je Jesenjin imao taj iskorak nebi ubio onako krasnog pesnika u sebi - zar ne ... Ajde Mivka pomogni čoveče ! :bye::bye::bye:

Ne kume....neću to da kažem.
Vidiš....tvoje "sada" prolazi kroz moje "sada" ili obratno....to znači da su naša "sada" skupa i da trebaju da vode računa jedno o drugom jer ono što ostavimo sada u sudaru naših "sada" su naši tragovi koje ostavljamo svojim ponašanjem.....stvaraju sliku o nama.....ta slika se pamti, po njoj te ja rangiram, prepoznajem a i ti mene. Da je tvoj komentar neki zao, sebičan, loš.....pamtila bih te i prepoznavala po tome pri svakom sledećem susretu i iskreno izbegavala jer ne moram da maltretiram sebe takvim susretima. Zato treba voditi računa kako se ponašamo u našim "sada" pri susretu sa tudjim "sada" .....da ne povredjujemo ljude, da ne mislimo samo na sebe tada dok prolazimo kroz "svoja i tudja sada" jer tragovi su svuda oko nas....ostavljamo ih vrlo često i ne misleći o njima.
I koji će ti djavo Miwka? a? :rtfm:
Ma kakav Jesenjin...ja ću ve potepam s proznom ili poetskom filozofijom ...ali primenjenom kume.....ništa knjige....samouka sam :manikir:
Tako mi je drago što si bio ovde.....izvoli doći kad god želiš...tu sam ja, svaki dan :cmok2:

Tol;bt138199:
Reče mi da traži ZA i Z. da je DANAS i SADA ona na obali i da im čuva blinker do večeras...ne sme da pusti...pa moli da požure...uskoro će nestati sunca OVDE-a mraka se plaši :)
1297759805_devojke-pecaju-4.jpg

ooooo kakva pecačica a sve u kontekstu bloga SADA , ODMAH I OVDE :klap::klap:
al će pecaroši da se obraduju.....lele,lele.....:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

123loncar;bt138220:
..ma ima da se tepamo ceo život vako .... ipak malo treba i analize prošlosti i projektovanja budućnosti da ovo sad -- presečeno / ukršteno / poprečeno ; bilo kakvo bude životno ugodno ---zar ne ?

Naravno da treba Lončar, naravno.......zato i pišem sada sa 48 godina o ovome a ne ranije :)
Sve ima svoje vreme, mesto, zašto i kuda.....eto :cmok2:

LJILJA MMM;bt138229:
:zcepanje: jedan je dakle uočio ....dotičnu zaposlenu damu :manikir:

..šeta đavo sa anđelom i hvalpše se, kako je gospodar života .. anđeo veli jok bre - sikter .... usred te dugačke rasprave , đavo reče odjednom : vidiš onu plavušu što ide ka nama ; vidiš ; e kad dođe kod nas , strefiće je moždani udar - zbog tvoje neverice i skončaće ovde na trotoaru .. anđeo udari u smeh , do neba se čuje ... đavo zasuče rukave i poče da činodejstvuje ... žena prolazi pored njega i odjednom : štatije matori kretenu odvratni , šta se bečiš na mene koj *** - i ode niz ulicu bez osvrtanja vrteći glavom... anđeo pade od smeha u nesvest ... đavo ga gleda tužno, poliva ladnom vodom i odjednom će : šta ti je kretenu ? ,,,, vidiš da je ovo farbana plavuša bre , majkumu ..... u susret im ide druga plavuša , a đavo skoči ushićen pun sebe : gledaj sad , garant srčani udar - pa nek je sto puta farbana .... poče da činodejstvuje .. kad je plavuša bila pored njega , pogleda ga kraičkom oka gordo i ode dalje kao da ništa ne postoji na ovom svetu sem nje .... anđeo zapenuši od zadovoljstva i valja se po trotoaru.... đavo trlja bradu i veli : bre brate koji peh , ova je stvarno plavuša --- one nemaju srce za muški rod -- koji bre baksus teram danas .....

.. zato ja dobro otvaram oči .. naročito kad farbana okreće leđa i zauzima pozu ...
ćao !

Poslednja izmena:
123loncar;bt138231:
..šeta đavo sa anđelom i hvalpše se, kako je gospodar života .. anđeo veli jok bre - sikter .... usred te dugačke rasprave , đavo reče odjednom : vidiš onu plavušu što ide ka nama ; vidiš ; e kad dođe kod nas , strefiće je moždani udar - zbog tvoje neverice i skončaće ovde na trotoaru .. anđeo udari u smeh , do neba se čuje ... đavo zasuče rukave i poče da činodejstvuje ... žena prolazi pored njega i odjednom : štatije matori kretenu odvratni , šta se bečiš na mene koj *** - i ode niz ulicu bez osvrtanja vrteći glavom... anđeo pade od smeha u nesvest ... đavo ga gleda tužno, poliva ladnom vodom i odjednom će : šta ti je kretenu ? ,,,, vidiš da je ovo farbana plavuša bre , majkumu ..... u susret im ide druga plavuša , a đavo skoči ushićen pun sebe : gledaj sad , garant srčani udar - pa nek je sto puta farbana .... poče da činodejstvuje .. kad je plavuša bila pored njega , pogleda ga kraičkom oka gordo i ode dalje kao da ništa ne postoji na ovom svetu sem nje .... anđeo zapenuši od zadovoljstva i valja se po trotoaru.... đavo trlja bradu i veli : bre brate koji peh , ova je stvarno plavuša --- one nemaju srce za muški rod -- koji bre baksus teram danas .....

.. zato ja dobro otvaram oči .. naročito kad farbana okreće leđa i zauzima pozu ...
ćao !

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
e ulepša mi veče kume :cmok2::cmok2::cmok2:

... baš mi je drago ... kome god ispričam ovaj vic ( pomalo diskriminatorski obojen prema ženama , ali one eto čak i u vicu imaju moći iznad muškog roda --- ćavo pripada muškom rodu ) , kiselo se nasmeje i ponaša se kao da sam mu upropastio ostatak dana ... ti si duhovni supermen ... Hvala Ljiki !

LJILJA MMM;bt138214:
ooooo kakva pecačica a sve u kontekstu bloga SADA , ODMAH I OVDE :klap::klap:
al će pecaroši da se obraduju.....lele,lele.....:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Tol džabe ti plavuše pecačice
uplaši me Lončar sa onom pričom
o djavolu i andjelu
pa kad djavo plavušama ništa ne mogaše
kako ću ja što ličim više na andjela
bolje da se manem djavolskoga posla
nek se ZA sa onom tvojom plavom ogleda ;):hahaha:

123loncar;bt138241:
... baš mi je drago ... kome god ispričam ovaj vic ( pomalo diskriminatorski obojen prema ženama , ali one eto čak i u vicu imaju moći iznad muškog roda --- ćavo pripada muškom rodu ) , kiselo se nasmeje i ponaša se kao da sam mu upropastio ostatak dana ... ti si duhovni supermen ... Hvala Ljiki !

Dabome kume...i fala da ne zaboravim.....ja sam supermenka :manikir::zcepanje::cmok2::cmok2::cmok2:

zxy;bt138242:
Tol džabe ti plavuše pecačice
uplaši me Lončar sa onom pričom
o djavolu i andjelu
pa kad djavo plavušama ništa ne mogaše
kako ću ja što ličim više na andjela
bolje da se manem djavolskoga posla
nek se ZA sa onom tvojom plavom ogleda ;):hahaha:

za boldirano.....tj. izgled andjela
:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:
i ti mi ulepša veče :cmok2::cmok2::cmok2:

Back