Susan Elizabeth Phillips

• Začetnik teme Začetnik teme Mika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mika

dream catcher
Poruka
24.291
Suzan Elizabet Filips (rođena 11. decembra 1948. u Sinsinatiju, Ohajo) je spisateljica ljubavnih romana iz Sjedinjenih Država. Nazvana je „Kraljicom romantične komedije“.

IMG_20211027_082840.jpg

Filips je rođena 11. decembra u Sinsinatiju, Ohajo, od porodice Džona Alera Titusa i Luese Kout Titus. Nakon dobijanja B.F.A. u pozorišnoj umetnosti na Univerzitetu u Ohaju, Filips je predavala dramu, govor i engleski u lokalnoj srednjoj školi sve dok se njeno prvo dete nije rodilo, a zatim je postala majka koja ostaje kod kuće.

Godine 1976. porodica se preselila iz Ohaja u Nju Džersi. Tamo su Filips i njena komšinica Kler Lefkovic često razgovarale o knjigama koje su volele da čitaju. Zajedno su napisali istorijsku romansu, The Copeland Bride, koja je objavljena 1983. godine pod pseudonimom Justine Cole. Nakon što su se Kler i njena porodica preselili, Phillips je počela sama da piše. Njeni naredni romani objavljeni su pod njenim imenom.

Filips i njen suprug Bil upoznali su se na sastanku na slepo dok su bili na koledžu. Imaju dva odrasla sina i žive u Čikagu, Ilinois.

Počasti

Filips je jedini petostruki dobitnik nagrade za omiljenu knjigu godine romantičnih pisaca Amerike.
Godine 2001. primljena je u Kuću slavnih romantičnih pisaca, a 2006. je dobila nagradu za životno delo pisaca romantičnih romana Amerike.

Izvor: Wikipedia

Ima periode kad kad mi odgovaraju samo laka i zanimljiva ljubavna štiva. Takav neki i sada :D

Suzan mi piše super, uvek se nasmejem kad čitam njene knjige, a desilo se i da zaplačem...

Procitala sam: Slaba na heroje, Ti si dobro znao ko sam ja, Ovo moje srce, Andjeoska ljubav, Dodzi i poljubi me, Komadić sna, Rodjeni šarmer...sada čitam Prva dama

Da li ste čitali nešto od nje, šta vam je najbolje?

Do sada, nažalost nisam ali nije mi nepoznata.. tema me asocirala na njenu knjigu "zar nije slatka" koju sam skoro negdje vidjeo kod jedne rodjake, a ona baš voli tako neke ljubavne, tipa Mir-Jam i sl.. svakako ću naći vremena da pročitam neku njenu knjigu. :D

Back