SUTRA OSMOG NOVEMBRA,SLA - SVETI MRATA !

Svim svecarima,koji slave Slavu Sv.Mrata,cestitam sutrasnji Praznik.Nekada se govorilo:"Sveti Luka,sneg zahuka,
Sveti Mrata.sneg, do vrata.Bila su to doba (po pricama moje Bake) kada je sneg i veliki mraz,znao da
bude cak i za Svetu Petku,koja je uvek,27 Oktobra.

Na svu srecu,ove blage zime,veoma pogoduju narocito porodicama slabog imovnog stanja.Beograd je recimo,po
misljenju onih koji ga posecuju,oduvek imao atmosferu kao da je mediteranski grad.Terase mnogobrojnih kafea,
ulice,uvek pune setaca,i jedna opsta vesela atmosfera,koja turiste prosto opcini.

Potez koji je Gradska Skupstina povukla ove godine,da Novogodisnja dekorativna rasveta,bude ukljucena u gradu,
skoro puna tri meseca,za svaku je pohvalu.Uopste,primecuje svako,ko je dobronameran,da se Beograd brzo menja
na bolje.Uredjuju se fasade znacajnih lepih zgrada,uredjuje se i prosiruje pesacka zona.

Javne gradske garaze,prosiruju svoje kapacitete.Imam neodoljivi utisak,kao da se Beograd budi,iz dubokog sna,
u kojem je bio zadnjih decenija.Mislim da je sansa Beograda,da postane jedan od,ili bas najlepsi grad u Regionu
na veoma dobrom putu.:heart::heart::heart:

.....lako je prestonici kad ima srpsku provinciju , koja sve ludosti i prestona svečarenja plaća....

...neka bude da ja nisam dobronameran , jer u mom zaseoku nema svetiljki , čak ni lindrika - a sve plaćam na vreme , čak i prestoni budžet revnosno punim ....i šta , ja nisam dobro nameran što kukam za par sijalica , a prestoni velegrađani su dobronamerni što se kupaju u svetlosti na uštrb silnog srpskog mraka.....

...mani se Lorde te propagande !

123loncar;bt295869:
.....lako je prestonici kad ima srpsku provinciju , koja sve ludosti i prestona svečarenja plaća....

...neka bude da ja nisam dobronameran , jer u mom zaseoku nema svetiljki , čak ni lindrika - a sve plaćam na vreme , čak i prestoni budžet revnosno punim ....i šta , ja nisam dobro nameran što kukam za par sijalica , a prestoni velegrađani su dobronamerni što se kupaju u svetlosti na uštrb silnog srpskog mraka.....

...mani se Lorde te propagande !

Dragi Lončar, veliki sine malog naroda.....Ti znaš da te cenim kao čoveka, kuma, prijatelja...Lepe čase
smo oboje potrošili ovde, ali moram da ti rečem: Neka nas, neka se svetli velegrad, svuda je to tako u svetu..
Nek tih dana, sad već i meseci, živimo bar prividno kao sav normalan svet.
Znam, mnogima nije do slavlja, ali, daj da bar tih dana ne budemo mimo sveta...Predugo smo bili.
Neka nam bar tih dana čežnja dušom procvili... za boljim.

S' puno poštovanja sam ti ovo napisala :cmok2:

Dragi i postovani kolega Loncar. Potpuno te razumem i saosecam sa problemima o kojima pises.Naravno da je bruka i sramota,da neki kako
ti kazes "zaseok",nema dovoljno osvetljenog prostora,a beograd,opet kako ti kazes,kupa se u svetlosti.Potpuno si u pravu.Ali,ako vec nema za sve,adjane.
onda treba bar taj beograd,taj GLAVNI grad,dobro osvetleti.Zasto bas beograd,pitaces se mozda ti.Pa,znas kako je.Ako je cela Srbija,kao neka
velika prodavnica.Sta je nabolje uredjeno,i najvise osvetljeno.u toj prodavnici.Znam,reci ces ti,IZLOG. E pa,moj prijatelju,ovaj beograd,to ti je kao
neki izlog,cele nase lepe Srbije.Pa naravno,da izlog mora da bljesti,da sija,da privuce strance u nas grad,pa da preko lepota naseg glavnog grada,zavole i celu zemlju Srbiju.I jos nesto prijatelju.Ne osvetljava se beograd,samo za beogradjane.Svi vi,koji eto zivite u nesto mracnijim mestima,uvek ste dobrodosli u nasem gradu.Naravno,narocito kada su u pitanju Novogodisnji praznici.Mi vas sve ocekujemo.

Back