Sva galama oko juznog toka je bila da ne bi proso kroz Srbiju

Poruka
4.292
Juzni tok se gradi ali naravno ne preko Srbije. Eto koliko nas voli evropa. Kad je trebalo da prodje preko Srbije onda Evropska unija je digla drvlje i kanmenje i pretila da ce uvesti sankcije i malte ne pa da nas bombarduju opet. A sad nema nikakvih problema kad prolazi preko svojih podanika bugarske i rumunije koji su jos vece sluge nego mi.

Evo slika sa ruskog sajta za fosilna goriva www.neftegaz.ru

slika.png

I jos nesto nemojte da krivite Rusiju ona je sve pokusala da gasovod prodje kroz Srbiju bas sve ali evropa je ta koja je to striktno zabranila i nije dozvolila.

A to sto radi bajatoviceva firma nema veze sa gasovodom sa rusima to je samo jedan prikljucak i mi ce mo placati madjarima gas naravno po vecoj ceni jer ce tu i madjari da se ugrade. I taj gas nece ici cecovodima po celoj srbiji kao sto bi bio slucaj da je proso juzni tok vec ce i dalje da se razvozi u bocama i cisternama naravno po daleko vecoj ceni.

Poslednja izmena:
- - - - - - - - - -

Бугари су нам, као и обично, забили нож у леђа.

ЕУ их је искористила за прљав посао, касно су схватили да би и они били на губитку.

Kakve veze imaju bugari sa ovim ne razumem. Direktno Brisel znaci ta sacica birokrata koja diriguje i vodi celu politiku cele evrope je to naredila a naravno iznad njih su jos manja sacica ljudi koji imaju pretenzije da zavladaju celim svetom.

- - - - - - - - - -

Kakve veze imaju bugari sa ovim ne razumem. Direktno Brisel znaci ta sacica birokrata koja diriguje i vodi celu politiku cele evrope je to naredila a naravno iznad njih su jos manja sacica ljudi koji imaju pretenzije da zavladaju celim svetom.

Ne moze te nagovoriti da skocis sa mosta ako to ti ne zelis
Tako je i sa Srbima. Da su se Srbi dogovorili sa Rusima....posteno.... Gasovod bi isao kroz Srbiju

Glavni krivci za ovaj promasaj su Srbi

https://www.rigzone.com/news/wire/s...as_pipeline_plans-09-mar-2018-153827-article/

March 09, 2018

The Vienna-based Energy Community Secretariat, which transposes EU energy standards to aspiring member states, criticised the project saying the true aim was to bring Russian gas from TurkStream to the Baumgarten hub near Vienna, not to diversify gas supplies to Serbia.
According to Gastrans, the current design of the pipeline foresees one entry point on the Serbian-Bulgarian border in the Serbian town of Zajecar and four exit points near Paracin, Pancevo and Gospodinci and on the Serbian–Hungarian border.

Rusi zele da zaobidju Ukrajinu, a EU ne zeli da im pomogne u tome.

Jedan krak gasovoda treba da ide kroz Srbiju od Bugarske do Madjarske.

Nego nama treba gasni rezervoar, a ne gasovod, ali vidim da nikoga nije briga. z;hm:

1171990.png

Juzni tok se gradi ali naravno ne preko Srbije. Eto koliko nas voli evropa. Kad je trebalo da prodje preko Srbije onda Evropska unija je digla drvlje i kanmenje i pretila da ce uvesti sankcije i malte ne pa da nas bombarduju opet. A sad nema nikakvih problema kad prolazi preko svojih podanika bugarske i rumunije koji su jos vece sluge nego mi.

Evo slika sa ruskog sajta za fosilna goriva

https://www.rigzone.com/news/wire/s...as_pipeline_plans-09-mar-2018-153827-article/

March 09, 2018

Rusi zele da zaobidju Ukrajinu, a EU ne zeli da im pomogne u tome.

Jedan krak gasovoda treba da ide kroz Srbiju od Bugarske do Madjarske.

Nego nama treba gasni rezervoar, a ne gasovod, ali vidim da nikoga nije briga. z;hm:

.....................

Jel je to na engleskom??? Epa vidis moj izvor je na Ruskom i neka ljudi sami zakljuce koja je istina prava. A i logicno neka pogledaju tu sliku i neka izmere duzinu svih gasovoda na toj slici pa onda neka izmere duzinu gasovoda na mojoj slici pa koji je kraci taj je logicniji jer manje kosta. Sta vi mislite da su Rusi ludi da kopaju milione kilometara uzduz i popreko po evropi

Poslednja izmena:
Jel je to na engleskom??? Epa vidis moj izvor je na Ruskom i neka ljudi sami zakljuce koja je istina prava. A i logicno neka pogledaju tu sliku i neka izmere duzinu svih gasovoda pa koji je kraci taj je logicniji jer manje kosta. Sta vi kislite da su ljudi ludi da kopaju milione kilometara uzduz i popreko po evropi

Mi placamo najskuplji gas u Evropi, jer nas Rusi i mafijasi deru.

**** mi se za gasovod, hocu gasno spremiste i redukciju cene gasa barem na prosecnu evropsku.

Ne deru nas Rusi jer mi nismo spojeni na Ruski gasovod vec nas deru privatnici a koji su politicari. To su isti oni zbog kojih placamo najskuplje gorivo na pumpama u svetu malte ne. Pa cak i da jesmo spojeni na Ruski gasovod opet to ne iskljucuje mogucnost da nas politicari deru cenama jer Rusija ne odredjuje cenu za gorivo u Srbiji nego odredjuju srpski politicari. Normalno bi bilo da cenu svega pa i goriva odredi realno trziste ali mi realno trziste nemamo jer kod nas vlada monopol u svemu pa i ponajvise u energetici.

Poslednja izmena:
Ne deru nas Rusi jer mi nismo spojeni na Ruski gasovod vec nas deru privatnici a koji su politicari. To su isti oni zbog kojih placamo najskuplje gorivo na pumpama u svetu malte ne.

Rusi mogu da sklope dogovor direktno sa drzavom Srbijom, ali nece, lepse im ovako.

Tako Rus prca, ako nisi znao.

- - - - - - - - - -

Kako kad rusofili stalno onanisu na gasovod, a ne brinu se za ono sto je bitno?

Mi placamo najskuplji gas u Evropi, jer nas Rusi i mafijasi deru.

**** mi se za gasovod, hocu gasno spremiste i redukciju cene gasa barem na prosecnu evropsku.

Pa kako mozes da imas jeftin gas ako ga kupujes od pete seste ruke? Rusi su ti koji su proizvodjaci i najeftinije je da kupis od njih gas a ako kupis od madjara znaci oni su druga ruka najmanje ali ne cak je to i treca ruka jer tu se naguraju i madjarske firme. E sad kad dodje u srpske ruke tu je i srpska drzava sa akcizom pa i srpska firma znaci i oni se ugrade i dok dodje kod tebe gas je proso kroz 4, 5 ruke i svi su se ugradili jedno 15 do 20% pa sad ti vidi sta je najeftinije da li direktno od rusa sa ruskog gasovoda ili iz madjarske.

Evo slika sa ruskog sajta za fosilna goriva www.neftegaz.ru

slika.png

I jos nesto nemojte da krivite Rusiju ona je sve pokusala da gasovod prodje kroz Srbiju bas sve ali evropa je ta koja je to striktno zabranila i nije dozvolila.

A to sto radi bajatoviceva firma nema veze sa gasovodom sa rusima to je samo jedan prikljucak i mi ce mo placati madjarima gas naravno po vecoj ceni jer ce tu i madjari da se ugrade. I taj gas nece ici cecovodima po celoj srbiji kao sto bi bio slucaj da je proso juzni tok vec ce i dalje da se razvozi u bocama i cisternama naravno po daleko vecoj ceni.

Узели вам Руси нис за џаба :D сад слободно роваре по Србији кад исцрпе све :bye: :mrgreen:

Pa kako mozes da imas jeftin gas ako ga kupujes od pete seste ruke? Rusi su ti koji su proizvodjaci i najeftinije je da kupis od njih gas a ako kupis od madjara znaci oni su druga ruka najmanje ali ne cak je to i treca ruka jer tu se naguraju i madjarske firme. E sad kad dodje u srpske ruke tu je i srpska drzava sa akcizom pa i srpska firma znaci i oni se ugrade i dok dodje kod tebe gas je proso kroz 4, 5 ruke i svi su se ugradili jedno 15 do 20% pa sad ti vidi sta je najeftinije da li direktno od rusa sa ruskog gasovoda ili iz madjarske.

Najjeftinije je uzimati gas tokom leta i pakovati ga u gasno spremiste.

Ali treba da bude dovoljno veliko da zadovolji barem 60-80% zimske potrosnje i da ima dovoljnu brzinu ispumpavanja da prati potrosnju.

I mogu Rusi da direktno pregovaraju sa nama, ali ne zele. Mi Madjarima i Ukrajincima uglavnom placamo tranzit, nasi privatnici dodaju barem 100 evra po 1000m3, a to su nasi mafijasi, ne strani.

- - - - - - - - - -

Правиш се наиван, или си стварно наиван?

Кога су истурили као главног кривца?

Бугаре, зато што их је лако наговорити на било шта.

Najjeftinije je uzimati gas tokom leta i pakovati ga u gasno spremiste.

Ali treba da bude dovoljno veliko da zadovolji barem 60-80% zimske potrosnje i da ima dovoljnu brzinu ispumpavanja da prati potrosnju.

I mogu Rusi da direktno pregovaraju sa nama, ali ne zele. Mi Madjarima i Ukrajincima uglavnom placamo tranzit, nasi privatnici dodaju barem 100 evra po 1000m3, a to su nasi mafijasi, ne strani.

Гас је права ствар за грејање санитарне воде. Рачуни нису велики... Кад год одврнем славину врућа вода. А не ово пали бојлер, гаси...

Back