november child
Elita
- Poruka
- 18.222
..svaka mentalno zdrava i punoletna osoba zivi sa posledicama svojih odluka..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
..svaka mentalno zdrava i punoletna osoba zivi sa posledicama svojih odluka..
Šta ako se normalnom trudnoćom dobije bolesno dete?
Šta ako se veštačkom oplodnjom dobije bolesno dete?
Šta ako se veštačkom oplodnjom uz pomoć donatora sperme ili jajne ćelije dobije bolesno dete?
Šta ako surogat majka rodi zdravo dete a biološku udari tramvaj nakon par meseci? Mislim, ovu igru možemo igrati u nedogled.
Mnogi napadaju i analiziraju...koji je tvoj razlog da ne želiš neku drugu opciju nego surogat majčinstvo ?Dali neko ima iskustva ili informaciju gde je zakonski regulisano surogat materinstvo.Koliko kosta, koji su prvi koraci ,svaka informacija bi mi dobro dosla jer mi je to poslednja nada posle dve vanmatericne i osam neuspela pokusaja vantelesne.
Mnogi napadaju i analiziraju...koji je tvoj razlog da ne želiš neku drugu opciju nego surogat majčinstvo ?[/Q Nemam drugi izlaz ,neznam,neznam 20 godina se borim bezuspesno ,to mi jedina nada za sad.
Zašto ne dolazi u obzir hraniteljstvo...pa kasnije i usvajanje ? Za hraniteljstvo nisu bitne godine, a imam poznanicu koja je tako uzela dva brata, posle desetak godina, uspela je i da ih usvoji.Mnogi napadaju i analiziraju...koji je tvoj razlog da ne želiš neku drugu opciju nego surogat majčinstvo ?[/Q Nemam drugi izlaz ,neznam,neznam 20 godina se borim bezuspesno ,to mi jedina nada za sad.
Mnogi napadaju i analiziraju...koji je tvoj razlog da ne želiš neku drugu opciju nego surogat majčinstvo ?[/Q Nemam drugi izlaz ,neznam,neznam 20 godina se borim bezuspesno ,to mi jedina nada za sad.
Na koji se nacin boris?Ne razumem?Moras razgraniciti u svojoj glavi STA zelis i onda videti sta je realno ostvarljivo.Ako zelis da se ostvaris na polju roditeljstva,to mozes i usvajanjem deteta.Voli se to dete itekako,iste bolesti moraju prelezati ko i da su tvoji geni,radujes se i njegovoj prvoj reci,prvom koraku i zubicu.
Secam se jedne koleginice pre jace od dve decenije,resila ona da usvoje bebu i to devojcicu.Prosli proceduru i jednom odose u Dom na neku konsultaciju.U to joj pridje decak,slinav i musav,mrsav,sa dubokim plavim ocima.Uhvatio ju je za suknju i rako,onako mutavo:Uzi teto mene,vidi kako sam sladak.Dodjose kuci,mojoj koleginici knedla u grlu aispred ociju decak od 5-6god.Hteli su bebu i to devojcicu,hteli su da od pocetka vode brigu o tom detetu,ali tad je pocela da razmislja da ipak usvoji tog decaka.Donesose odluku i odose u Dom.Soc.radnica im rece da je mali za usvajanje,stim da tu postoji problem,jer ide u paketu sa bratom blizancem.Uglavnom da skratim pricu,decaci su sad odrasli momci,zavrsili su fakultete,a svoju "majku"obozavaju.Ona se ostvarila kao roditelj,ta deca su odrasla u porodici i niko nije na gubitku.
Opsesivne neostvarive zelje dovode u najmanju ruku do depresije,zato ne muci sebe vise sa borbom sa vetrenjacama,vec pronadji svoje sunce na drugom mestu.Okreni se oko sebe,tu gde trazis neces naci svetlost,a mozda je par stepeni levo ili desno.
Dali neko ima iskustva ili informaciju gde je zakonski regulisano surogat materinstvo.Koliko kosta, koji su prvi koraci ,svaka informacija bi mi dobro dosla jer mi je to poslednja nada posle dve vanmatericne i osam neuspela pokusaja vantelesne.
http://www.yumama.com/zelim-bebu/problemi/2026-surogat-majka.html
Poljska, Ceska, Ukrajina, Velika Britanija, SAD, Kanada i sl.
Nekako mi se čini da se....barem u našoj zemlji, taj kult "majčinstva" nekako okamenio na jednom vrlo niskom stupnju razvoja... Treba žena da bude i lepa i pametna i obrazovana...ali ako nije majka..sve pada u vodu... Ne daj Bože da neka izjavi da ne želi decu....linčovali bi je....
Biti majka ne podrazumeva krvno srodstvo.... Biti majka znači voleti nekog bezuslovno....pružati mu podrušku bezuslovno.....davati mu slobodu bezuslovno....
Majka je ona koja te brani od Babaroge u ormaru, koja bira sa tobom poklon za prvu simpatiju, koja zna zašto si tužan ali te ništa ne pita jer ne želi da ugrozi tvoju privatnost..... Njoj ne poveravaš sve svoje tajne....ali joj govoriš ono što nikome ne bi rekao....
Za majku ne postoji ubica, silovatelj, zločinac....
Majku nije briga da li si strejt ili gej....
U majčinom životu postoji samo jedno "njeno dete....onakvo kavim su ga Bog i ona sačinili"....
A surogat majka..... Ne znam.... Ne vidim sebe još uvek ni kao majku....a kamoli kao surogat..... Ali verujem da ako moj brat ne bi mogao da ima decu....pristala bih da budem surogat majka njegovom detetu....
protivzakonito???a ne poseduje zakonsku regulativu???kako mozes da kazes da je zakonio ili protivzakonito ako ne poseduje zakonsku regulativu?
upitaj nekog advokata,a postoje advokati koji se time bave..no necu o tome.
Da,imam dvoje dece i divnog muza.Imam divnu porodicu,ali akoje ja imam zasto ne bih mogla da pomognem jos nekome da je ima ako sam vec u mogucnosti?
Znas to me podseca na neke nase 'gastarbajtere' koji non stop kukaju kako ti ne mogu srediti papire da odes u inostranstvo,jer navodno postoje milion komplikacija i to je prosto neizvodljivo,a ustvari samo ne zele da ti pomognu,ne zele da se pomuce.Znam to jer su i moji roditelji u inostranstvu,pa stoga mije sve to poznato.Mi Srbi,ma koliko se neki uvredili,i jesmo takvi,ne zelimo da drugome pomognemo,uvek nam je draze da nam drugi zavide i da 'je moja kuca veca od komsijine'..a zasto je tako?
Smatram da treba da ti meni pomognes kad god mozes i koliko mozes kao i ja tebi.Ne volim da sam sebicna a ovo je mislim najbolji dokaz nesebicnosti..mnogi me sigurno nece razumeti ali sta ja tu mogu.Jednostavno to zelim,a ako cu nekoga da usrecim onda sta tu vise ima da pricam...
A zašto ne hraniteljstvo ? To je prvi korak ka usvajanju.Znam ja da nema nista od toga,usvojila bih ja probala sam ali bezuspesno.