Суспендован имам призренске џамије

nisam znao da je suspendovan, ali juce sam gledao taj snimak, imam kritikuje neke koji nisu pravi vernici, i mahom govori o tome kako nekima nisu krivi srbi [ne kritikuju ih] nego su im krivi muslimani, ili turci i sl. znaci poenta je sto ti ljudi trebaju da kritikuju srpsko a ne ono sto je muslimansko. znaci nije razlog to sto vi mislite nego nesto sasvim drugo. inace on je bas radikalan hodza kome smeta sve sto nije "muslimansko" po standardima irana ili sl. ekstremista, ili da kazem budala

Prema njegovim riječima Turci su doveli Albanace na Kosovu, a zatim im dali zemlju, i na taj način otjerali Srbe.

"Srbi nisu krivi što već sto godina su ustali neki ateisti, koji sebe nazivaju intelektualci, i kažu da su Osmanlije krive što smo mi ovako danas. Ne psuju ni Envera (Hoxhu), zamislite, ni Tita, ni Rankovića, ni Miloševića, nego psuju one muslimane koji su im dali zemljište...", su riječi zbog kojih je došlo do suspenzije imama džamije u Prizrenu.

Tokom dana muftija Kosova, Naim Tërrnava je dao otkaz Irfanu Salihuu, imamu u džamiji "Suzi Qelebija" u Prizrenu.

"Muftija Tërrnava u skladu sa članom 47.1 također u skladu sa članom 45.1 i 45.3 Ustava Islamske zajednice Kosova, izdaje Rješenje kojim suspenduje sa posla, Irfana (Hasan) SALLIHUA, imama, katiba i mualima u džamiji "Suzi Qelebije" u Prizrenu", navodi se u saopštenju Islamske zajednice Kosova poslatom medijima.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/Друштво/1879533/Суспендован+имам+призренске+џамије.html

Vraticemo se mi na Kosovo kad tad . . . Nece znati siptari de im je dupe a de glava

Evo i vesti sa nekoliko portala na albanskom jeziku. Ako svaki tekst pogledate preko google translatora, videcete da je zaista rekao da je na Kosovu 1445. bilo samo 1% siptara:

http://www.tetovasot.com/2015/04/ho...ska-pasur-shqiptare-ata-i-solli-turqia-video/

Hoxhë Irfan Salihu: Në Kosovë s’ka pasur shqiptarë – ata i solli Turqia (VIDEO)

Hoxha nga Prizreni, Irfan Salihu, në një ligjëratë të tij, ka thënë se në Kosovë gjatë vitit 1445 kanë qenë vetëm një për qind shqiptarë.

Sipas tij, turqit i kanë sjell shqiptarët në Kosovë dhe me pastaj i kanë dhënë toka atyre.

Për më shumë shikojeni videon më poshtë:

---------------------------------------------------------------------

http://botasot.info/lajme/388906/irfan-salihu-ky-terrorizues-i-shqiptareve/

Irfan Salihu, ky terrorizues i shqiptarëve!
Bota Sot | 02.04.2015 19:43 • Diana Bunjaku

Hoxha që rastësisht flet shqip, pritet të ndëshkohet nga BIK-u

Kundër hoxhë Irfanit tashmë është hapur edhe procedura dhe ai do të shkojë në Komision disiplinor”, thotë përfaqësuesi nga BIK, Ahmet Sadriu.

Një ndër hoxhallarët më të përfolur tani për tani, për shpifjet dhe nxitje të urrejtjes ndër fetare e ndër etnike, hoxha Irfan Salihu në një ligjëratë të ti, ka thënë se në Kosovë gjatë vitit 1445 kanë qenë vetëm një për qind shqiptarë. Sipas tij Turqit i kanë sjell shqiptarët ne Kosovë dhe me pastaj i kanë dhënë toka atyre.
Kjo deklaratë e pa menduar e hoxhë Salihut, ka nxitur që shumë njerëz të profileve të ndryshme të ngrihen kundër deklaratës së tij, duke kërkuar njëherësh nga BIK edhe shkarkimin e tij, për mashtrim, gënjeshtra she mbjellje të urrejtjes, pasi sipas tyre ky hoxhë krejt rastësisht flet shqip.

Deklarata tronditëse e hoxhë Irfan Salihut

Irfan Salihu hoxha nga Prizreni, ka thënë në një ligjëratë të tij se në Kosovë gjatë vitit 1445 kanë qenë vetëm një për qind shqiptarë. Sipas tij, turqit i kanë sjell shqiptarët ne Kosovë dhe pastaj i kanë dhënë toka atyre, duke i përzënë serbët.
“Ateistët intelektualë” shajnë atë mysliman që u ka dhënë hektarë tokë dhe i ka prurë për të jetuar në Kosovë dhe i ka bërë sundimtarë të Ballkanit.
“Shkjau si ka faj, që qe 100 vjet janë çuar ca ateistë, që i thonë vetes intelektualë, janë çuar dhe thonë, osmanlija na ka faj neve që jemi sot kështu. As Enverin se shajnë, mendojeni vëllezër, as Enver Hoxhën se shajnë, as Titon se shajnë, as Rankoviçin se shajnë, as Millosheviçin se shajnë...

(Tekstin e plotë mund ta lexoni të premten në publikimin e shtypur të gazetës kombëtare “Bota sot” në Kosovë)

--------------------------------------------

http://www.telegrafi.com/lajme/imamet-kunder-irfan-salihut-2-61185.html

Imamët kundër Irfan Salihut

Deklarata e hoxhës nga Prizreni, Irfan Salihu, se në Kosovë gjatë vitit 1445 kanë qenë vetëm një për qind shqiptarë, ka nxitur reagime të shumta në vend.

LEXO PO ASHTU: Hoxha, që flet me gjuhën e serbëve: Në Kosovë s’ka pasur shqiptarë, i solli Turqia (Video)

Një grup imamësh të Bashkësisë Islame të Kosovës, kanë reaguar ndaj deklaratës së tij, duke thënë se BIK-u duhet të ndërmarr masa meqë Salihu është punëtor i tyre.

Disa nga këta hoxhallarë kanë shprehur edhe reagimet të ashpra ndaj hoxhës nga Prizreni. /Zëri/

----------------------------------

http://politiko.net/bashkesia-islame-suspendon-irfan-salihun/

Bashkësia Islame suspendon Irfan Salihun

Bashkësia Islame e Kosovës ka marrë vendim që të suspendojë nga puna imamin e Prizrenit, Irfan Salihun.

Bashkësia Islame e Kosovës ka marrë vendim që të suspendojë nga puna imamin e Prizrenit, Irfan Salihun.

Ky reagim i BIK’ut vjen pas deklaratës së tij se “në Kosovë gjatë vitit 1445 kanë qenë vetëm një për qind shqiptarë, kurse turqit i kanë sjellë shqiptarët në Kosovë dhe më pastaj u kanë dhënë toka atyre”.

“Sot, Myftiu, Naim ef. Tërnava, në bazë të nenit 47.1. mbështetur edhe me nenin 45.1 dhe 45.3 të Kushtetutës së Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, nxori këtë Aktvendim me të cilin e suspendon nga puna, Irfan Hasan Salihun, imam, hatib dhe mualim në xhaminë “Suzi Qelebiu” në Prizren. Gjithashtu, ndaj të lartpërmendurit është iniciuar edhe masa për Komision Disiplinor, që pritet të mblidhet sapo lënda të kompletohet”, thuhet në njoftimin e BIK’ut. / Politiko.net

......

Ma, nemate pojma ni on ni ti...

- - - - - - - - - -

Pa i to sto je rekao taj imam nije tacno, nego smo ga prigrlili, jer nam odgovara.

A da ima zabranjenih tema iz nase istorije, ima...

Kad neko vise voli ulepsanu laz od istine, to je teska bolest.

- - - - - - - - - -

Svakome ko oseca tu talasnu duzinu, predlazem da se preseli, za pocetak u juznu Kosovsku Mitrovicu, pa ako se primi, i dalje na jug.

Svaka ptica svome jatu...

Problem je kod nekih srba sto ne shvataju kako stvarnost funkcionise,pa kao Vesna Pesic izmisljaju neku svoju realnost,ja to zovem bolescu,ali najgore je kada takav neki bolesnik jos dodje na celo Srbije pa nas sve upropasti,e to je ono najgore.

- - - - - - - - - -

nisam znao da je suspendovan, ali juce sam gledao taj snimak, imam kritikuje neke koji nisu pravi vernici, i mahom govori o tome kako nekima nisu krivi srbi [ne kritikuju ih] nego su im krivi muslimani, ili turci i sl. znaci poenta je sto ti ljudi trebaju da kritikuju srpsko a ne ono sto je muslimansko. znaci nije razlog to sto vi mislite nego nesto sasvim drugo. inace on je bas radikalan hodza kome smeta sve sto nije "muslimansko" po standardima irana ili sl. ekstremista, ili da kazem budala

Daj ne foliraj se,kod vas se tacno zna kako ko mora da razmislja,jel ko nije u okvirima onoga sto se zove velika Albanija,taj dobije metak u celo,i nema tu neke filozofije velike.

- - - - - - - - - -

Bosnjake su na primjer doveli Turci i naselili ih u Bosnu i zato se Bosnjaci likom razlikuju od krscana. Dobro je rekao jedan Hrvat iz Mostara na koji nacin razlikuje Bosnjake.

I ti lupas kao maksim,vi itekako licite na ljude od kojih ste potekli,dakle od srba,a ako pogledas turke videces da oni lice na cigane i da imaju tamniju boju koze,vas niko niodakle nije doveo nego ste vi bivsi srbi koji su primili islam da bi zadrzali neke povlastice,tj za sitne interese/

S druge strane kad gledamo, kad bi neki srpski pop (ili neko drugi, nebitno) rekao da su Albanci potomci Ilira i starosedeoci (što nije tačno, ali ide na ruku albanskoj strani) da li bi ga neko smenio. Bi qurac.
Većina se ne bi ni po dupetu počešala.
A ovi, cap, i odma' smena.
Da smo se mi tako ponašali unazad 100 godina u sličnim situacijama danas ne bi pričali na ovu temu (i mnoge druge).

S druge strane kad gledamo, kad bi neki srpski pop (ili neko drugi, nebitno) rekao da su Albanci potomci Ilira i starosedeoci (što nije tačno, ali ide na ruku albanskoj strani) da li bi ga neko smenio. Bi qurac.
Većina se ne bi ni po dupetu počešala.
A ovi, cap, i odma' smena.
Da smo se mi tako ponašali unazad 100 godina u sličnim situacijama danas ne bi pričali na ovu temu (i mnoge druge).

Pa bas to,jedino se kod nas ispravljaju krive drine i to po nasim ledjima.

Poslednja izmena od moderatora:

Back