Сурови клинци

Da, kod onih koje ja znam je ono sto vidim ono sto se desava jer sam zivela sa njima dosta dugo! Nisam glupa da tvrdim nesto za sta nisam sigurna da je tako... a ipak su deca tih roditelja postali prvo pusaci, pa presli na blaze i na kraju teze droge jer su zeleli da udovolje drugarima, da budu deo mase, a vidis roditelji su se tu pokazali kao dobri jer su ih skinula sa droga, sve su radili i na kraju koliko god se to narkomanu u tom trenu ne svidja kad su bili opet 100% trezni i clean, nasli posao i zenu, bili su zahvalni i naucili to da cene... mislim da to nema veze sa roditeljima, vec i sa koliko je osoba jaka... pa evo Aco ti si najbolji primer, a nisi jedini!

Zivela sa njima? Svaki dan. Ili si ih vidjala. Jesi li zivela sa njima u kuci.
Predpostavljam da se radi o dobro stojecm porodicama gde decica dobijaju sve sto se novcem moze kupiti.

Ja sa mojim roditeljima vise nemam kontakt, bas ni sa kim cak iz cele porodice skoro... otac me je zlostavljao, majka vise volela pare, krpice, shopping i drugarice, ocuh isuvise radio i nikad mu nisam bila dovoljno dobra, kao ni majci... moji roditelji su uvek ostali pri istom stavu: nisi mrsava, nemas sve 5,00 prosek nego 4,50, nisi dovoljno dobra... taj stav se nikad nije promenio! Kad sam se udala i otisla cak u Kinu, njihov stav je i DALJE bio isti... zasto tamo ne nadjes posao, zasto ne naucis kineski za 6 meseci (fax traje 5god a ja treba da naucim za pola! :eek: ), zasto zelis da rodis to dete, bla bla bla... na kraju sam shvatila da nikad njima necu biti dovoljno dobra, jer nisam rodjena da bih njima udovoljila a to oni nisu razumeli... sad kad nemam kontakt sa njima, ja sam presrecna trudna zena, koja jedva ceka da se ispuni u ulozi majke koju odavno prizeljkujem! :heart:

:ok: Čekamo bebiron.......:super::klap:

Ili su mozda deca tih roditelja htela da se pridruze masi ili pak se socijalizuju sto nikad nisu mogla zbog politike njihovih mamica i tatica. Ono sto se novcem nikad ne moze kupiti niti ce ikad moci je postovanje i ljubav u bilo kom obliku. A masa tih savrsenih roditelja **** izmedju 4 zida svoju decu u mali mozak, pritiska ih na sve moguce nacine, a u spoljnom svetu glume jednu savrsenu porodicu punu ljubavi sa bolesno savrsenom maskom. Vazno da to dete ide na 100 i jedan kurs, sport, i ko zna sta, i da se svi mi njmu divimo, dok se njegovi vrsnjaci igraju e ono razvija mozak, i koga briga koliko je to dete srecno nikoga naravno. Vazno da narod ima kome da se divi, a roditelji sta da pokazuju. I naj vaznije od svega je ono "imaju sve u zivotu"....ja cu morati da dodam sem "ljubavi i razumevanja". Ali opet sva vas boli uvo za ljubav i razumevanje kad i ovako i onako treba da se nadje neko starije dete sutra za primer vasem detetu a to sto je to starije dete jako nesrecno to khmmmm pa sta to vas briga. Uvek je bilo najbolje kad uzmes najsladji deo kolaca. E onda detence tako savrsenih roditelja gle cuda postane narkoman. E onda se "predobre maice i tatice" uplase za svoje cedo, zamisli katastnofe da tolike godine i tolike pare propadnu (ipak su to tesko zaradene pare), mislim nije do deteta, nego do ulozenog, i ona krenu da vade svoj ulog iz blata. Retki shvate svoje greske pa pocne da ih grize savest.

Nazalost deca nisu roba, niti su prednet necijeg dokazivanja, deca su ziva bica koja naj pre traze ljubav, paznju i razumevanje a tek posle sve ostalo, samo sto je to ocito veliki broj ljudi davno zaboravio.

Poslednja izmena:
Predpostavljam da se radi o dobro stojecm porodicama gde decica dobijaju sve sto se novcem moze kupiti.

Ima puno porodica koje spolja deluju divno, ali kada se "zagrebe" po toj glatkoj površini vidi se nešto sasvim drugo ...
Evo jedan bezazlen primer :
Deca koja sama hoće sve da proveravaju i da idu glavom kroz zid su obično ona deca koja su izgubila poverenje u roditelje koje su često uhvatili u laži nastale npr. iz najboljih namera (ili ih je mrzelo ili nisu imali vremena za objašnjavanje ili šta imam ja da detetu da objašnjavam ... ), pa još ako tako nezrela deca nadjačaju roditelje ...... eto alkohola ... droge ....... surovosti ........ i nigde kraja problemima ....

Zivela sa njima dosta dugo, dok su njihovi klinci bili tinejdzeri ja mladja! A nisu bili bogati... a takve porodice o kojima ti sad pricas tj gde se dece kupuju parama, u takvoj sam kao ja bila, nikad dovoljno dobra i voljena ali para na pretek... :thumbdown:

Ali Aco sve to nije bitno... bitno je naci nesto i stvoriti nesto svoje i pruziti mu sve ono sto mi nikad nismo imali! :heart:

Ja sa mojim roditeljima vise nemam kontakt, bas ni sa kim cak iz cele porodice skoro... otac me je zlostavljao, majka vise volela pare, krpice, shopping i drugarice, ocuh isuvise radio i nikad mu nisam bila dovoljno dobra, kao ni majci... moji roditelji su uvek ostali pri istom stavu: nisi mrsava, nemas sve 5,00 prosek nego 4,50, nisi dovoljno dobra... taj stav se nikad nije promenio! Kad sam se udala i otisla cak u Kinu, njihov stav je i DALJE bio isti... zasto tamo ne nadjes posao, zasto ne naucis kineski za 6 meseci (fax traje 5god a ja treba da naucim za pola! :eek: ), zasto zelis da rodis to dete, bla bla bla... na kraju sam shvatila da nikad njima necu biti dovoljno dobra, jer nisam rodjena da bih njima udovoljila a to oni nisu razumeli... sad kad nemam kontakt sa njima, ja sam presrecna trudna zena, koja jedva ceka da se ispuni u ulozi majke koju odavno prizeljkujem! :heart:

delimicno i moja prica...osim sto sam vrlo uspesno ispunjavala zelje i zahteve, ali sam u jednom momentu shvatila da se to nikada ne zavrsava i da svoj zivot ne treba da provedem moljakajuci za ljubav i paznju roditelja...
moj brat nije mogao da se izbori sa zahtevima i sad se cesto pitam, kome je bilo teze da odraste? :(

E, da znaš da si me oraspoložila :lol:

Cime?Iz kog razloga se deda umesao u sukob,a posle otisao i ostavio dete samo?Sta ste ocekivali da malisa nece da ga podkaci kad deda nije tu?nista ne izaziva takav revolt nego kad se ko ***** krijes iza nekog starijeg.
Prema tome imas dva resenja da drzis dete u staklenoj tegli i da ga ne pustas nigde samog ili da odmeris svoje zastitnicke instinkte i intervenises samo kad je ZAISTA neophodno.
Posto ne mozes drzati dete za ruku dok ne zavrsi fakultet savet je pusti ga da se sa nepravdom bori sam,pre ce ocvrsnuti.
To dranje i natezanje sa primitivijom ne vodi nikud........

Deca umeju da budu zaista uzasna.Kada se okome na nekoga,kada odluce da bas njega maltretiraju tome nema kraja.U principu mene kao dete nisu mnogo druga deca 'ganjala'jer sam znala ponekad da budem veoma agresivna,a i umela sam da se branim.Mozda je neko probao ne secam se,ali sigurno je da sam uzvratila.Medjutim,secam se kada sam bila prvi razred srednje skole(znaci nisam bila uopste mala)stalno su me prozivali neki stariji mangupi.Uzvracala sam ja njima,nisam se plasila i secam se jedan mi kaze:ajde nemoj da ti razbijem glavu''.Posle toga sam poslala mog starijeg brata da ''poprica''sa njima.Nikad mi vise ni rec nisu rekli.Inace nisam za taj nacin resavanja problema,svoje dete uvek ucim da nikad nikog ne udari prva,niti da prema drugoj deci bude bezobrazna i drska,ali da uzvrati dupolom merom.Jer ako kao dete nauci da popusta i da trpi da je svi zivi gaze,tako ce ziveti ceo svoj zivot.

I ja imam slicho mishljenje:ok:Deca ako potichu iz surovih porodica, onda i ona znaju da budu takva i da muche slabije od sebe.Zato ako te neko maltretira, ne smesh ni sluchajno da trpish.Ako trpish, samo te josh vishe muchi i proganja.Ali ako mu uzvratish vishestrukom merom, mozhda bi jednog dana i prestao da te muchi.Ako nastavi da te muchi, obratish se nekome da ti pomogne.Mene je inache nerviralo nekoliko uchenika iz mog odeljenja i nisam mogla da trpim njihove bezobrazluke, već sam i ja dovoljno jaka da uzvratim istom merom, bilo rechima, bilo "rukama i nogama".Hvala Bogu, sad sam zavrshila osnovnu shkolu i na svu sreću ne idu vishe oni kreteni sa mnom u shkolu.

Back