Superheroji su uvek postojali... nekada su se zvali Ahil, Herkules, Marko Kraljević, Valter... nekada su bili obučeni u limene kante, pola pili pola Šarcu davali, krckali ljudske lobanje buzdovanima kao lešnike i nežno češali jajca mačem od 5 kile... U međuvremenu dosta toga se promenilo... danas su superheroji skoro nevidljivi... nikada ne znaš gde su i ko su... možda je superheroj tvoj prvi komšija... ćelavi, zadrigo opštinski mastiljar koji kad ne spasava svet od propasti satire kilo bureka sa mesom na jučerašnjoj novini, obriše ruke i usta kravatom, operski podrigne, otvori šalter i mrzovoljno kaže: „sledeći“... Ili je supermen možda njegov sin... onaj što ima naočare kao botaničarske lupe, pacovske zube i toliko bubuljica da je jednom čak hospitalizovan sa dijagnozom Variola... Sumnjaj u savkoga da je superheroj, moj ti je savet... nikada ne znaš kada će npr. osteporotični deda Stevan piskavog glasa uleteti u prvu kenjaru da zaodene crveni plašt... obuče plave lateks helanke i crvene gaće domćinke preko helanki... i naravno krenuti da spasava nedužne i ugrožene... seti se samo Ripa Kirbija...
Ero ti li si?
Kako god da se na tajmlajnu menjao izgled superheroja, od mišićave i oklopljene zveri do *******og kancelarijskog metiljavka, njihov karakter i misija ostaju čvrsto nepromenljivi. Učiniće sve, ali baš sve, kako bi spasili nedužni ugroženi ljudski život... kako bi ga otrgli iz Kosačeve zone dejstva... zaustaviće njegovu zarđalu oštricu golim rikama... nasmejaće mu se u lice... poručiti mu da mož` da ga duva i odleteće sa nevinom ljudskim bićem u naručju na neko bajkovito, sigurno i toplo mesto. Ne, oredn, nagradu i pohvalu nikada neće primiti pa makar dolazila iz Tomine ruke, ne samo zbog toga što nije po superherojskom kodeksu, već pre svega zbog toga što je skromnost zapisana u njegovim genima kao i misija da pomaže božjem ljudskom rodu.
Kad su žene u pitanju razumem ih što vole supeheroje jer oni krajnje jebozovno izgledaju u helankama ... pa bicepsi, pektoralisi, pločice na stomaku, izazovni seksi gluteusi... jasno mi je da žene zapljusne estrogenska Košava kad vide superheroja... Mnoge žene se potajno nadaju da ih superheroji svojim supervidom svlače i vide ih praktično gole ali su se prevarile ... to po kodeksu superherojstva nije dozvoljeno, tako da su se tu zaebale... Drugo, verovatno većina žena mašta da superheroju skine gaće ali i tu se ništa spektakularno ne bi desilo jer kad se skinu supergaće i dalje ostaju superhelanke ... potpuno zbunjujuće... ali možda je to i cilj jer enigma je enigma i golica maštu...
Večita enigma... šta radi kad mora da se olakša?
- Gospodine superheroju imamo situaciju sa zavejanima...
- Koliko?
- Koliko duša mislite?
- Kakve bre duše klipane, nismo u paklu pa da baratamo dušama, koliko glasova?
- Mnogo glasova, čuje se do Mađarske.... zapomažu, jauču... `ladno im kažu...
- Koliko glasača, kretenu?
- A to... pa biće za jednu glasačku kutiju... al` `nako top punu...
- Nedovoljno... kad probiju cenzus krećemo...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Oho ko je to meni doš`o iz švaleracije?... na oklagiju ću da te nataknem k`o na turski kolac pa da se 3 dana rastaješ sa dušom dok igram i pevam oko tebe kao oko totema, š`čuo manijače?
- Ja u švaleraciju?! Vi`š bre da sam promzo k`o pingvin... spasav`o ljude iz smetova... mog`o sam da završim kao Oci pa da me u ledu tražite 5000 godina, eto gde sam bio...
- Aha pa si zato obuko gaće preko pantalona kao supermen... mamu li ti banditsku ja ...
Moram da lažem... umalo je provalila da sam zaista supermen
Ero ti li si?
Kako god da se na tajmlajnu menjao izgled superheroja, od mišićave i oklopljene zveri do *******og kancelarijskog metiljavka, njihov karakter i misija ostaju čvrsto nepromenljivi. Učiniće sve, ali baš sve, kako bi spasili nedužni ugroženi ljudski život... kako bi ga otrgli iz Kosačeve zone dejstva... zaustaviće njegovu zarđalu oštricu golim rikama... nasmejaće mu se u lice... poručiti mu da mož` da ga duva i odleteće sa nevinom ljudskim bićem u naručju na neko bajkovito, sigurno i toplo mesto. Ne, oredn, nagradu i pohvalu nikada neće primiti pa makar dolazila iz Tomine ruke, ne samo zbog toga što nije po superherojskom kodeksu, već pre svega zbog toga što je skromnost zapisana u njegovim genima kao i misija da pomaže božjem ljudskom rodu.
Kad su žene u pitanju razumem ih što vole supeheroje jer oni krajnje jebozovno izgledaju u helankama ... pa bicepsi, pektoralisi, pločice na stomaku, izazovni seksi gluteusi... jasno mi je da žene zapljusne estrogenska Košava kad vide superheroja... Mnoge žene se potajno nadaju da ih superheroji svojim supervidom svlače i vide ih praktično gole ali su se prevarile ... to po kodeksu superherojstva nije dozvoljeno, tako da su se tu zaebale... Drugo, verovatno većina žena mašta da superheroju skine gaće ali i tu se ništa spektakularno ne bi desilo jer kad se skinu supergaće i dalje ostaju superhelanke ... potpuno zbunjujuće... ali možda je to i cilj jer enigma je enigma i golica maštu...
Večita enigma... šta radi kad mora da se olakša?
- Gospodine superheroju imamo situaciju sa zavejanima...
- Koliko?
- Koliko duša mislite?
- Kakve bre duše klipane, nismo u paklu pa da baratamo dušama, koliko glasova?
- Mnogo glasova, čuje se do Mađarske.... zapomažu, jauču... `ladno im kažu...
- Koliko glasača, kretenu?
- A to... pa biće za jednu glasačku kutiju... al` `nako top punu...
- Nedovoljno... kad probiju cenzus krećemo...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Oho ko je to meni doš`o iz švaleracije?... na oklagiju ću da te nataknem k`o na turski kolac pa da se 3 dana rastaješ sa dušom dok igram i pevam oko tebe kao oko totema, š`čuo manijače?
- Ja u švaleraciju?! Vi`š bre da sam promzo k`o pingvin... spasav`o ljude iz smetova... mog`o sam da završim kao Oci pa da me u ledu tražite 5000 godina, eto gde sam bio...
- Aha pa si zato obuko gaće preko pantalona kao supermen... mamu li ti banditsku ja ...
Moram da lažem... umalo je provalila da sam zaista supermen

...pobrkao si ulice 
Ih, da nije tih helanki. 
Da izgubi čovek volju za životom, a kamoli za... khm...