Surutka u prahu

Ivan xcv

Aktivan član
Poruka
1.028
Zanima me ako neko zna vrednosti surutke u prahu na 100g? Znam da je laktoza otprilike 60% a mene konkretno zanimaju proteini... tj. procenat u 100g... na netu ima vise razlicitih informacija da je 10% i 30%...

Zanima me ako neko zna vrednosti surutke u prahu na 100g? Znam da je laktoza otprilike 60% a mene konkretno zanimaju proteini... tj. procenat u 100g... na netu ima vise razlicitih informacija da je 10% i 30%...

Oko 10% proteina na 100 grama, to je 10 grama proteina.Ali da bi dobio tih 10 grama proteina, morao bi da pojedeš 100 grama surutke u prahu,što je poprilično mnogo,a pri tom ćeš pojesti gomilu laktoze.Dok u isto vreme u samo 100 grama pilećeg belog mesa ima oko 20 grama proteina.

Znam odmah sta hoces, vidim iz aviona.....

Nema mnogo da se prica, i da proucavas, KUPI WHEY PROTEIN PRAH, PRIRODNI NESKODLJIVI SUPLEMENT!

Nisi prvi koji pita za surutku u prahu i ja sam se to isto pitao pre 500 godina.

Kao sto vidis niko to ne korisit niti je video neku vajdu od toga. Jer svi profesionalci bi to koristili da je to dobro.....

Sad se ti mislis, ok, pa zar je onda to nesto lose? Na papiru je kao dobro i zdravo, ali zapravo u praksi NIJE DOBRO (NE KAZEM DA JE LOSE ILI OTROVNO) NE ISPLATI SE I NECES DOBITI ONO STO OCEKUJES OD TOGA!

Jednostavno prvo skupo je ! Nije skupa jedna kesica, ali kada preracunas koliko zapravo trebas proteina da uneses da bi ostvario cilj, veoma brzo se ispostavi da je to skupa investicija a pritom je i veoma losa jer imas da se ugojis 15 kilograma.

Ako vec juris proteine, bar kupi Ela sir . U cemu je fora izmedju Ela sira i ostalih sira, koji sadrze slicno proteina? Pa upravo u tome sto je Ela sir kao i whey protein (whey na eng. = surutka) ODRAN, TJ OCISCEN OD NEPOTREBNIH SECERA (UGLENIH HIDRATA) I MASTI (LIPIDA) , NA 100GR IMA 12% PROTEINA, 0% MASTI I 0% SECERA (bobro nesto malo, ali ne prelazi 1%) .

Znaci u surutki je najveci problem - ako zelis da uneses 30 gr proteina koliko treba posle treninga, ti ces hteo ne hteo uneti i 200gr secera a to je SAMOUBISTVO ZA INSULIN I IZAZIVANJE SECERNE BOLESTI....

Ako pak uneses normalnu kolicinu surutke zbog secera, automatski si uneo nenormalno malu kolicinu proteina i to ti onda ne zavrsava posao.

ETO ZATO LJUDI NE PIJU SURUTKU I NE TRIPUJU SE SA NJOM. TJ PIJU JE NEZNALICE.

ZATO JE WHEY PROTEIN SKUP. JER JE SPECIJALNOM TEHNOLOGIJOM PRERADOM HRANE IZ NJEGA IZBACENO SVE ONO LOSE, TJ IZBACENO IZ SURUTKE, A ZADRZANO SVE ONO BIOLOSKI DOBRO.

Pa se usled tih procesa ti whey proteini dele na 2 klase - koncentrati, izolati, i neki treci ne mogu da se setim.... izolati su najbolji jer se najbrze ugradjuju u misicno tkivo, ali i koncentrati su sasvim ok, a i cena im je manja.

Pozz i zajebi sve "rekla kazala metode" surutke u prahu, belanca u prahu i ostale takve gluposti. Samo WHEY I HRANA. A simple as that. Svi se nesto tripuju da ce izmisliti toplu vodu ako jedu to i to, ali nema "leba od toga" .

zaboravio si da mu ostavis kontakt telefon:lol:
whey je bacanje para i nepotrebno unosenje vestackih boja i aroma.
posni sir,belance,orasasti plodovi,tunjevina,belo meso
to jedi i ne treba ti nista u prahu
naravno uz povrce i zitarice(ovsene pahuljice)

jel si citao sastav,kako se dobija boja i ukusi

Boja i ukusi?Pa ne znam,to me i ne zanima,ukus kao i svaki drugi ukus,kako se dobija ukus cokolade kako necega drugog,mislim glupo je "kako se dobija ukus"...sad mi pade na pamet mozda si ti pomislio na Aspartman ali ima milion Whey-a koji su bez aspartmana (mislim u granicama kojim je to moguce,svaki slatkis ga zadrzi u odredjenim granicama).
Naravno da je Whey bacanje para kada ga osobe kupuju i misle da ce se od njega nabildovati,to je onda naravno bacanje para.Ishrana mora da je sredjena barem 80% da bi se uopste i razmisljalo o njegovoj kupovini ako se zele rezultati.
Glupo je to sto pise...kako se dobija boja i ukus za cokoladice,za cips i za jos milion slatkisa,nista bolje od Whey-a

znao sam da ces napraviti to poredjenje:D
zato i kazem da ako jedes kvalitetno i izbegavas sve cemu se dodaju vestacke boje i ukusi sta ce ti whey
druga je stvar sto ovde ima par osoba koje ga prodaju pa ga reklamiraju
uvek ce ti reci kako nema vremena za izbalansiranu ishranu zato poneses mericu i sejker i to ti je idealna zamena za proteinski obrok:roll:

Boja i ukusi?Pa ne znam,to me i ne zanima,ukus kao i svaki drugi ukus,kako se dobija ukus cokolade kako necega drugog,mislim glupo je "kako se dobija ukus"...sad mi pade na pamet mozda si ti pomislio na Aspartman ali ima milion Whey-a koji su bez aspartmana (mislim u granicama kojim je to moguce,svaki slatkis ga zadrzi u odredjenim granicama).
Naravno da je Whey bacanje para kada ga osobe kupuju i misle da ce se od njega nabildovati,to je onda naravno bacanje para.Ishrana mora da je sredjena barem 80% da bi se uopste i razmisljalo o njegovoj kupovini ako se zele rezultati.
Glupo je to sto pise...kako se dobija boja i ukus za cokoladice,za cips i za jos milion slatkisa,nista bolje od Whey-a

BAs tako.....Traze dlaku u jajetu sto se tice whey-a a ne vide brvno u svim ostalim konditorskim proizvodima.....Ako krenemo tako - i pilece meso je spricano, i svinjetina i junetina, jaja su od kokosaka sa farme, vazduh je zagadjen, voda je necista, radioaktivna nam je zela zemlja od bombi 99-e, HEJ AJMO NAJBOLJE SVI DA SE POUBIJAMO SAD!

Gluposti, whey nije bacanje para nikako, e sad ko ga koristi, kako i zasto (koji su mu ciljevi) to moze da bude bacanje whey-a , a ne bacanje para.

znao sam da ces napraviti to poredjenje:D
zato i kazem da ako jedes kvalitetno i izbegavas sve cemu se dodaju vestacke boje i ukusi sta ce ti whey
druga je stvar sto ovde ima par osoba koje ga prodaju pa ga reklamiraju
uvek ce ti reci kako nema vremena za izbalansiranu ishranu zato poneses mericu i sejker i to ti je idealna zamena za proteinski obrok:roll:

Ih kako li najde majke ti ovu temu cak ovde? Je l ti to mene spijuniras pa vidis da sam dosao ovde? Sad niko vise nece da pise na pdf Bodibilding cim sam ja prestao, ali zato sad jurite ovako neke temice koje su komplementarne sa BB pa se mzoe pisati.....

Pa sta ako pravi poredjenje? Naravno da si znao kada je u pravu covek! A sto da ne napravi? Znaci u svim namirnicama je cool to raditi, ali kada se to uradi u whey-u onda je smak sveta/???? 0.o

A i zene mogu da ubacuju u torte one nezdrave preslatke 1000 boja i ukusa a u whey ne sme?

Nemoj da si smesan, te kolicine su SASVIM SASVIM ZDRAVE! Trebas da pojedes 3 tona tih aroma odjednom posebno pa tek onda da se govori o stetnosti.

I naravno da whey sluzi za ono STO SE NE MOZE URADITI PUTEM HRANE. KAda neko nema dovoljno vremena da non stop bude u kuci i kuva 10 obroka dnevno.....Posle treninga isto NE POSTOJI NISTA BOLJE OSIM WHEY-A KREATINA, BCAA ITD.....Tu nikakva hrana nece pobediti npr whey izolat..... Dok se ta hrana svari, ugradi....gotovo zakljucale se misicne celije i ne primaju vise nove aminokiseline....Zato se pije whey odmah posle treninga sa dextrozom koja digne insulin... Jos je bolje ako se dodaju i aminokiseline jer se one ne vare ako whey vec idu direktno u krv i u misicna vlakna.

I nemoj da juris na tu foru - prodavci reklamiraju proizvode - Ovde nema nikog od nas 15 koji to prodaje, a svi imamo isto misljenje koje se protivi tvom....

Ti ces nekom nesto da pricas a koristio si godinama steroide tj lekove i 300 djubreta, e sada si postao maltene paranoik, i sad su ti krivi suplementi....

Da si koristio samo suplemente i da nisi hteo ono klinacki "sve sad i odma' " ne bi tako prso psihicki, i ne bi osecao takav gnev i osvetiljubivost prema sebi a to si naravno projektovao na suplemente, kao da su ti oni krivi za nesto.

I ides u krajnost , ono klasicno ZABEDJIVANJE koje karakterise ljude sa niskom IQ-om kada hoce da demonizuju nesto sto se iz aviona vidi da je bezbedno.

Sam dokaz za to je DA SU TE PRODAVNICE NORMALNO OTVORENE, SVE JE LEGALNO DA JE TO NESTO NELEGALNO PRODAVALO BI SE ISPOD RUKE I IZA TEZGE, KAO STO RADE DILERI STEROIDA TJ LEKOVA.

Bru Zli ti je sve lijepo objasnio,mene iznervira kad neko tako pocne da blati nesto a nema pojma o tome...onda ovo cita ko zna koliko ljudi i zbog ovakvih ljudi ce pomisliti da je Whey ko zna sto i vracemo se 50 godina unazad kad su Suplemente uporedjivali sa Steroidima (I danas mnogi misle da je Whey protein=steroid ili brkaju pojmove).Ja ne kazem da se ne moze napredovati bez Wheya ali sto ti kazez "bacanje para" to je glupost je su mnogo pametniji ljudi i od mene i od tebe istrazili da je posle treninga najbolji izvor proteina Whey znaci nikako nije isto ako ti pojedes posle treninga bjelanca,pilece bijelo,posni sir itd. ili da uneses Whey,daleko je bolje unijeti Whey jer se on odmah apsorbuje,a to sto se sve stavlja od "vjestackih aroma i boja" to vise necu ni da pricam,sto se stavlja u jednu bocu Coca Cole od 2L stavlja se 50 kocki secera eto da ti ja kazem taj podatak

Ja cu se nadovezati na pozitivnu diskusiju o Whey protenima! Pisao sam o tome vec al nije zgoreg ponoviti.
-U avgustu mesecu (tacnije 13.08.) japanski naucnici su objavili rezultate svojih istrazivanja i za javnost izdali saopstenje u kome se kaze da:
proteini usporavaju progresiju kod obolelih od ALS-a,narodnim jezikom receno proteini im produzavaju zivot. Koristenjem proteina i drugih suplimenta unazad 5.meseci zastavio sam gubitak kilaze (cak sam nabacio par kilograma) i samim ti usporio progresiju moje bolesti,odnosno ALS-a! :ok:

znam ja nesto mnogo efikasnije od wheya odmah nakon treninga i isto znam ljude koji ce to braniti svim sredstvima da je bezbedno i zdravo i maltene neophodno
ta poredjenja sa kokakolom su prazne fraze kao sad sve je vestacki pa sta ako je i whey
umesto da se promovise zdrava organska prehrana za treniranje zaranja se u mocvaru suplementacije a kasnije i droge u vidu steroida i hormona
prodaju se i cigare legalno i alkohol pa i taj junk food sto ga pominjete to nista ne znaci
zdrava organska proteinska prehrana je skuplja i zahtevnija od mesanja industrijskih praskova u sejkeru i to ce svako ko logicno i racionalno razmislja shvatiti
onda vam ostaje trziste u vidu adolescenata da ih ubedjujete kako moraju krenuti sa suplementima i teretanom vec u 13 godina

A ta gomila laktoze jel ima neke uticaje na organizam?

Evo zašto je velika količina laktoze štetna, iz posta ispod mojeg :

.
Znaci u surutki je najveci problem - ako zelis da uneses 30 gr proteina koliko treba posle treninga, ti ces hteo ne hteo uneti i 200gr secera a to je SAMOUBISTVO ZA INSULIN I IZAZIVANJE SECERNE BOLESTI....

Laktoza je jedna vrsta šećera.Ako bi pojeo onoliko surutke u prahu, koliko ti je potrebno da dobiješ dovoljnu količinu proteina bio bi u najbukvalnijem smislu reči otrovan.Zamisli da pojedeš teglu džema za jedan doručak.Sa tako velikim količinama surutke u prahu, bi oštetio pankreas i zaradio vrlo moguće i dijabetes, a moguće i gore stvwri, ako bi uopšte preživeo toliku količinu surutke u prahu.
Pored toga mnogi ljudi su alergični na laktozu.
Surutka u prahu, ako se razmuti dovoljno količine za jednu čašu ili još bolje flaširana surutka se koristi u medicinske svrhe,za poboljšanje funkcije jetre, kao i kao prirodan probiotik za poboljašnje crevne flore, a ne za jačanje mišića.
Jednom rečju, za ono što želiš, surutka u prahu je beskorisna.

Back