Suveniri sa putovanja

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.757
Nema nam već neko vreme putovanja, barem ne u toj meri i na mesta na koje smo navikli ili smo želeli da odemo.
Koji su to suveniri koje imate? Podsećaju vas na neko putovanje, lepe momente, nezaboravne trenutke...
Šta inače kupujete, donosite sa putovanja?

Ja ih zaista volim a kupujem razne stvarčice...Magnete, tanjire, vaze, kape, majice, školjke, nakit, piće (pelcere, semena, ožiljke, modrice...) :mrgreen:
Ima dosta stvari koje na žalost ne znam gde su, negde su zaturene posle selidbi...Kao neki sertifikat i meda sa Kineskog zida, držač za voće u obliku zmaja, neki nakit, svileni šal...:confused:

Ovo je jedna ručno oslikana vaza iz Italije.

it.jpg

ahh imam i ovih nekih malih novcanika za sitno, ne vidi se dobro..a ne znam gde su mi oni lepsi...spasavaju kada zavrsim sa sakom novcica :D a da...sacuvam i koji novac sa puta...samo ni to ne znam gde mi je :D

fi.jpg

Ja sam recimo poneo pesak sa Cayo Largo sa Kube i držim ga na polici u nekoj ćasici...tačnije napunio sam flašicu celu...ne znam da li sam bacio ostatak ili mi je još u nekom sanduku.
Onda imam neki običaj da barem jednu novčanicu ili kovanicu iz zemlje gde sam bio donesem i čuvam. To sam izgleda potpuno nesvesno radio ali sada mogu da se pohvalim pa ću ostaviti kao vid suvenira i sebe obavezati da skupljam :mrgreen:
Magneti jasno, tu i tamo neki ukrasni predmet recimo imam slonove i bude sa Tajlanda, neki fenjer iz Vijetnama (još zapakovan) i sl....ali nisam generalno ljubitelj takvih kupovina,nekada se desi.
Takođe donosim piće ili hranu koji su me dojmili ali nemam običaj da ih čuvam, tj konzumiraju se ;)

prekrasno Mitoo...zaista nesto posebno :)
Ubrao sam bio i na Aljasci, ali sada ne mogu da nadjem u koju sam knjigu (ili već šta) stavio?!? Imam slike, ali nije to to.
A donosio sam i šišarke da nekih planina i neko čudno sebe iz Meksika, ali ja to samo spustim na gomilu i sad da mne ubiješ ne mogu sa sigurnošću da tvrdim šta je odakle. No, ja to nisam ni donosio da bih pokazivao već zarad mene samog. Dovoljno je da znam da sam to uradio....
Imam i neki vulkanskki pesak što sam stavio u neku saksiju, pa sam to pomešao sa zemljom i zasadio cveće. Nisam siguran koja je sada saksija, imam tri sumnjive

Ubrao sam bio i na Aljasci, ali sada ne mogu da nadjem u koju sam knjigu (ili već šta) stavio?!? Imam slike, ali nije to to.
A donosio sam i šišarke da nekih planina i neko čudno sebe iz Meksika, ali ja to samo spustim na gomilu i sad da mne ubiješ ne mogu sa sigurnošću da tvrdim šta je odakle. No, ja to nisam ni donosio da bih pokazivao već zarad mene samog. Dovoljno je da znam da sam to uradio....
Imam i neki vulkanskki pesak što sam stavio u neku saksiju, pa sam to pomešao sa zemljom i zasadio cveće. Nisam siguran koja je sada saksija, imam tri sumnjive
ohhh pa ti si prosao sve i svasta :D
Svakako nije za pokazivanje...meni 99% stoji po fiokama i negde u nekim kutijama...al mi je drago kad ih vidim...
ipak...veoma mi je drago sto si podelio sa nama taj cvetak :) nekako je ta uspomena...onako...bas licna :)

Ja donela kamenčiće iz Vavilona u Iraku ali mi ih mama bacila (kaže što nisi otkinula nešto od te zlatne džamije gde si bila nego pustinjsko kamenje :( ) iz Alžira imam njihov tradicionalni svećnjak, iz Kirgistana kutiju za nakit u obliku jurte (njihove kuće- šatora), iz Jermenije sliku, a piće i magneti su uvek prisutni. Donosila sam sve i svašta i kad pronađem nešto u fiokama baš me preplave uspomene.

Nema nam već neko vreme putovanja, barem ne u toj meri i na mesta na koje smo navikli ili smo želeli da odemo.
Koji su to suveniri koje imate? Podsećaju vas na neko putovanje, lepe momente, nezaboravne trenutke...
Šta inače kupujete, donosite sa putovanja?

Ja ih zaista volim a kupujem razne stvarčice...Magnete, tanjire, vaze, kape, majice, školjke, nakit, piće (pelcere, semena, ožiljke, modrice...) :mrgreen:
Ima dosta stvari koje na žalost ne znam gde su, negde su zaturene posle selidbi...Kao neki sertifikat i meda sa Kineskog zida, držač za voće u obliku zmaja, neki nakit, svileni šal...:confused:

Ovo je jedna ručno oslikana vaza iz Italije.

Pogledajte prilog 919644
oooooo podseti me na Cinque Terre :heart:

magneti , lokalna alkoholna pica (koja nisu izdrzala da ne stradaju) , piksle iskamcene iz kafica, kamencici ....

fotke su ipak nezamenjive jer me u sekundi vrate na "TO" mesto i vrate onaj osecaj ... uffffffff

Zanimljivo, ne znam mnogo ljudi koji su bili na Filipinima, ustvari ne znam nikog... Pa kako ti je palo na pamet baš tamo da odeš?
Htela sam negde u JI Aziju...Mnogo sam se razmisljala tada izmedju Tajlanda i Filipina uglavnom, mada sam gledala i sve ostale destinacije tamo...Na Tajlandu sam posle bila...a Filipini su mi bili prioritet zbog prirode, ostrva...U sustini nemaju veze jedna sa drugim...

Najredje zivotinjske vrste se upravo nalaze na Filipinima, najlepse plaze i neka cuda prirode...Jeftino je i jos nije previse turisticki orijentisano...Rekla bih neki delovi nikako nisu...Tako da eto... :) Priroda je presudila...

oooooo podseti me na Cinque Terre :heart:

magneti , lokalna alkoholna pica (koja nisu izdrzala da ne stradaju) , piksle iskamcene iz kafica, kamencici ....

fotke su ipak nezamenjive jer me u sekundi vrate na "TO" mesto i vrate onaj osecaj ... uffffffff
to je mesto koje bih definitivno jos jednom obisla...ali ovog puta u pratnji voljene osobe...veoma romanticna mestasca :) stvorena za parove :)

ja ne bih opet da posetim :lol: ja bih tamo da budem bar 72h ... da se setam normalo a ne da jurcam za vozom
i da gledam zalazak sunca i da se setkam po ulicama i pricam sa onim bakicama :D

ma komplet Italija mi je :heart:
pa da...na to sam mislila...barem 2-3 dana samo tamo...pa Toskana i u povratku moze Venecija(tamo jos nisam bila)....eto barem taj deo Italije u jednom krugu za oko nedelju dana :)

Back