Suspendovan policajac koji je dao podršku protestima

Синдикат српске полиције најстрожије осуђује поступање начелника Управе полиције генерала Младена Курибака, начелника одељења полиције ПУ Нови Сад Стевана Јарића и командира ПИ за пратњу возова Драгомира Радића због суспензије полицијског службеника Ристе Кнежевића.

http://ssp.org.rs/arhive/4504#more-4504

Sve se trudim da nadjem razlog ili bar delimično opravdanje za ovaj nevidjeno glupi potez. Niko nikome ne brani da protestuje, ali vojska i policija imaju strogo utvrdjena pravila službe kada je u pitanju nošenje uniforme i toga je ovaj policajac MORAO biti svestan!
Znam da je zlurado, ali prosto ne mogu a da ne kažem, možda bi mogao da skokne do ruske ambasade i tamo potraži uhlebljenje, majčica Rusija sigurno neće ostati gluva i nema na molbe svoga sina!
Nadam se da ovaj pametnjaković neće izgubiti posao, jer meni je za razliku od njega ipak stalo da on i njegova porodica ne ostanu bez egzistencije, ali ako si se već zaposlio u policiji i posao ti je da sprovodiš Zakone i ne dozvoljavaš njihovo kršenje, onda je najelementarnije da ih ti prvi poštuješ!

Taj policajac je samo hteo da poštuje Ustav Srbije.
Da njegovi rukovodioci poštuju Zakone i Ustav, u toku bi bila hapšenja članova pregovaračkog tima i članova Vlade.

Vama Srbima država i ne treba.
Odrekli ste je je zarad ljubavi sa onim što Vas ubijaše te ih smatrate braćom i prijateljima.
Kako pre sto godina, tako i dan danas....

- - - - - - - - - -

Smejurija.

Ja nisam se odrekao i spreman sam da se borim za ocuvanje moje drzave i naroda.

Ali na zalost trenutno Srbijom vladaju zli i pokvareni Srbi - koji bi i rodjenu decu prodali za datum.

Ja i slicni meni nastavljamo borbu protiv njih dok ih ne porazimo i dodjemo na vlast u Srbiji.

A onda cemo pokrenuti nas srpski oporavak i obnovu.

Ja nisam se odrekao i spreman sam da se borim za ocuvanje moje drzave i naroda.

Ali na zalost trenutno Srbijom vladaju zli i pokvareni Srbi - koji bi i rodjenu decu prodali za datum.

Ja i slicni meni nastavljamo borbu protiv njih dok ih ne porazimo i dodjemo na vlast u Srbiji.

A onda cemo pokrenuti nas srpski oporavak i obnovu.

Svakako, video sam juče, gori Beograd od nezadovoljstva Srba.

Kako to da taj isti ustav i zakoni ne vaze za Vucica Dacica i ostatak kvislinske marionetske vlade u Beogradu?

Procitaj moj potpis

pa zatim ovaj deo

Član. 51.

Odbrana Republike Srbije je pravo i dužnost svakog građanina.
Niko nema pravo da prizna ili potpiše kapitulaciju, niti da prihvati ili prizna okupaciju Republike Srbije ili bilo kojeg njenog dela.
Izdaja Republike Srbije je zločin prema narodu i kažnjava se kao teško krivično delo.

Zasto ustav i zakoni vaze samo za obican narod a ne i za vlast?

Pravno legalno niko nije uradio to što ti tvrdiš da jeste. Suštinski to jeste tako, ali nemoj da misliš da se neće dobrano potruditi da za svoje potpise nadju pokriće. Uostalom niko te ne sprečava da podneseš krivičnu prijavu, ako to već ne učini javni tužilac po službenoj dužnosti!

Taj policajac je samo hteo da poštuje Ustav Srbije.
Da njegovi rukovodioci poštuju Zakone i Ustav, u toku bi bila hapšenja članova pregovaračkog tima i članova Vlade.

Kada postane sudija Ustavnog Suda njegovo je da tumači Ustav i kontroliše/sankcioniše njegovo poštovanje, na poslu policajca njegov posao je nešto sasvim drugo. Pravo na gradjansko nezadovoljstvo i protest niko mu ne osporava, ali uniforma koja simboliše Državu mu je data na korišćenje u za to propisanim i s njegove strane prihvaćenim pravilima!

Pravno legalno niko nije uradio to što ti tvrdiš da jeste. Suštinski to jeste tako, ali nemoj da misliš da se neće dobrano potruditi da za svoje potpise nadju pokriće. Uostalom niko te ne sprečava da podneseš krivičnu prijavu, ako to već ne učini javni tužilac po službenoj dužnosti!

Pravno legalno jesu uradili jer su povukli granicu izmedju Kosova i Srbije i priznali suverenitet nelegitimne separatisticke vlasti u Pristini na teritoriji cele AP Kosovo i Metohija.

To je krivicno delo veleizdaje i rusenja ustavnog poretka zemlje.

Kada postane sudija Ustavnog Suda njegovo je da tumači Ustav i kontroliše/sankcioniše njegovo poštovanje, na poslu policajca njegov posao je nešto sasvim drugo. Pravo na gradjansko nezadovoljstvo i protest niko mu ne osporava, ali uniforma koja simboliše Državu mu je data na korišćenje u za to propisanim i s njegove strane prihvaćenim pravilima!
da se lik pojavio u civilu i bez oružja svega ovoga ne bi bilo.

Back