Survivor

razumem je sasvim, mislim da je u pravu - kod nas se podrazumeva da zena treba da se uda ili da bude u nekoj duzoj vezi da bi rodila dete. mnoge cekaju do kasnih tridesetih jer im partneri cesto nisu spremni za nesto vise od zabavljanja, nisu zreli ili nisu finansijski sposobni za teret porodice. s druge strane, ista ta sredina vrsi prtisak ako ne rodis dete. u nekom momentu se nadjes izmedju cekica i nakovnja, niti mozes da teras osobu sa kojom si da pozeli dete sa tobom i da osnuje porodicu ako on ne moze tako nesto, niti mozes zbog njega da se odreknes necega sto je tebi zivotno bitno. mislim da ce ubuduce biti sve vise ovakvih slucajeva. na svu srecu neke zene ne moraju vise da cekaju da im partner poraste, nezavisne su finansijski i sposobne za radjenje, podizanje i vaspitavanje dece i same, sto je doduse jako tesko ali izvodljivo. s druge strane, steta sto je tako jer bi za sve bilo bolje da su u funkcionalnoj porodici. u citavoj prici globalno ne valja to sto se od muskaraca sve manje i manje ocekuje i shodno tome, na duze staze sve manje i manje i dobija.

..sve razumem osim potrebe da objavi to u novinama.. :confused:

..mushkarac sveden na dobar genetski materijal je bolji od braka pro forme i po svaku cenu ili na odredjeno vreme, a iskljuchivo zarad potomstva..

razumem je sasvim, mislim da je u pravu - kod nas se podrazumeva da zena treba da se uda ili da bude u nekoj duzoj vezi da bi rodila dete. mnoge cekaju do kasnih tridesetih jer im partneri cesto nisu spremni za nesto vise od zabavljanja, nisu zreli ili nisu finansijski sposobni za teret porodice. s druge strane, ista ta sredina vrsi prtisak ako ne rodis dete. u nekom momentu se nadjes izmedju cekica i nakovnja, niti mozes da teras osobu sa kojom si da pozeli dete sa tobom i da osnuje porodicu ako on ne moze tako nesto, niti mozes zbog njega da se odreknes necega sto je tebi zivotno bitno. mislim da ce ubuduce biti sve vise ovakvih slucajeva. na svu srecu neke zene ne moraju vise da cekaju da im partner poraste, nezavisne su finansijski i sposobne za radjenje, podizanje i vaspitavanje dece i same, sto je doduse jako tesko ali izvodljivo. s druge strane, steta sto je tako jer bi za sve bilo bolje da su u funkcionalnoj porodici. u citavoj prici globalno ne valja to sto se od muskaraca sve manje i manje ocekuje i shodno tome, na duze staze sve manje i manje i dobija.

Mene u celoj priči zbunjuje to što ona tvrdi da nije mogla pronaći muškarca za brak. Zašto, kako je to moguće? U čemu je problem? Znam mnogo neoženjenih muškaraca koji žele porodicu. Da li je tu problem u muškarcima, ili u tim ženama? Niste ništa komentarisale da li je njen potez sebičan?

Mene u celoj priči zbunjuje to što ona tvrdi da nije mogla pronaći muškarca za brak. Zašto, kako je to moguće? U čemu je problem? Znam mnogo neoženjenih muškaraca koji žele porodicu. Da li je tu problem u muškarcima, ili u tim ženama? Niste ništa komentarisale da li je njen potez sebičan?

..prema kome..?
..prema detetu shto ce da raste bez oca..?
..ili prema mushkarcima koji bi decu a ona ih tu radja sa drugarom..? :)

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.293.html:370350-Rodila-bebu-po-ugovoru

Šta mislite o ovome?

Koji su razlozi?

Da li je pametno, ili samo plemenito, možda je sebično?

Zar žene zaista ne mogu da pronađu partnera za brak, ili...?

Pa što November kaže bolje i da joj mužjak služi kao gen.materijal neg da se uda za njega maltene samo radi deteta...
S druge strane, tom detetu će trebati i otac.

Veoma je moguće, znam mnoge devojke koje kad predju 30-u prosto ne mogu da nadju muškarca.Po meni jeste problem i u muškarcima koji kako mi se čini danas mnogo više beže od obaveza nego ranije. Ali mislim da su i žene kako su starije i iskusnije-zahtevnije. Znaju šta hoće šta neće, a čini mi se da nisu preterano skormne u onome što hoće :) a prilike za biranje je naravno mnogo manje kad predješ odredjene godine i eto.

Pa dobro, realno nije mogla da gata dal će se momak promeniti i poželiti dete ili neće... Ako su se smuvali sa njenih 24,25 god tad verov nije htela još dete pa je vremenom poželela al on nije.J*bg, verovatno je volela čoveka i nadala se da će poželeti vremenom, kao i ona.Nije kao oš dete il nećeš, da se razilazimo il ne.Nije to baš tako lako...

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.293.html:370350-Rodila-bebu-po-ugovoru

Šta mislite o ovome?

Koji su razlozi?

Da li je pametno, ili samo plemenito, možda je sebično?

Zar žene zaista ne mogu da pronađu partnera za brak, ili...?

Razlog je jasan, zelela je potomstvo i ostvarila je zelju mimo tradicionalne forme koja ne govori nista o sadrzini.
Njeno pravo a licno nalazim da je postupak izuzetno fer, bez manipulacije i lazi.

Ne vidim ni jedan razlog niti argument u korist sebicluka.
Mogu da pronadju zene partnera za sve ali mozda ne u svakom momentu, los tajming i losa sreca sto ne znaci da za par godina nece biti pravi tajming i dobra sreca.

Mislim da je uradila najbolje što je mogla u njenim okolnostima, i mislim da je pametna.

A sad malo da sanjarim: kada dete bude imalo godinu ili dve, naći će i frajera. Isto kao što žene koje ne mogu da imaju decu zatrudne čim usvoje dete. Opuste se.

Naravoučenije: ko ne riskira, ne profitira.

Pazi ideal je pitanje teorije a ne realnosti, ko ocekuje ideal u zivotu koji traje sedam, osam decenija osudjen je na teska razocarenja.
Zivot nije sprint pa ce sve da bude super i brzopotezno na 200m, kad se trci maraton onda dolaze iskusenja, problemi, muka ali prodje sve pa i to...danas je kod nje ovako, sutra moze da bude onako a kod ovih koji se danas krste iznad nje za godinu moze da podje sve naopako. Nekad je ko riskira profitira a nekad ko riskira gov.na zbira, nekad dobro nekad lose i jedino je sigurno da garancije nema ali svako mora proci svojim putem, najgore je ucauriti se, zatvoriti i cekati neki ideal ili jos gore patiti za njim. Tada si gubitnik koji je ispao iz igre, zivot je da se zivi a ona je odabrala da zivi, ima moje postovanje za tu hrabrost.

Poslednja izmena:
..prema kome..?
..prema detetu shto ce da raste bez oca..?
..ili prema mushkarcima koji bi decu a ona ih tu radja sa drugarom..? :)

Prema njemu, razume se.
Bila je neka tema koja je govorila o rađanju deteta sa muškarcem koji će umreti od bolesti, i neki odgovori su bili da je to sebično, čak i ako žena voli tog tipa, zato što će dete biti bez oca.
S druge strane, idalje mi nije jasno kako ta žena baš nikako nije pronašla muškarca po svojim kriterijumima, mada tvrdi da ih je jurila, a oni su bežali. Prilično je jasno da žena, makar i lakše mentalno zaostala, zadobija daleko više pažnje od suprotnog pola, nego prosečan slobodan muškarac, recimo.

Себично је под знаком? Отац, послужио само као децоправитељ добровољно, а мајка ће сама да носи ризик одрастања детета без једног родитеља...није то баш тако једноставно и чисто сумњам да јој дете неће пребацити баш за "себичност", али неће имати где, оно нема чак ни избор да живи код оца јер је отац унапред одлучион да неће да се о њему стара.
Ма, то је све чист Дарвинизам...

Prema njemu, razume se.
Bila je neka tema koja je govorila o rađanju deteta sa muškarcem koji će umreti od bolesti, i neki odgovori su bili da je to sebično, čak i ako žena voli tog tipa, zato što će dete biti bez oca.
S druge strane, idalje mi nije jasno kako ta žena baš nikako nije pronašla muškarca po svojim kriterijumima, mada tvrdi da ih je jurila, a oni su bežali. Prilično je jasno da žena, makar i lakše mentalno zaostala, zadobija daleko više pažnje od suprotnog pola, nego prosečan slobodan muškarac, recimo.

Ti očigledno ne znaš šta je brak. Jedna stvar je kresnuti se sa nekim tek onako, a sasvim druga je brak i planirani ostatak života sa nekim. Da li ti stvarno misliš da u brak treba ući sa bilo kim, samo zbog rasploda? Ili teraš vodu na svoj mlin, pa treba da kažemo da nije upoznala nikoga za brak zato što je ambiciozna ili sponzoruša?

Mislim, ako nemaš decu - sebična si, ako imaš sama - sebična si, ako se okoziš čekajući da tvoj dečko bude spreman za tu odgovornost - sama si kriva, izabrala si pogrešnog (nije recimo sebičan taj čovek koji je 8 godina u vezi sa ženom za koju zna da želi dete) i slično... Fora je u tome što vi muškarci možete da se zezate, šta vas briga, vi i u šezdesetoj možete da 'rađate'.

Poslednja izmena:
Prema njemu, razume se.

..detetu treba father figure, koji ne mora nuzno da bude bioloshki otac..
..ako je opcija da dete ili ne rodi ili da mu naknadno pokusha da obezbedi i father figure, njen izbor je ok..

..na drugu temu, zena koja zeli dete shto pre nije bash idealan izbor za vecinu onih koji rasipaju paznju na slobodne zenske osobe okolo..

Ti očigledno ne znaš šta je brak. Jedna stvar je kresnuti se sa nekim tek onako, a sasvim druga je brak i planirani ostatak života sa nekim. Da li ti stvarno misliš da u brak treba ući sa bilo kim, samo zbog rasploda? Ili teraš vodu na svoj mlin, pa treba da kažemo da nije upoznala nikoga za brak zato što je ambiciozna ili sponzoruša?

Da li ti misliš da je samo potrebno i dovoljno rasploditi se?
A, sve ono što dolazi posle toga?
Ne teram vodu na svoju vodenicu, ne mislim da je sponzoruša, one imaju druge metode, ne obezbeđuju očeve od izmuzanja sa ugovorom.
Ali, prema tom članku, ta osoba nije jedinstven slučaj, ima ih desetak u NS.
Osim toga, poznajem ljude koji su oženili i lakše mentalno zaostale žene, u braku su, imaju i decu, nisam upućen u zdrastveno stanje te dece...Pa se pitam: kako ta devojka nikako nije mogla da pronađe partnera za brak, ili makar rasplod kao što ti kažeš, nego je htela u banku sperme, dok se nije njen prijatelj....hm...sažalio? odlučio da pomogne? ili, šta već.

..detetu treba father figure, koji ne mora nuzno da bude bioloshki otac..
..ako je opcija da dete ili ne rodi ili da mu naknadno pokusha da obezbedi i father figure, njen izbor je ok..

..na drugu temu, zena koja zeli dete shto pre nije bash idealan izbor za vecinu onih koji rasipaju paznju na slobodne zenske osobe okolo..

Da si u njenoj koži, kad dete počne da te zapitkuje za oca, šta bi mu rekla?

Haha, kažeš nekome 'jedva čekam da imam decu i porodicu' i on se odjednom seti da :
a) mu bolesna majka sama kod kuće, nema šta da jede - mora odmah kući
b) da mu gori kuća - mora da pomaže vatrogascima
c) da je kum sad zvao, slomio je nogu - mora odmah da ga vozi u bolnicu

i ćao, ćao, čujemo se :lol:

Ne teram vodu na svoju vodenicu, ne mislim da je sponzoruša, one imaju druge metode, ne obezbeđuju očeve od izmuzanja sa ugovorom.
Osim toga, poznajem ljude koji su oženili i lakše mentalno zaostale žene, u braku su, imaju i decu, nisam upućen u zdrastveno stanje te dece...Pa se pitam: kako ta devojka nikako nije mogla da pronađe partnera za brak, ili makar rasplod kao što ti kažeš, nego je htela u banku sperme, dok se nije njen prijatelj....hm...sažalio? odlučio da pomogne? ili, šta već.

Pa eto nije. Nema frajera. Matora je (ovaj forum ti je doličan indikator popularnog mnjenja - svi samo čekaju 30 godišnju devojku koja odmah želi decu). Svi jure klinke. Njena generacija je već oženjena. Nema sreće. Šta želiš da čuješ? Mislim, dešavaju se ljudima i gore stvari u životu, iako ih nisu zaslužili.

Haha, kažeš nekome 'jedva čekam da imam decu i porodicu' i on se odjednom seti da :

Žena od 34-35 godina svoju želju za potomstvom saopštava čoveku(verovatno) tih godina, ili starijem, a to nisu godine u kojima se daju odgovri koje si pomenula.

Па јесте, ово је Дизнилед ... 20-то годишњаци имају решене основе и сву базу да стварају породицу, како која наручи... :)) Можда неко има других "послова" у тим годинама..
А ту је и емотивна зрелост и хиљаду других важних и мање битних ствари

Pa sto se cudis, nije nasla i gotovo. Sta sad, treba da ostane bez dece zato sto nije nasla odgovarajuceg jos uvek? Odlicno je uradila. Za muskarce ima vremena i kasnije.

Back