Supruga, 10 godina braka, njena mama i sestra.....

pa on pita sta on da radi
nek dodje ona pa nju da analiziraju forumasi i kazu njoj sta ona da radi
i da se lepo donese presuda, ko je tu i za sta kriv, pa da se razilazimo

On je realno u g do guše.Vrv patološki vezan za nju i ni ne želi da je ostavi. Generalno ovo je problem u vezi kog ništa ne može da uradi osim da je ostavi, a to najverovatnije neće nikad uraditi. Tako da mu samo preostaje da ćuti i trpi dok roditelji ne pocrkaju. Žena vrv nikad neće izaći iz ranog puberteta.

Pa ovako. 10 godina smo u braku, imamo dvoje malometne dece, 5 i 10 godina. Prvih 1,5 godinu smo ziveli kod mojih, jer sam imao sluzbu. Za to vreme sam radio po ceo dan, ona je sedela kuci. slabo smo se i vidjali, smao vikendom. Za njenih, tada 34 godine, nikad nije radila. Krecu njene optuzbe da je moji ne uvazavaju, da je ne postuju, da je samo podjbavaju, nisu uz nju iako je trudna. NJena majka je dolazila svakog meseca sa njenom sestrom. Prbi sukobi na relaciji njeni-moji krecu od svadbe, kada je njena majka rekla da joj je cerka dosla u bedu (a ona je dosla iz jos gore selendre u veliki grad), da joj se ne svidja mesto gde ce biti svadba, u crkvi je namestala krunu cerci, jer svestenik to nije umeo. da ne pominjem sate razgovora sa cerkom. POsle 1,5 godine, prelazim po sluzbi u grad gde zive njeni. Oni kupuju stan svojoj cerci, gde se mi useljavamo.
Tada pocinje: Prvo ona dolazi svaki dan, i kad je cerka pozove i kad ne. Sprema rucak, iako ima ko, da bi pola nosila svojoj drugoj cerci koja ima sada 42 godine, spava do podne. mama joj daje pare, za sve pita mamu i ne ume nista sama da radi. Kad se upoznavala sa deckom, isla je sa mamom. Od nedavno, moja supruga mi prebacuje da je nikad nisam podrzavao i izvlaci sve ono sta joj je smetalo za ovih 10 godine. Meni dijagnostikuju tumor i epilepsiju, supruga poteze pitanje razvoda. Kad joj pricam za tegobe, ona ide kod psihijatra, zali se na moje tegobe, da je maltretiram i stalno je na relaciji psihijatar-psiholog-centar za socijalni rad. Ja kad odem kod lekara, uvek me prati, jer njena mama i seka dodju vece pre da spavaju (zive 600 metara od nas), da bi ujutru rano supruga isla zamnom kod lekara da slusa sta cu reci. Mrzi moje, samnom nije u nikakvim odnosima ali nece razvod.
Kaze da joj treba psihicki mir, decu kupuju parama i udovoljavaju, kad sam se pobunio i posvadjao sa njenom majkom, oterala me u majcinu. Njena sestra samo cuti kao mulac, nista ne radi, nema decka, prijatelje, ne radi, ne trazi posao, i sve joj je spremno na izvolte ceo zivot..
I sta da radim sad? Njeni imaju 3 stana, nijedan nije prepisan na moju zenu da ne bi bila imovina stecena u braku. Uzima od maminih para, lep iznos, a i od mene hoce isto. Kad sam se usprotivio krecu optuzbe da sam los otac i svadja. Uzeo sam kredit da radimo stan, ni to im ne valja. NJena majka mrzi srednjodkolce nisu vredni pomena.
Sta sad centar za soc, rad radi? Kome se dodeljuju deca, jer gde god smo isli, samo je pljuvanje po meni bilo. Kad god pozove njene, obe se strpaju kod nas i ostaju dokle misle da treba. Raspisah se, ali nemam sa kim da pricam. Plasim se da ce deca da zastrane/ Uce ih da leze po ceo dan, sve im se donosi, ne sticu radne navike. A ja nisam nizasta dobar., pare kaplju deci. njeni idu sa nama gde god da mrdnemo...., deci se usadjuje da su oni najbolji a svi ostali niza rasa.

Vekovima se kod Srba znalo da žena miraždžika naređuje, a muž sluša. Sviđalo se to nama ili ne , to je tako i danas.Ti si uz nju dobio stan, novac, ali i taštu, svastiku i potpuno ostao bez samopoštovanja. Posle toliko godina ti si toga jako svestan i samo je pitanje koliko to još možeš da trpiš. Jer, ko god trpi u braku, on to radi zbog neke sekundarne koristi. To nikada nisu deca iako su najčešći izgovor. Razmisli koje su to tvoje sekundarne koristi.

Pa ovako. 10 godina smo u braku, imamo dvoje malometne dece, 5 i 10 godina. Prvih 1,5 godinu smo ziveli kod mojih, jer sam imao sluzbu. Za to vreme sam radio po ceo dan, ona je sedela kuci. slabo smo se i vidjali, smao vikendom. Za njenih, tada 34 godine, nikad nije radila. Krecu njene optuzbe da je moji ne uvazavaju, da je ne postuju, da je samo podjbavaju, nisu uz nju iako je trudna. NJena majka je dolazila svakog meseca sa njenom sestrom. Prbi sukobi na relaciji njeni-moji krecu od svadbe, kada je njena majka rekla da joj je cerka dosla u bedu (a ona je dosla iz jos gore selendre u veliki grad), da joj se ne svidja mesto gde ce biti svadba, u crkvi je namestala krunu cerci, jer svestenik to nije umeo. da ne pominjem sate razgovora sa cerkom. POsle 1,5 godine, prelazim po sluzbi u grad gde zive njeni. Oni kupuju stan svojoj cerci, gde se mi useljavamo.
Tada pocinje: Prvo ona dolazi svaki dan, i kad je cerka pozove i kad ne. Sprema rucak, iako ima ko, da bi pola nosila svojoj drugoj cerci koja ima sada 42 godine, spava do podne. mama joj daje pare, za sve pita mamu i ne ume nista sama da radi. Kad se upoznavala sa deckom, isla je sa mamom. Od nedavno, moja supruga mi prebacuje da je nikad nisam podrzavao i izvlaci sve ono sta joj je smetalo za ovih 10 godine. Meni dijagnostikuju tumor i epilepsiju, supruga poteze pitanje razvoda. Kad joj pricam za tegobe, ona ide kod psihijatra, zali se na moje tegobe, da je maltretiram i stalno je na relaciji psihijatar-psiholog-centar za socijalni rad. Ja kad odem kod lekara, uvek me prati, jer njena mama i seka dodju vece pre da spavaju (zive 600 metara od nas), da bi ujutru rano supruga isla zamnom kod lekara da slusa sta cu reci. Mrzi moje, samnom nije u nikakvim odnosima ali nece razvod.
Kaze da joj treba psihicki mir, decu kupuju parama i udovoljavaju, kad sam se pobunio i posvadjao sa njenom majkom, oterala me u majcinu. Njena sestra samo cuti kao mulac, nista ne radi, nema decka, prijatelje, ne radi, ne trazi posao, i sve joj je spremno na izvolte ceo zivot..
I sta da radim sad? Njeni imaju 3 stana, nijedan nije prepisan na moju zenu da ne bi bila imovina stecena u braku. Uzima od maminih para, lep iznos, a i od mene hoce isto. Kad sam se usprotivio krecu optuzbe da sam los otac i svadja. Uzeo sam kredit da radimo stan, ni to im ne valja. NJena majka mrzi srednjodkolce nisu vredni pomena.
Sta sad centar za soc, rad radi? Kome se dodeljuju deca, jer gde god smo isli, samo je pljuvanje po meni bilo. Kad god pozove njene, obe se strpaju kod nas i ostaju dokle misle da treba. Raspisah se, ali nemam sa kim da pricam. Plasim se da ce deca da zastrane/ Uce ih da leze po ceo dan, sve im se donosi, ne sticu radne navike. A ja nisam nizasta dobar., pare kaplju deci. njeni idu sa nama gde god da mrdnemo...., deci se usadjuje da su oni najbolji a svi ostali niza rasa.

Ovo jeste propao brak i barem kod jednog deteta ( od 10) je sansa za normalan razvoj bitno smanjena i verovatno pokazuje vec cudno ponasanje i drzanje..Kazem propao , jer pisac posta je napisao dugu zalbu kao da se radi o nekom drugom a ne o njemu i njegovoj deci pa cak i zeni, koju ako i ne voli vise, prikazuje vrlo negativno, hladno, otudjeno.
Cak iako je pokusao zbog forumasa da formulise problem bez osecanja ipak je cudno ako razmislimo koliko ruznog se desava u toj porodoci.I ako uzmemo u obzir da je deset godina zajednice naucilo necemu i jedne i druge a najvise d asu ipak jedna porodica.
Postoje trenutci u zivotu kada covek mora da izabere put i da ne zali.Da je iskren i da ne zali za prosloscu.U celoj prici stradaju deca.I jedino dobro koje mozes uciniti biti iskren sa njima u svemu o svemu.Ne pljuvati po majci ( jer to je pljuvanje po njima) ne pljuvati po svekrvi ( jer i njene gene imaju) ne pljuvati po tetki ( jer je mozda vole i ljubav nije sredstvo za ucenjivanje).Iskren o tvojim greskama i iskreno ih priznati pred decom znaci oduzeti sredstva za ucenjivanje tvojoj supruzi i ostalom delu porodice.Neminovno je da posle deset godina ruznih odnosa, covek jednako tuguje zbog njih kao i za lepim momentima.Deca se vaspitavaju iskrenoscu.Moras se koncentrisati na tvoju vezu sa njima a ne razmisljati o njihovoj vezi s abakom, tetkom etc.Jer deca moraju imati i tvoj primer kroz drzanje i ponasanje d abi mogla izabrati ono sto je dobro za njih a ne ono sto im je receno da je dobro.Naravno i jedan vrlo dobar advokat ovde moze mnogo da ti pomogne/

Postani sminker a i smeker ti ne bi falilo...
Sminker je njima blizi psiholoski pa ce ti to biti veliki plus...
Urednost visokog stila, cenjeni dezodoransi , parfemi, odeca ...... izlasci sa zenom u high class okruzenje, nema veze da li ima ili nema para...
Budi ono sto one misle da treba da budes, grebator sa stilom....Znaci da se svaka ****** okrece za tobom, a ti kao papucar njihov....

http://www.gcsrbg.org/index.php/2014-01-08-10-22-35/2014-02-27-13-23-53

http://www.gcsrbg.org/index.php/2014-01-06-08-44-28

Zarad srece i psiholoskog zdravlja svoje dece i sebe, raspitaj se o svemu, nadji privremeni smestaj i pokreni razvod

http://www.besplatnapravnapomoc.rs/...azumi-razvod-zbog-uslova-koje-sam-ja-trazila/
i podnesi zahtev za starateljsvo.
Nema tog psihica koji ce popraviti stvari. Ljudi se menjaju jako retko a sto su stariji sve redje.

I neka dece sa ocem tesko bolesnim od tumora i epilepsije bez krova nad glavom. Bolje to nego da su deca po celi dan u toplom stanu sa majkom, bakom i tetkom koje su u mogucnosti da im pruze sve. I razlog za to je to sto baka i tetka idu tati na zivce, baka sto je cesto tu u svom rodjenom stanu a tetka zato sto cuti i nema momka.

I neka dece sa ocem tesko bolesnim od tumora i epilepsije bez krova nad glavom. Bolje to nego da su deca po celi dan u toplom stanu sa majkom, bakom i tetkom koje su u mogucnosti da im pruze sve. I razlog za to je to sto baka i tetka idu tati na zivce, baka sto je cesto tu u svom rodjenom stanu a tetka zato sto cuti i nema momka.

Pa sve zavisi kako citas...mislim mozda su one divne a on izmislja/preteruje, ne znam, mozda je bolest kriva sto ih tako percipira, mozda mu je jos teze sto imaju takav odnos bas zato sto je bolestan. Jedno svakako stoji ako nisi srecan sa nekim, bio zdrav ili bolestan, situiran ili ne, ne treba da sedis sa njim..

Pa sve zavisi kako citas...mislim mozda su one divne a on izmislja/preteruje, ne znam, mozda je bolest kriva sto ih tako percipira, mozda mu je jos teze sto imaju takav odnos bas zato sto je bolestan. Jedno svakako stoji ako nisi srecan sa nekim, bio zdrav ili bolestan, situiran ili ne, ne treba da sedis sa njim..

Slazem se da ako brak ne funkcionise ne treba ostati u njemu, ali isto tako ne vidim sta on moze ponuditi djeci .... vidim da zivi u zeninom stanu, da sa djecom ima jako slabe odnose ( kao krive tasta i zena) a on za te sve godine nije mogao da posveti vise vremena djeci da bi sa njima imao bolje odnose i sta sada i da se razvede i povede djecu sa sobom kako bi to izgledalo, ko bi kuvao, prao, radio.... on je bolestan za koju godinu na djecu bi spala cjela kuca i on uz sve to..... a zasto to sve .... zato sto smatra da su djeca razmazena i da im se sve udovoljava.... zato sto on smatra da je djeci zivot suvise ljep pa treba malo da ga zagorca.

Da ali to ne znaci da treba da i decu povuce sa sobom u svoje nezadovoljstvo. Zasto bi trebalo da podnese zahtev za starateljstvo? Sta pruza deci vise nego majka? Sta je to on njima ucinio dobro a majka lose? Cak i u ovoj temi tako subjektivno konstruisanoj nema ni jedne reci koja bi navela onog koji cita da pomisli da deca treba da budu sa ocem. To se savetaju onako automatski vodeci se rezonom mrzis majku sveti joj se kroz decu, neka pati gledajuci ih kako zive na ulici i umesto da se druze i izlaze neka neguju bolesnog oca polugladni. Mi smo ljudi cudo.

Da ali to ne znaci da treba da i decu povuce sa sobom u svoje nezadovoljstvo. Zasto bi trebalo da podnese zahtev za starateljstvo? Sta pruza deci vise nego majka? Sta je to on njima ucinio dobro a majka lose? Cak i u ovoj temi tako subjektivno konstruisanoj nema ni jedne reci koja bi navela onog koji cita da pomisli da deca treba da budu sa ocem. To se savetaju onako automatski vodeci se rezonom mrzis majku sveti joj se kroz decu, neka pati gledajuci ih kako zive na ulici i umesto da se druze i izlaze neka neguju bolesnog oca polugladni. Mi smo ljudi cudo.

Nisam mislila da joj se sveti vec da ukoliko misli da su mu deca ugrozena trazi starateljstvo. Slazem se da nema uslove, sve se slazem.
Mozda je moj savet i licno obojen:
Poznajem decka koji je odrastao sa mamom jer su se roditeji razveli. otac nije bio u finansijskoj mogucnosti, te nije trazio starateljstvo i on sam kaze bolje da nisam za leba imao nego sto sam ziveo sa mamom;
Poznajem coveka koji zivi sa svojom zenom i detetom u slicnoj situaciji kao Cikloturista, i znam koliko pati jer tako zivi jer njegovo dete oseca njihov sukob i rastrzano je jer voli oboje, i majku dozivljavakao slabiji pol iako se u datom odnosu postavlja kao jaci. On ima gde da zivi ali nema posao. Pri tom on nju i dalje voli. Bio je pokrenuo razvod, pa su isli kod terapeuta i zajedno i samostalno, pa su se stvari kao smirile i on se ponadao da ce sve biti ok, ali ubrzo se opet vratilo na staro. Sad je u fazonu, cim nadje posao podnosi papire...

Poslednja izmena:
Bili smo na terapiji, uglavnom zalbe na mojoj strani, i to zalbe da je ne postujem. Sto se tice njene sestre, nisi u pravu jer neznas sve cinjenice. Ona sada nema nikoga ni ti trazi. Kad ostane sama, nece imati nigde otici vec se useliti ovde gde mi zivimo. Moja zena izigrava joj mamu, jer ih ova nije gledala zato sto je jurila posao kad su bile male.
Šta ti imaš sa njenom sestrom ? I šta te briga kako njena sestra živi .Može da ustaje i u 16 h posle podne,ti joj ne kupuješ doručak niti joj plaćaš struju.Jasno kao dan.

Pročitala tvoj problem vezan za brak.
Imam utisak da nisi potreban ženi nizašta,a opet te drži tu jer si joj potreban kao figura muža.
Ja ne vidim tu nikakvo poštovanje kao ni ljubav.
Ona voli svoju mamu pa prema tome neka ostane sa njom.
A da ulažeš u njenn stan,odnosno mamin,pa jedino ako su ti svrake popile mozak.

Back