Suzuki Vitara Hybrid vs Dacia Duster TNG

Pametnije je kupiti jeftine karte unapred i rentakar isto unapred nego ići svojim autom.

Znači auto ostaje u lokalu i za vikendicu.

E sad što smo mi sirotinja sa nikakvim avionskim kartama i nemamo ponude za 20 evra to je nešto drugo.

Kada kupiš nov auto 5 godina nemaš ništa sa tim plinom što se tiče atesta posle reatest. Dok imaš garanciju nemaš nikakve troškove sem redovnih servisa i potrošnog materijala. Ako ne znaš da voziš stalno menjaš pločice i diskove jednostavna matematika. Što se tiče motora sa tri cilindra miran si barem 100.000 km a to je i neki predviđeni vek trajanja svakog auta danas.

Poslednja izmena od moderatora:
Oba automobila su jako slicne konstrukcije kada je kvalitet u pitanju. U obzir treba uzeti i broj servisa koji odrzavaju jednu i drugu marku, duzinu garancije (ako se ne varam kod Suzukija je bila 3 godine), cenu odrzavanja kasnije, i menjac. Ja bih bas-bas-bas dobro razmislio o CVT menjac-u narocito iz Renault-Nissan grupe koji je poznat po tome da ima lose tehnicki reseno hladjenje lanca. Kod Suzukija pise AT ali ne i koji tip AT-a tako da tu moze da bude i AMT koji je isto tesko sr*nje.

Dok imaš garanciju nemaš nikakve troškove sem redovnih servisa
Reci to onima kojima nisu priznali garanciju kao npr zeninoj drugarici za menjac na C1 ili jedno forumasu za plivajuci zamajac posle citavih 1000 km pa se borio vise od mesec dana da mu stave novi a za to vreme nije dobio ni zamenski auto.
Mani se tih gluposti kako je novo novo jer reklamacija ima koliko hoces samo se ti pravis grbav ili i ne znas da postoje reklamacije na nova kola.
I moj surak na Kadjaru je reklamirao neki udarac kad mota volan i trazili su vise puta i nisu mogli da nadju odakle su mu rekli da vozi dok se ne pojaca da bi mogli da ustanove odakle dolazi zvuk i da to nije opasno. Takodje koza na sedistu mu se pocela cepati i ne priznaju mu garanciju na to a auto je presao 50k km i star je manje od dve godine a ima 5 godina garanciju.

Kad smo već kod babavitare, meni je prošli model bio lepši ove danas nabacane linije i ćoškove ne znam kako bih komentarisao.

I ove duletove priče su smešne kako su novi automobili skupi za održavanje a igijeve priče kako nevrede ništa posle par godina. Verovatno je jedini i pravi izbor dizel karavan sa pola miliona km jer je sve zamenjeno i auto ko nov.

Uglavnom novo je novo i nebi trebalo da bude ikakvih problema osim možda u prvoj seriji kada se model tek pojavi.

Kad smo već kod babavitare, meni je prošli model bio lepši ove danas nabacane linije i ćoškove ne znam kako bih komentarisao.

I ove duletove priče su smešne kako su novi automobili skupi za održavanje a igijeve priče kako nevrede ništa posle par godina. Verovatno je jedini i pravi izbor dizel karavan sa pola miliona km jer je sve zamenjeno i auto ko nov.

Uglavnom novo je novo i nebi trebalo da bude ikakvih problema osim možda u prvoj seriji kada se model tek pojavi.
Ali što su automobili noviji to je tehnika sofisticiranija i naravno da su skuplji za održavanje. To je poznata stvar.

Back