SUTRA JE NOVI DAN

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

SUTRA JE NOVI DAN

Sutra je novi dan...tako kažu
Novi početak u jutro rano
Novi dan okupan u nekim novim rosama
Samo tad niklim što čekaju da usahnu.
Neko s olakšanjem izdahne
A neko s mukom udahne
Taj novi dan rosom okupan.

Sutra je novi dan... tako kažu
Još udaha novih pluća što pune
Neke nove nade i osmesi
Možda i neki novi gresi
Neke nove reči što zvuče
To samo sudba svoje konce vuče.

Novi nemir i novi ubod
Života i ljudskih ćudi
Samo još jedan dan ludi.

A lažu......
Sutra je samo repriza danas
Isti glumci, ista scena,
Ista predstava, iste reči
Možda samo vokabular bude nešto veći
Samo trka likova od svanuća
Do sopstvenog svenuća.

Ipak.....sutra je novi dan......
Nići će kao i kapi rose
Stare a nove
Sa ukusom danas dok postaje juče
U još jedno rosno svanuće.

PS Laku noć .......​

Da popijemo prvo kafu pa da vidimo šta se htelo kasti,jel tako?

images

Ova tebi

images

Dobro jutro spisateljice,

Noćas sam pročitala pesmu i muziku koju si odabrala da prati tekst.
Ista dilema; juče, danas, sutra i meni je bila neko moje jučerašnje pitanje, onako za sebe....Ti kažeš :"sutra je samo repriza danas"...Oh, kad bi moglo:) Retko poželim to...da mi danas bude repriza juče...iz više (mojih) razloga:rumenko:
Šostakovič u izvedbi Andreu Rieua lepo je ispratio priču tvoje pesme, ali zamisli tek Nokturno Šopena, i to isključivo No 20, koji je meni noćas pravio društvo...Ali, to preporučujem za neku drugu tvoju pesmu čežnjivu i sve tako rečenu a nedorečenu, kad možeš da maštaš a znaš da samo maštaš i ništa više...e, za te stvari Šopen, neizostavno.
Mila, evo ti:cvet: ( pp u toku dana):)

mari47;bt137877:
Dobro jutro spisateljice,

Noćas sam pročitala pesmu i muziku koju si odabrala da prati tekst.
Ista dilema; juče, danas, sutra i meni je bila neko moje jučerašnje pitanje, onako za sebe....Ti kažeš :"sutra je samo repriza danas"...Oh, kad bi moglo:) Retko poželim to...da mi danas bude repriza juče...iz više (mojih) razloga:rumenko:
Šostakovič u izvedbi Andreu Rieua lepo je ispratio priču tvoje pesme, ali zamisli tek Nokturno Šopena, i to isključivo No 20, koji je meni noćas pravio društvo...Ali, to preporučujem za neku drugu tvoju pesmu čežnjivu i sve tako rečenu a nedorečenu, kad možeš da maštaš a znaš da samo maštaš i ništa više...e, za te stvari Šopen, neizostavno.
Mila, evo ti:cvet: ( pp u toku dana):)

Hvala Mari......na žalost, ne maštam posebno ne uz Šopena....ali ti slobodno nastavi mila....i dobro sam, ne brini...ne opterećuj se samnom :cmok2:

Sutra je petak,22.april.....znaci novi dan - meni zvuci sasvim logicno:roll:
Ah,ne razumijem ove pjesnike kolko im treba da shvate tako jednostavnu stvar:zcepanje
Ljiki,zelim ti ugodan dan.....ja se ovo malo zezam....jer i ja bas nesto ne vjerujem da je sutra novi dan:dontunderstand:

RiadaT.;bt137904:
Sutra je petak,22.april.....znaci novi dan - meni zvuci sasvim logicno:roll:
Ah,ne razumijem ove pjesnike kolko im treba da shvate tako jednostavnu stvar:zcepanje
Ljiki,zelim ti ugodan dan.....ja se ovo malo zezam....jer i ja bas nesto ne vjerujem da je sutra novi dan:dontunderstand:

Ni ja ne verujem......mada mi nije pesimistički realizam svojstven, već optimistički.....ali valjda i ovaj dodje na red :(
I ja tebi želim ugodan dan :cmok2:

Back