ШУТАНОВАЦ: "ВЛАДАЋЕМО СРБИЈОМ СА НАЦ.МАЊИНАМА"

Kakakva crna razgradnja partijske drzave sa dolaskom radikala kada bi oni u slucaju dolaska na vlast samo zameniti ove sadasnje u upravnim odborima , javnim preduzecima , drzavnim sluzbama i upravi , zamenice ce ih u deljenju provizija petljanja sa tajkunima privatizacijama ,namestenim tenderima i vladace na potpuno isti nacin sto se tice unutrasnje politike , partijska drzava ostaje kako god okrenes.Kao sto je zabluda i glupost one price kako ce radikali kad dodju odma zakuvati neki rat , uvesti diktaturu ,navuci sankcije i bombardovanje ,i jos je veca glupost je prica kako su radikali posteni i nekorumpirani i kako ce oni iskoreniti korupciju i obracunati se sa lopovima i tajkunim ,mislim to samo covek sa dve grama mozda moze da poveruje.

nisi pazljivo citao, bas kako sam i mislio. nema veze, onda samo zapamti poslednji deo, ne moras da ga komentarises.

najgore u celoj nasoj situaciji je ta činjenica da se nijedna drzava u novijoj istoriji nije našla u ovakvoj situaciji,nemamo sa kim da se poredimo i da se ugledamo šta da radimo...?

ja npr mislim da je to najbolje u celoj nasoj situaciji. tim pre, sto se u poslednjih sedam osam godina iscrtava jasna perspektiva na globalnom planu. ali eto, svetolik je pobio moju tezu, pa cemo ipak morati da prestanemo da mislimo o toj perpektivi. svetolikova partija kaze da ona ne postoji, a partija je. jel tako svetoliche - zakon....?

Kakakva crna razgradnja partijske drzave sa dolaskom radikala kada bi oni u slucaju dolaska na vlast samo zameniti ove sadasnje u upravnim odborima , javnim preduzecima , drzavnim sluzbama i upravi , zamenice ce ih u deljenju provizija petljanja sa tajkunima privatizacijama ,namestenim tenderima i vladace na potpuno isti nacin sto se tice unutrasnje politike , partijska drzava ostaje kako god okrenes.Kao sto je zabluda i glupost one price kako ce radikali kad dodju odma zakuvati neki rat , uvesti diktaturu ,navuci sankcije i bombardovanje ,i jos je veca glupost je prica kako su radikali posteni i nekorumpirani i kako ce oni iskoreniti korupciju i obracunati se sa lopovima i tajkunim ,mislim to samo covek sa dve grama mozda moze da poveruje.
Тешка срца, али се слажем са овим.

Стварно Јабучило, на шта мислиш?

pa nemam ja svoju partiju ,a ta vasa nova perspektiva koju svi zeljno ocekujere jos nije nigde vidjena u praksi ,pogotovo ne u Srbiji slicnim evropskim zemljama tako da o tome ne vredi ni pricati.

ta nova perspektiva sa sve realno novom arhitekturom sistema postoji u praksi na teritoriji cele ruske federacije. vec evo ide osma godina, i verovao ili ne, koliko god ti nocas ponavljao da ona ne postoji - ona ce ujutro svejedno da bude ziva i zdrava. provereno. mantrali su mnogi, a imali su za nijansu ipak jace argumente od tvog.

ta nova perspektiva sa sve realno novom arhitekturom sistema postoji u praksi na teritoriji cele ruske federacije. vec evo ide osma godina, i verovao ili ne, koliko god ti nocas ponavljao da ona ne postoji - ona ce ujutro svejedno da bude ziva i zdrava. provereno. mantrali su mnogi, a imali su za nijansu ipak jace argumente od tvog.
Ja се извињавам што упадам у поруку, али како систем у Русији може да се примени на Србију? :-? Колико знам систем у Русији је близак америчком.

У Русији је на власти бивши КГБ. Све се одиграло како је Анатолиј Голицин давно описао, а му нико није веровао.

Тешка срца, али се слажем са овим.

Стварно Јабучило, на шта мислиш?

zaista verujem u to da je najefektivnije resenje dolaska do drustvenog koncenzusa dovodjenje radikala na cisto nominalnu poziciju u vlasti - predsednicku. u tom slucaju pokrenuce se ubrzano proces dezintegracije sadsnjeg blokovskog sistema, usled (makar i prividne) borbe reprezentativne s jedne strane (radikalske) i realne, tj izvrsne i zakonodavne s druge strane. u ovakvoj konfiguraciji svi aktuelni politicari bi trebalo da budu sigurni u svoju politicku sigurnost, po cenu toga da se dezintegrisu sadasnji blokovi, koji u situaciji kada su svi 'na vlasti' nemaju nikakvog smisla. dalje je sve trivijalno. radikali za svoj ocigledni (trenutni) moralni autoritet (preko 40% ljudi tako misli) dobijaju i MORALNU ODGOVORNOST za sve sto ce nekadasnji "anti-radikali' u vladi raditi. ovo ce ih naterati da svoju funkciju pre svega koriste da bi preduhitrili i kompromitovali bilo kakvu akciju koja nema realno osetne pozitivne posledice za vecinu ljudi. morace ne da 'razotkrivaju' afere kao danas (u vidu dnevno politicke zajebancije), vec da ih preduhitre i obznane do momenta realizacije, jer ce oni da odgovaraju za svako unutrasnjepoliticko ili spoljnopoliticko pitanje. a drugovi iz vlade (dss-ds) ih svakako u vladu dopustati nece, i time ce obezbediti upravo koncentrisanje radikala ne na borbu za izvrsnu vlast - nego samo na kontrolorsku funkciju (koliko je politika vlade ZAISTA u interesu naroda, jer ce narod u suprotnom da ebe kevu upravo radikalima). ds-dss ce u to vreme pokusavati da balansiraju unutar vlade, sto ce, za razliku od ove situacije, kada se nalaze na radikalno razlicitim nivoima vlasti, da ih natera na koncenzus, jer ce deliti samo izvrsnu, ali ne i reprezentativnu vlast. u toj vreci doci ce do dezintegracije sadasnje dihotomije ds-dss i formirace se vlada 'eksperata' (jer ce svaki dugorocni konflikt u vladi biti negativan poen za ds i dss ali ne i za radikale koji ce na sve nacine u javnosti prebacivati na ovaj konflikt odgovornost sa sebe). a dss-ds u srednje-rocnoj perspektivi podelice parlament. u situaciji kada stranke budu istisnute iz vlade da ne bi gubile poene za racun radikalskog predsednika koji ostaje - u tom momentu doci ce do formiranja novog gradjanskog pokreta koji ce biti resenje par ekselans za ovu pat poziciju. varijanata ima puno, ali recimo jedan primer. novosadjanka maja kandidovace se za sledece predsednicke izbore, mozda prevremene, (u medjuvremenu ce zaostriti retoriku i ka nikolicu i ka dss-ds, kritikujuci 'pat poziciju' koju su proizveli), a u situaciji kada stranacka vlada pada - predsednicki izbori dobijaju na nominalnoj vaznosti. ona dobija izbore koncenzusom recimo 60-70 izaslih biraca, izmedju ostalog, zato sto ce to odgovarati u tom trenutku svim igracima. posle cega, na sledecim parlamentarnim izborima, zahvaljujuci podrsci naroda koju nikolic nikada nece previsiti u odnosu na danasnje pokazatelje, maja poziva na stranacki koncenzus i masovno nepartijsko kandidovanje za skupstinu. masa dss-ds clanova, uz garant da moze da stavi njeno ime na svoj plakat dobije zastitu njenog autoriteta 'narodnog pomiritelja' u novoj konstelaciji - napusta stranke i kandiduje se, ostatak ds-dss prelazi na marginu, a srs gubeci deo clanova postaje desno orijentisana struja novog politickog centra. na kraju, posle izbora, apsolutnu vecinu dobija pul nezavisnih kandidata pod ogromnim uticajem maje (koja nema nikakvu vlast ali dobija ogroman autoritet, tj. kredit narodnog poverenja), dok srs s jedne strane i ds rudiment sa druge dobijaju ulogu privremenih odvlakaca glasacke margine, i na kraju ulaze u nestranacku vecinu.
finale - posle nekoliko godina 'reformske' politike (ali zaista, jer nema relevantnih partija i vlast je vertikalizovana i u vitalnom interesu joj je da ne razocara narod) formira se partija 'jedinstvena srbija' ;) od svih tih kandidata i maje koja silazi sa predsednicke i seda u premijersku stolicu. unutar nje, ubrzo, integrise se ostatak srs-a, a ostatak ds/manjinskih partija integrise se paralelno sa procesom deljenja pokreta jedinstvena srbija, i pojavu dodatne frakcije, recimo, 'pravedna srbija', u kojoj ce naci svoje mesto svi srpski liberali, od najlevicarskijeg komunistickog ldp rudimenta, do umerene levice u vidu rudimenta ds-a.

eto. sta fali, nije los scenario.
steta sto ga necete izbrati.

Ja се извињавам што упадам у поруку, али како систем у Русији може да се примени на Србију? :-? Колико знам систем у Русији је близак америчком.

У Русији је на власти бивши КГБ. Све се одиграло како је Анатолиј Голицин давно описао, а му нико није веровао.

jeste, slazem se, ruski sistem je predsednicki, i u tom delu je neprimenjiv. ali, u scenariju u prethodnom postu, ovo je predvidjeno, centralizacija i koncenzus ne dolaze na isti nacin kao i u rf.

i, ja se slazem, da je za bilo koju 'departizaciju' sistema nuzna treca sila, u obliku neke paralelne institucije (kao u rusiji fsb). ali paralelna institucija u srbiji moze da bude i kapital koji se vec sada usadjuje u rusku ekonomsku sferu. hocu da kazem, kako god gadno to zvucalo - srpski koncenzus bi moga da dodje upravo iz kruga srpske 'oligarhije'.

eto. sta fali, nije los scenario.
steta sto ga necete izbrati.
Па отприлике сам на то и мислио, само нисам имао Мају у виду. Пази, СРС не жели власт ни под разно. Не жели ни Тома сада да победи, мада ко зна, ако жути наставе са одвратном кампањом у стилу Слобе из 2000-те, Тадић можда и изгуби. Гласачи СРС-а су револтирани политиком власти и то је јасно. Тај талас незадовољства који би их довео на власт би их исто тако и одувао.
Тома нема капацитет да икога контролише. Њега у СРС контролишу Шекијеви људи, зато је и Шекијев заменик. ;)

Тома нема капацитет да икога контролише. Њега у СРС контролишу Шекијеви људи, зато је и Шекијев заменик. ;)

toma na predsednickom mestu ne bi morao nista da radi. fakt njegovog predsednikovanja doveo bi do procesa koji sam opisao. zato ja, ne ulazeci u kompetencije radikala da 'budu vlast', tvrdim da je srs predsednik danas najoptimalniji izbor, bez obzira ko koga kontrolise.

ovo je redak slucaj kada je glasacki INAT najoptimalniji nacin da se ubrza put ka koncenzusu.

i, ja se slazem, da je za bilo koju 'departizaciju' sistema nuzna treca sila, u obliku neke paralelne institucije (kao u rusiji fsb). ali paralelna institucija u srbiji moze da bude i kapital koji se vec sada usadjuje u rusku ekonomsku sferu. hocu da kazem, kako god gadno to zvucalo - srpski koncenzus bi moga da dodje upravo iz kruga srpske 'oligarhije'.
То је кључно.

jeste, slazem se, ruski sistem je predsednicki, i u tom delu je neprimenjiv. ali, u scenariju u prethodnom postu, ovo je predvidjeno, centralizacija i koncenzus ne dolaze na isti nacin kao i u rf.
Ем председнички, ем федерација. Баш као и САД. ;)

Послаћу ти ПП после. ;)

Podržavam scenario. :lol: U svakom slučaju bar će nestati ono što me odavno žulja : Ovako razorna unutrašnja podela Srbije. Čak se usuđujem reći da je nametnuta, organizovana spolja (Stari sam ja paranoik :lol: ).
Kad se bude razgovaralo o putevima i načinima za budućnost, da ne potežemo argumentaciju zarđalih kašika ili razigranih av-av repića, nego real-expert ...

То је кључно.

Ем председнички, ем федерација. Баш као и САД. ;)

Послаћу ти ПП после. ;)

bas kao i SAD. ali, za razliku od istog - s autokratijom kao drustvenom tradicijom, dakle, sa mnogo vecim manevarskim mogucnostima u novoj geopolitickoj situaciji. SAD sistem u istim uslovima ogoljava se kao 'fasisticko-ekstrovertno-diktatorski' dok se ruski, institucionalno identican, prema narodu i svetu ogoljuje samo pozitivnije - kao 'centralizovano-introvertno-demokratski'. stvar ce na kraju biti samo u jednom - ko ima istorijsku osnovu da bude progresivni primer: drzava od 100 ili drzava od 1000 godina? drzava u koju sopstveni narod ne veruje i ne podupire ili drzava koju sopstveni narod gradi i brani?

Nikolić se ne kandiduje da bi prihvatio gorku pilulu priznavanja nezavisnosti Kosova. Njegova ambicija je da preko ove eventualne pobede pravi prekompoziciju većine u parlamentu ili dovede do novih izbora.

...pa pise li u tom sporazumu o pridruzivanju da moramo i mi priznati Kosovo kao nezavisnu drzavu - zar ne mozemo biti clan EU a da Kosovo ne priznamo....valjda o tome odlucuje i svaka drzava pojedinacno u okviru EU?

Својевремено је Шутановац у једној радио емисији, сећате се, изјавио да ће: ДС ВЛАДАТИ СРБИЈОМ ПОМОЋУ НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА, о чему сам био и поставио тему.

Данас овај црногорски матори удбаш Мићуновић то и писмено доказује у свом интервјуу и само даје још један у низу аутоголова ДС-у. Просто је невероватно са каквом се жестином и каквим се канџама држе за ВЛАСТ и слугерањство странцима. Да човек не поверује. Он је главни србомрзац и главни идејни творац антисрпске политике ДС-а и ако та партија буде изгубила на овим изборима - изгубиће ЗБОГ АНТИСРПСКИХ ИДЕЈА И ПОСТУПАКА ЧИЈИ ЈЕ ТВОРАЦ МАТОРИ МИЋУН. И уместо да погледа свој "датум производње" у личној карти и да схвати да има преко 70 година и да већ једном ОДЕ У ПОЛИТИЧКУ ПЕмЗИЈУ СА СВЕ СВОЈИМ КОМУЊАРСКИМ АНТИСРПСКИМ ИДЕЈАМА - он и даље "коло води" у Србији.

Kolo, kolo, naokolo:mrgreen:
Radikali nisu ni bili u kolu, jedino je ispao Koštunica, rođeni luzer:lol:
Od kad je taj premijer sve smo izgubili:sad2:

Својевремено је Шутановац у једној радио емисији, сећате се, изјавио да ће: ДС ВЛАДАТИ СРБИЈОМ ПОМОЋУ НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА, о чему сам био и поставио тему.

Данас овај црногорски матори удбаш Мићуновић то и писмено доказује у свом интервјуу и само даје још један у низу аутоголова ДС-у. Просто је невероватно са каквом се жестином и каквим се канџама држе за ВЛАСТ и слугерањство странцима. Да човек не поверује. Он је главни србомрзац и главни идејни творац антисрпске политике ДС-а и ако та партија буде изгубила на овим изборима - изгубиће ЗБОГ АНТИСРПСКИХ ИДЕЈА И ПОСТУПАКА ЧИЈИ ЈЕ ТВОРАЦ МАТОРИ МИЋУН. И уместо да погледа свој "датум производње" у личној карти и да схвати да има преко 70 година и да већ једном ОДЕ У ПОЛИТИЧКУ ПЕмЗИЈУ СА СВЕ СВОЈИМ КОМУЊАРСКИМ АНТИСРПСКИМ ИДЕЈАМА - он и даље "коло води" у Србији.

Човек је 68-аш, шта ти није јасно ?
Има он дугачак стаж...

Јел то на ове мислио?!

11t1nw3.jpg

2yke73t.jpg

zjckrr.jpg

Back