suština je bitna

Nemoj da gledaš objektivno, gledaj u sred'nu, gledaj tačno u srž i bivaj mudrac, bivaj fckn vidovnjak, bivaj čarobnjak, budi Hari Poter, a ne, nemoj biti Hari, budi Šerlok Holms, istraži dubine, iskopaj činjenice, prikupi dokaze, uzmi lupi, ne - uzmi mikroskop, jer gle, jeste da je on juče ubio čovjeka, ali prije tri dana je nahranio mačku?!?!!!

Vara ženu ali je djetetu kupio ajfon i Air Max.
Nije vidio majku pola godine ali komšije ga hvale, uvijek ima vremena za pivo i rakiju!?!?!?

Ok, banalizujem stvari. Podsmijevam im se i ironično rezonujem. Nadmeno se ponašam.

Ne smijem se inače ljudima ali Marina bi stvarno mogla smršati jer liči na nilskog konja.
Ne komentarišem nikoga ali Aleksandar bi se mogao malo okupati s vremena na vrijeme jer smrdi kao tvor koji je izašao iz dupeta drugog tvora.

Non stop ulazim u market ispod i hvalim osoblje iako kradu kao Kristijan Golubović i ostala low profile mafija i krišom šaljem poruke gazdi da moram širom otvoriti oči jer ako ništa drugo, žvaku će 2x naplatiti.

U kafanu pored dolazim šatro jer je uredno i mirno ali uvijek nosim svoje papirne maramice i brišem ejscajg jer su neuredni i bole ih uvo da čiste ali pivo je jeftino.

U suštini, ne treba gledati objektivno jer smo objektivno svi divni ljudi osim što smo suštinski govna.

''Neko da me prihvati takvog kakav jesam!'', reče tip koji mi se svojevremeno udvarao.
Mislih da mu kažem: ''Kad bi ponekad oprao zube, možda bih te i prihvatila.'', ali nešto me je bilo sramota. Za njega, a i za sebe koja to treba da mu kažem.

Fuj! Verovatno bi se uvredio smradež...i ne bi oprao zube, hahahahah
Pa, i bi...
Ali, nema veze... ni njemu, a ni meni vreme tog sastanka ne može niko da vrati, pa onda možda je ipak bilo bolje da je sa njega poneo i konstruktivnu kritiku.
Kako starim, sve više mislim da je bolje reći nego prećutati. :eek:
Npr. kad je meni jednom prilikom školska drugarica zamerila što sam prihvatila parče hleba sa džemom od njene mame kad sam svratila da se malo igramo, naučila sam da gest dobrote nosi i nekakvu nadmoć nada mnom, i više nikad takav i sličan gest ne bih prihvatila.
Smešno, bio je to neki prvi ili drugi razred, ali me je obeležilo zauvek.

Pa, i bi...
Ali, nema veze... ni njemu, a ni meni vreme tog sastanka ne može niko da vrati, pa onda možda je ipak bilo bolje da je sa njega poneo i konstruktivnu kritiku.
Kako starim, sve više mislim da je bolje reći nego prećutati. :eek:
Npr. kad je meni jednom prilikom školska drugarica zamerila što sam prihvatila parče hleba sa džemom od njene mame kad sam svratila da se malo igramo, naučila sam da gest dobrote nosi i nekakvu nadmoć nada mnom, i više nikad takav i sličan gest ne bih prihvatila.
Smešno, bio je to neki prvi ili drugi razred, ali me je obeležilo zauvek.
Ja opet mislim da su ljudi "gotov proizvod" i da ničim ne možemo da ih promenimo...tako da, ja sam za opciju ćutanja...
Opet, mislim da ne treba biti isključiv i reći: "Ja to nikad ne bih učinila". Svedokom sam da baš kod tih tvrdoglavih stavova
"režija odozgo" učini sve da ih poruši....
Da te pitam: Ako je Bog dobar i nagradi te nečim lepim u životu, da li i to ne bi prihvatila, taj gest dobrote i njegove nadmoći nad tobom? :vzagrljaj:

Ja opet mislim da su ljudi "gotov proizvod" i da ničim ne možemo da ih promenimo...tako da, ja sam za opciju ćutanja...
Opet, mislim da ne treba biti isključiv i reći: "Ja to nikad ne bih učinila". Svedokom sam da baš kod tih tvrdoglavih stavova
"režija odozgo" učini sve da ih poruši....
Da te pitam: Ako je Bog dobar i nagradi te nečim lepim u životu, da li i to ne bi prihvatila, taj gest dobrote i njegove nadmoći nad tobom? :vzagrljaj:
Samo Njemu i verujem, pa tako... to je prijateljstvo do mog kraja, i čitav svoj život smatram Božijom nagradom.
Namerno kažem ''prijateljtsvo'', jer ipak volim da lutam kojekude i nadam se da Bog razume.

''Neko da me prihvati takvog kakav jesam!'', reče tip koji mi se svojevremeno udvarao.
Mislih da mu kažem: ''Kad bi ponekad oprao zube, možda bih te i prihvatila.'', ali nešto me je bilo sramota. Za njega, a i za sebe koja to treba da mu kažem.
Ljudi sve shvataju vrlo seriozno i nikad ne bih rekla nekome da mu smrdi iz usta jer ja osjetim kad meni smrdi iz usta i jedino što mi je u glavi je da on to već zna ali da ne može promijeniti.

Back