Susret bivsih ljubavi...

Bebek -
J:heart:a nikad ne pijem za stare ljubavi

ja ne znam kako je
kad srce miruje, moje se raspada
kad te dodiruje.
ja nebi mogao živjeti bez tebe,
ja bi zalutao da nisi kraj mene

ja nikad ne pijem za stare ljubavi
ja pijem za tebe ostani kraj mene
neka se sjecaju meni to ne treba
ti si mi dovoljna ti si mi jedina

malo se popilo pa se zaružilo,
zbog davnih ljubavi sve se rastužilo,
ja se i ne sjecam
nije to za mene
tješim ih pomalo i mislim na tebe

ja nikad ne pijem za stare ljubavi
ja pijem za tebe ostani kraj mene
neka se sjecaju meni to ne treba
ti si mi dovoljna ti si mi jedina
:heart:

pa sve zavisi od toga koliko je "krvi" palo na rastanku, ako je pitanje malo dublje pa bi da znas iskusta onih koji su usli ponovo u staru vezu, meni licno se desilo to samo jednom i nista ali apsolutno nista interesantno nismo nasli u tome, gotivno je bilo samo prvih 24h tako da smo dosli do zakljucka da je naj pametnije da se vise i ne vidjamo tim pre da smo ziveli i na razlicitim kontinentima pa mi zato malo cidno da nikad nisi sreo bivsu a predpostavljam da ste bar iz istog grada, ali ipak moj prijateljski savet bi bio "nove ljubavi su mnogo interesantnije i bogatije od bilo koje stare"

Koga ja to lažem, kome pričam basne
Kome ja to želim da zatvori oči
Kad su mnoge stvari odavno mi jasne
Kad se isto piće već danima troši

I noćas je ovdje više nego prije
Više nego kad je priznala da voli
A to sto se kunem da mi važna nije
To uzalud tražim način da prebolim

Nikoga nisam volio tako
Dušom i tijelom beskrajno lako, kao tebe
Nikog kao tebe
Kao tebe, nikog kao tebe
Nikoga nisam volio tako
Nikog kao tebe
Kao tebe, nikog kao tebe
Kao tebe, nikog kao tebe
Kao tebe, nikog kao tebe

I noćas je ovdje više nego prije
Više nego kad je priznala da voli
A to što se kunem da mi važna nije
To uzalud tražim način da prebolim

Nikoga nisam volio tako
Nikog kao tebe
Kao tebe, nikog kao tebe
Nikoga nisam volio tako
Nikog kao tebe
Kao tebe, nikog kao tebe
Kao tebe, nikog kao tebe
Kao tebe, nikog kao tebe
Kao tebe, nikog kao tebe
Kao tebe, nikog kao tebe
Kao tebe, nikog kao tebe

P.G

Kad rastasmo se tada
uz muk i suza breme
a bol nam srca svlada
na vrlo dugo vreme
bled, hladan, obraz ti posta
ko led sam celov tvoj
a meni tek tuga osta
kroz ceo život moj.
Tog jutra rosu ledenu
sred svog osetih čela
ko hladnu strepnju jednu
što obuze me cela.
Ti skrši zavete svoje
sad mnogom pripadaš, znam
kad ime spomenu tvoje
i mene samog je sram.
O tebi priča svud bruji
za me posmrtno zvono
kroz srce jeza mi struji
što te ljubljaše ono?
Ti nikome od tih ljudi
ne beše tako znana
bol osta sred mojih grudi
i večno živa rana.
Mi sastasmo se tajno
sad tajno pamtim, smerno
što srce ti nehajno
već presta biti verno.
A sretnem li te kada
kroz mnoga leta duga
moj pozdrav biće tada
sav pusta, nema, tuga.

Lord Bajron

:sad2:

ako je ljubav bila velika,i ostavi nekog traga susret je propast najveca.Sretnes dragu osobu,nekada drag,sada omrazenu osobu,[mora biti bal malo omrazhena,jer da nije tako ne bi bila bivsa]i onda zelite da kazete jedno drugom mnogo toga.Ono sto vam je istina na dusi.A ponashate se kao namcori.Pitate sta ima novo,a ne znate sta ima staro.Zelite da saznate da li jos uvek misli na vas ponekad,a pravite se da zhurite.katastrofa.Zato molim moje bivse ljubavi da n eprolaze tuda gde sam ja naumila..

Za neke mi je svejdno,ali potpuno svejedno,vreme je izbrisalo sve....Ostalo je samo njihovo ime ispisano bezbroj puta u mom dnevniku,a te stranice su kvasile suze,koje su se osusile,kao i osecanja...Nista...Ako bi se desilo da nekod dana negde naletimo jedno na drugo,bilo bi mi drago,ali nista vise....
Postoje neki koje ne bih zelela da vidim,koji su me mnogo povredili,losi danai su potisnuli uspomenu na lepu ljubav....Kada bih ih videla osetila bih samo gorcinu....
Postoje neki (ustvari jedan...) koga ne bih zelela da vidim zato sto znam da nas je vreme promenilo,a ja zelim da cuvam uspomenu na nas nekada,dobra stara vremena....Kada bih ga videla taj san bi se srusio,jer ni on vise nije on,a ni ja vise nisam ja....
I...Moja najveca bivsa ljubav...On....Nekada smo bili sve....Zivot(ah taj zivot!) nam je opet ukrstio puteve i vidjjamo se jako cesto,skoro svakog dana,u istom smo drustvu,ali led medju nama i dalje postoji....Ne govorimo jedno sa drugim,ne....Samo se gledamo....

Zamolio bih sve clanove da u ovoj temi ne ostavljaju pesme i sl. jer im ovde nije mesto.
Ima mnogo drugih tema gde to mozete da ucinite (da ostavite pesme).

Hvala na razumevanju. :)

Primljeno K znanju. :rumenko:

@tema

Nismo se videli od raskida, dve godine.. Isnsistira da se vidimo. MIslila sam da mogu. Otisla. Popila kafu sa njim. Bilo je trenutaka kada sam mislila da cu se raspasti. A i on zajedno sa mnom.. Ipak, dobro smo se drzali. Ponosna sam na nas zbog toga. Gledali se, pomalo plakali. Dopratio me do kuce. Stajali smo tako neko vreme.. Opet se gledali. I opet plakali. Nisam vise mogla da izdrzim, okrenula sam se i otisla. Od tada se nismo videli. Bilo je pokusaja sa njegove strane, ali ja sada znam da ne mogu. Da mi posle toga danima nece biti dobro.. Ne volim ja njega vise i ne zelim da budemo ponovo zajedno, ali kada ga vidim vrati se sve ono sto smo imali i sto smo planirali da imamo, a zajedno sa tim i saznanje da nikog drugog necu voleti kao sto sam nekada njega..

Tu gdje cemo se sresti poslije vise no dvije decenije ja sam doputvala avionom a on autobusom.Tu gdje cemo se pogledati ja sam stajala stepenicu izvise one na kojoj ja stajao on, ledjima okrenut.Kad sam ga oslovila,samo se okrenuo,bili smo licem u lice.
Ovu damu sam trazio uvijek u pogresnom pravcu.A ova dama je uvijek bila korak iza tebe. Sve izgovoreno bila je cista istina,onakva kakva se samo jednom u zivotu izgovara.
Priznao mi je da je vidio na nebu avion sa dragocjenim njemu najdrazim stvorenjem,da mu je cio bio drag.Duga setnja uz sve rijeci svijeta ni u jedan roman nebi stala.Rece da se nijesam promijenila da sam ista,tek sad vidim koliko je bio u pravu sad kad mu to ne mogu reci.:heart:

Još sam uvek živ i zdrav,
pogled mi je nebo plav,
i budi sigurna,
još te voli stari lav

Hrabro srce mi je drug,
ne pitam ga da li smem,
da za tobom ja,
ovako mator zaplačem

I posle tolko vremena,
nisam skinuo tvoj ruž,
i ostao sam sam...
ne bi bio dobar muž...

Ako rodi se ta, kojoj reći ću "da",
nešto mora da zna,
i živi s tim,
da lagat ću je,
ko tebe varat ću je,
jer sam stručnjak da sve,
sto zavolim, i uništim...

Ne znam šta bih radio,
ne znam gdje bih pošao,
da kajem se non-stop,
e to mi je posao..

Čuvam staru naviku,
da te zagrlim u snu,
pa svake noci ja,
spavam kao da si tu...

I posle tolko vremena,
nisam skinuo tvoj ruž,
i ostao sam sam,
ne bi bio dobar muž...

Ž.Samardžić-Stari lav

Eh...
Bivsa ljubav...
Neko ko mi je bio sve...
A onda ga nema...
A kao da je tu...
Neko ko jeste bivsi a opet nije,
Stalno je u mislima, u srcu...
I nisam ga vidjala godinama, godinama, godinama...
A onda dodje i taj susret!
Nista se nije promenilo,
Samo smo stariji nego sto smo onda bili,
Iako se ponasamo kao da smo mladi kao onda :)
I dalje mi je sve...
I dalje sam mu sve...
I zajedno smo ponovo.
Eh...
Bole te propustene godine...
Da smo samo znali...

Sto je dobra temaaaa! :heart: Nisam bas nesto romanticna, i sa svim bivsima sam na ignore. :mrgreen: Na vreme se ja pobrinula za to, da bih se postedela flesh-bekova i takvih susreta posle 1000 godina. Ali nisam bila temeljna, i taj jedan mi je promakao nekako. Ovog leta smo se sreli na proslavi 10 godina mature i moram da priznam da mi nije bilo svejedno. Imala sam sve one dobro poznate simptome, leptirici u stomaku, klecanje kolena... srecom ne pijem (mnogo) pa sam dobro manevrisala po kafani, da ne kazem bezala. :zcepanje: Al' ne lezi vraze... sto kaze jedna od mojih omiljenih pesama "we are running just to get caught...". Narucuje pesmu Jesen u mom sokaku (tada sam je prvi put cula, sad je znam napamet :mrgreen: ), prilazi... Ne znam ni sama kako zavrsih plesuci sa njim... tog dela se bas i ne secam najbolje. Da me nije drzao mislim da bih pala koliko mi nije bilo dobro. Kad se pesma zavrsila par reci samo... nije bilo nekih pompeznih govora, nije bilo ko je kriv, ni sta je krenulo naopako. Klasika... drago mi je da te vidim, komplimenti, poljubac u ruku, okret i hasta la vista.
bye20bye-1.gif
Ako nista drugo, uvek je znao da zbrise u pravom trenutku...

Sreli se prekjuče. U autobusu, sasvim slučajno. Šok. Prošlo je mnogo vremena, taman da pomislim da je refleks prošlosti prestao da reaguje. Kad ono...
Tup osećaj. Neko vrlo blizak i poseban, a bivši... sedi tik uz tebe, izbegavate oboje da se pogledima dotaknete, ne znamo ni šta bismo rekli, a šta prećutali... a opet, razgovor teče...

Na istoj stanici sišli, i da ironija bude veća, rastali se na Dan zaljubljenih, budući da je ponoć već prošla, na mestu na kojem smo se nekoliko godina ranije prvi put poljubili.

Čitave noći mi u glavi odzvanjahu njegove reči: "Pogledaj gde se rastajemo":

Vrlo sam srećna, ispunjena, imam kraj sebe osobu koja me usrećuje, čini moje dane neuhvativo divnim, ali priznajem da me je uhvatio strašan nemir i klecaj sećanja..na tren...eh, ti susreti bivših..

Back