Suveniri :)

Pazite da vas ne hipnotiše: "Zlo oko"!
IMG_20210703_192443.jpg

zahebavao sam se ... bio video :D ... toskana je mmmm :heart:
neverovatno mi je da su svi do jednog suveniri u It bili made in China ... a u Pisi sto su me nervirali oni crni crnci
kao neki dzelati sa onim kisobranima na +35 i cvikama od plastelina :mrgreen:

zahebavao sam se ... bio video :D ... toskana je mmmm :heart:
neverovatno mi je da su svi do jednog suveniri u It bili made in China ... a u Pisi sto su me nervirali oni crni crnci
kao neki dzelati sa onim kisobranima na +35 i cvikama od plastelina :mrgreen:
Ti crni crnci su ganjali moju drugaricu kilometrima samo zato sto ih je upitala posto je neka torba koju su prodavali.
Oni su lupili neku cijenu tipa sto eura za torbu od skaja i mi smo samo produzili.
Medjutim crnac je isao za nama i sve smanjivao cijenu,uopste nije odustajao,iako je ona rekla da je torba ne interesuje.I na kraju,posto ga se nismo mogli nikako rijesiti,uzela je torbu za desetak eura,koliko joj je i bila realna cijena,samo da ga skine s grbace.

Meni se mnogo sviđa! To js ustvari amajlija, koja štiti protiv uroka i negativne energije.Postavi se negde u kući, blizu ulaznih vrata.
Mislim da to nije za hriscane,ali da ne sirimo temu.🙂
Najljepsi suvenir koji sam ja dobila na poklon su plave babuskice iz Rusije.
Koje god dijete udje u kucu,trci da ih uzme da se igra s njima.😀
Izgubili smo najmanju,velicine zrna rize.

Ja od suvenira volim vidjeti i neki originalni nakit,od nekog prirodnog materijala,a da nije kineska plastika.
Nekad je u Herceg Novom bila radnja sa nakitom od korala,tirkiza,akvamarina i ostalog kamena...medjutim sad vidim da im je bas siromasna ponuda.Inace,svi "morski"suveniri su tipicni iz kineskih radnji kojih ima u svakom mjestu.Kakav mi je to suvenir koji imam kupiti i u mom gradu kod Kineza,i to pet puta jeftinije.
Nema nista originalno ni specificno za to mjesto.
Sad se sjetih Bugarske i njihovih suvenira na bazi ruže...ružina voda,ulje,parfemi...zato sto su oni poznati po proizvodnji ruza.
To mi je npr.originalan suvenir iz tog kraja.
Tako nesto nedostaje mnogim turistickim mjestima.
Ako bas i ima neki originalan suvenir,on bude skup.Ostalo,sve kineska roba.

Back