SVA NAŠA "SADA"

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

SVA NAŠA "SADA"

Uvek su me plašili ljudi koji govore sadašnji trenutak je bitan, sada što želim je važno.....pusti što je bilo, sada živim i ne zanimaju me posledice......Iskreno, sadašnji trenutak jeste bitan , ne bunim se ja protiv njega već protiv njegove izolacije od svega ostalog jer i prošli je nekad bio sadašnji.....samo je otišao kroz vreme ostavljajući tragove.
I tako.......svako hoda iz trena u tren živeći svoje „sada“ koje postaje prošlo i taj život u „sada“ postaje trag u prošlom.....deo nas proživljen u „sada“. Zato nije važna samo sadašnjost, jer negirajući prošlo negiramo sami sebe i svoju nekadašnju sadašnjost....tragove svoje iskrene ili lažne, moćne ili važne, strašljive ili snažne, strasne ili besne, tužne ili vesele već kako smo izrežirali to prošlo "sada"......tek, to smo mi bili u nekadašnjim „sada“. Takodje, to naše „sada“ proživljeno tako i tako formira nas i priprema za buduće trene koji će biti proživljeni na osnovu iskustva sadašnjeg i prošlog....iskustvo za budeća "sada".
Pored toga, naše „sada“ dotiče i ljude oko nas a ne samo nas. Njegovo proživljavanje tera i druge koji su sa nama u tom trenu da proživljavaju deo našeg trena a mi njihovog. Jedni drugima prolazimo kroz vreme i duše. Tragovi naši ostaju na njima i u njima a njihovi na nama i u nama. Tragovi stvaraju slike, osećanja, želje, misli, mišljenja, odluke i sećanja...ostaju u amanet kao zalog naš....kao deo nas koji utire put za „sada“ i za sva „buduća sada“ naša i njihova.
Zato ne volim tako bahato ponašanje prema „sada“ koje je samo trenutni deo nas, jer takvo ponašanje govori o nebrizi za druge, o tome da ih ne zanima celina već samo delić koji njima treba baš tada...
Onaj koji misli u „sada“ o „sada“ misli i o tragovima koje „u sada“ ostavlja.....ne zaboravimo da tako procenjuje i tudje tragove.....
Svako naše „sada“ ostavlja tragove u sopstvenom i tudjem beskraju, zato volimo naše „sada“ mišlju i o drugome a ne samo o nama samima.....jer nismo sami dok galopiramo kroz sva naša i tudja „sada“, za ne?

PS Dobar vam dan blogerski galoperi :heart:

Čovek više živi i troši sebe u reminiscenciji i anticipaciji nego u sadašnjosti .Ali ne treba se previše brinuti za sutra jer planovi se gotovo po pravilu izjalove pa bude ono "malo sutra".Sa onim što je prošlo zanimljiva je komunikacija jer i to se menja u zavisnosti kako se manjamo mi,tačnije naši uvidi.A za druge u sadašnjosti kako sa njima postupati,....pa ...brinu se oni za to sami.Ne ostavljaju nas na miru :hahaha:

Bravo Ljiljo.Eto,stigla si do konstatacije da vreme ne postoji,a mi se samo transformišemo,kao i sav ovaj svemir.Neko raste,sa svim svojim iskustvima,i ima nekakvu tendenciju prema nečemu,prema negde,i ponaša se kao zvezda.A neko,opet,sa svojim nekakvim iskustvima,ponaša se kao crna rupa.Još jednom - BRAVO.:klap::klap::klap::hvala::heart::bye:

images

images

images

Čovek samo ako shvati neke stvari,nema staha u sebi,ni od čega drugog,osim od samoga sebe.Pametan,sa otvorenim svim očima, će voditi računa o svim detaljima,koje sav ovaj život znače. :D:hvala:

images

Poslednja izmena:
zxy;bt138069:
Čovek više živi i troši sebe u reminiscenciji i anticipaciji nego u sadašnjosti .Ali ne treba se previše brinuti za sutra jer planovi se gotovo po pravilu izjalove pa bude ono "malo sutra".Sa onim što je prošlo zanimljiva je komunikacija jer i to se menja u zavisnosti kako se manjamo mi,tačnije naši uvidi.A za druge u sadašnjosti kako sa njima postupati,....pa ...brinu se oni za to sami.Ne ostavljaju nas na miru :hahaha:

:DNe ostavljaju nas na miru...:super::klap:
;)A ti bi sad,i na Miru?:per::hahaha::hahaha:
:think:Kakav si ti pecaroš... :hahaha::hahaha::bye:

Budućnost je sada

Sve što imamo
i ono juče
od kojega nas deli
nepremostiva ograda
i samo nas sputava
dok se sunce pomalja
iza našeg malog grada
i lep dan obećava
proživimo danas
proživimo sada
Jer sutra je
u rukama naših
iznemoglih nada

Tragovi stvaraju slike, osećanja, želje, misli, mišljenja, odluke i sećanja...ostaju u amanet kao zalog naš....kao deo nas koji utire put za „sada“ i za sva „buduća sada“ naša i njihova
To Liki pametnice, BRAVO! :klap: :heart: :heart:

zxy;bt138069:

Ovo neboldirano si u pravu.....filozofe
E viš ovo boldirano Z?
O tome se i radi u tekstu....."u sada" se formiraju odnosi sa drugima i svi učesnici ih formiraju zajedno misleći jedni o drugima i o tragovima .....ne svako u sebi za sebe ....bre :rtfm:
A što te Mire nisu mirne......pa...rekla bih sledeće..:manikir:...Mire idu tragovima što ih ostavljaš u svojim "sada" a sve u smislu boldirane izjave :zcepanje::manikir: :zper:

Zauzet+;bt138072:
Bravo Ljiljo.Eto,stigla si do konstatacije da vreme ne postoji,a mi se samo transformišemo,kao i sav ovaj svemir.Neko raste,sa svim svojim iskustvima,i ima nekakvu tendenciju prema nečemu,prema negde,i ponaša se kao zvezda.A neko,opet,sa svojim nekakvim iskustvima,ponaša se kao crna rupa.Još jednom - BRAVO.:klap::klap::klap::hvala::heart::bye:

pa fala......bem ti sunce....koje li sam ja? Mora da sam crna rupa ....ma jok......više mi se svidja zvezda :think::zcepanje:
Hvala Za za lep komentar :cmok2:

Zauzet+;bt138078:
:DNe ostavljaju nas na miru...:super::klap:
;)A ti bi sad,i na Miru?:per::hahaha::hahaha:
:think:Kakav si ti pecaroš... :hahaha::hahaha::bye:

Evo, priznajem....jednostavno ne mogu da odolim a da ne odgovorim
šta ćeš......samo bljivo žensko u meni :manikir:
Za obojicu s ljubavlju

Svi smo pecaroši i pecarošice
Tragovi naši govore o nama
kud pecamo, kako pecamo,
koje mamce koristimo
i koju ribu preferiramo
blago onoj ribi koja shvati
pre nego se na mamac uhvati :manikir:

miwka;bt138079:
Budućnost je sada

Sve što imamo
i ono juče
od kojega nas deli
nepremostiva ograda
i samo nas sputava
dok se sunce pomalja
iza našeg malog grada
i lep dan obećava
proživimo danas
proživimo sada
Jer sutra je
u rukama naših
iznemoglih nada

Miwka......hvala prijatelju na lepim stihovima....:klap::cmok2::cmok2:

Najvaznije je OVDJE i SADA....to naravno ne isključuje druge....OVDJE I SADA za sve prisutne:)
p.s.jesam li te uplašila:mrgreen:
Prošlost treba ostaviti tamo gdje joj je mjesto...a raditi tako SADA....da bi nam bilo bolje SUTRA.....bem ti sto sam pametna....vako je nesto govorio drug Tito....nesto slicno mislim....:think:
Ljiki...SADA ti zelim ugodan dan....i svima prisutnim ,naravno!:)

sirijus49;bt138082:
Tragovi stvaraju slike, osećanja, želje, misli, mišljenja, odluke i sećanja...ostaju u amanet kao zalog naš....kao deo nas koji utire put za „sada“ i za sva „buduća sada“ naša i njihova
To Liki pametnice, BRAVO! :klap: :heart: :heart:

:worth::worth::worth: Hvala Bogu da je neko shvatio poentu.....:heart:
Ovi praktičari i filozofi samo zakomplikuju bre......niko ne preferira praktičnu filozofiju, samo ti :cmok2:

LJILJA MMM;bt138083:
Ovo neboldirano si u pravu.....filozofe
E viš ovo boldirano Z?
O tome se i radi u tekstu....."u sada" se formiraju odnosi sa drugima i svi učesnici ih formiraju zajedno misleći jedni o drugima i o tragovima .....ne svako u sebi za sebe ....bre :rtfm:
A što te Mire nisu mirne......pa...rekla bih sledeće..:manikir:...Mire idu tragovima što ih ostavljaš u svojim "sada" a sve u smislu boldirane izjave :zcepanje::manikir: :zper:
Eno tamo Oziman objasnio to sve
sinhronicitet je to bre
kad pomisliš ono
pokrene se ovo
dok poželiš ti i ona oseti
još dobro ne shvati
on je već dohvati
ona mu uzvrati
sada što se zbi
ne mož da se vrati
već u prošlost ode
sada mora novo da se traži
jer sada ne može
bez muvanja da bude
moramo da brinemo za druge ;):zper:

RiadaT.;bt138092:
Najvaznije je OVDJE i SADA....to naravno ne isključuje druge....OVDJE I SADA za sve prisutne:)
Prošlost treba ostaviti tamo gdje joj je mjesto...a raditi tako SADA....da bi nam bilo bolje SUTRA.....bem ti sto sam pametna....vako je nesto govorio drug Tito....nesto slicno mislim....:think:

Aaaaa.....ti ko Tito......od sam ćemo tako da te zovemo :zcepanje:
A OVDJE I SADA nisi pala s Marsa
no si došla sa nečim prošlim
noseći tragove svoje i tudje u sebi
i kao takva.....kompletirana
sad ostavljaš tragove OVDJE I SADA i to NAMA
a mi tebi takodje dajemo tragove svoje :heart:

I ja tebi želim ugodan dan :cmok2:

Poslednja izmena:
Zauzet+;bt138095:
:hahaha::hahaha::hahaha:
Ma meni je dosta više zabacivanja,evo dogovaram se sa Lejlom,da me nauči,kako se lovi sa mrežom.:per::hahaha::hahaha::hahaha:
Lakše bre mnogo,i na brzinu,završiš sav posao kojim bi se inače,zamlaćivao danima.:mrgreen::hahaha::hahaha::hahaha:

Razumem......u potpunosti shvaćam potrebu za brzim reagovanjem i upotrebom mreže....dinamit ne preporučujem :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

RiadaT.;bt138092:
:hahaha::hahaha:

images

:D:bye:

zxy;bt138096:
Eno tamo Oziman objasnio to sve
sinhronicitet je to bre
kad pomisliš ono
pokrene se ovo
dok poželiš ti i ona oseti
još dobro ne shvati
on je već dohvati
ona mu uzvrati
sada što se zbi
ne mož da se vrati
već u prošlost ode
sada mora novo da se traži
jer sada ne može
bez muvanja da bude
moramo da brinemo za druge ;):zper:

lele.....:eek::eek:
koje sve napriča
pravo filozofski
pa se čak pozva
na ozbiljnog čoveka Ozimana
a sve u cilju pecanja
i iznalaženja novih mesta za tu rabotu
ebote...kud ode filozofija :eek::manikir:
:zcepanje::zcepanje:

LJILJA MMM;bt138097:
Aaaaa.....ti ko Tito......od sam ćemo tako da te zovemo :zcepanje:
A OVDJE I SADA nisi pala s Marsa
no si došla sa nečim prošlim
noseći tragove svoje i tudje u sebi
i kao takva.....kompletirana
sad ostavljaš tragove OVDJE I SADA i to NAMA
a mi tebi takodje dajemo tragove svoje :heart:

I ja tebi želim ugodan dan :cmok2:

Da,dosla sam sa necim proslim....nosim i tragove Tita,bas kao i ti i svi koji su ovdje i sada....zar i Tito(Kad ga vec pominjemo) nije dio nase proslosti koje se ne mozemo odreci....svidjelo se to nekima ili ne
Al,kad govorim o odricanju proslosti uglavnom mislim na loše stvari koje nam mogu pokvariti SADA....:heart:

Back