SUPER MARIO-NETA

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

SUPER MARIO-NETA Obrisan tekst bloga Uredi tekst za blog
17 Komentari
LJILJA MMM u 16.05.2012. 08:52 (687 pregleda)

Ponekad, kako ovaj režiserski par, Život i Sudbina (a to je radi ravnopravnosti polova i neophodnosti svih muško-ženskih prepucavanja zarad mentalne psihičke stabilnosti življa, a sve u cilju održanja borbene gotovosti istog i produžetka vrste, za koje je još uvek žiteljstvo naše zemlje čvrsto vezano :brus::gace:….ne ispušta se to tako lako bogami hahah, mada ima velikih koraka koji se čine sa tendencijom razvezivanja na inicijativu, naravno, koga drugog do muških pripadnika ljudskog roda….uvek su oni bili nosioci novih saznanja, u filozofiji, nauci, politici, biznisu, sportu, pa je za očekivati i u razvezivanju od prirode datog mu para….mislim, šta zna Priroda bre kako treba, te u svrhu edukacije Prirode behu špartane parade ), režira naše filmove, volela bih da su ljudi kao onaj čikica Super Mario iz video igrice. Režiser, naravno inostrani, jer naš nije tvorac igrice, je smislio da pritisne “Z” i “strelicu na gore” i ovaj ripi….”strelica desno” pa “levo”….i tako ideš….ripaš, padaš u ambise, nabijaš se na kolčeve, malo-malo pa te neke karakondžule spopadaju, pa se daviš, vereš, padaš, preskačeš nekakve rupčage kao za olimpijsku medalju, letiš, boriš se sa aždajama i džambasima od razne sorte….a onaj ti ino režiser preko naše tastature postavlja nove prepreke. Mario je sav utepan i izubijan al se dobro drži, mislim drži do nivoa, lepo se nosi sa zaledjenim osmehom na licu uporan u svojoj samoutepujućoj istrajnosti. E, onda kad predje odredjeni broj prepreka, sav čio i veseo i vazda u istom odelu, radničkom, što je od presudne važnosti jer kazuje da Mario nije džabalebaroš I gotovan….ma jok… onaj odgore pritisne “space” za sledeći nivo…..to je bre napredak. Novi izazovi za koje je potrebna odlična fizička spremnost kojoj jedenje i pijenje ne treba i sve u istom odelu bez troškova struje, vode, infostana, poreza, prireza, zareza, taksi, korupcije, kladionica i kockarnica koje su poznate kao profitabilne krizne delatnosti iliti ustanove otvorenog tipa sa širokim spektrom društveno korisnog druženja i višestrukim primenama istog, bez višemesečnog čekanja na neki pregled, troškova obuće i odeće, škola, šefova, lekova, političara, nadrndanih komšija, dece, muževa i žena sa sve familijama, telefona, tv-a, novina i tabloida, reality šoua, bez glasanja, bez ikakvih nameta i naravno bez izmeta… primer savršene ekonomičnosti koja čak dotle ide da je i u ekološkom smislu naša planeta zaštićena i očuvana tj. nezagadjena, što se čak može i okarakterisati kao povratak Majci Prirodi.

I tako…kad uperim svoj analitički pogled :zeek: u nas ljude budem sva ponosna….sve više nas liči na tog visprenog, živahnog čikicu i napredujemo bre……sve manje gledamo u hrpu neplaćenih računa zarad psihičke ravnoteže a i zbog apsolutne nemogućnosti da se isti plate, te koja je vajda gledati u nemoguće, sve duže nosimo istu garderobu, sve manje imamo šefova jer ne idemo nikud na arbajtovanje, ne idemo kod lekara za svaku sitnicu jer ne primaju bez markice na zdravstvenoj knjižici a zna se kako se do te famozne markice dolazi (e, tu dodju oni ambisi i nabijanje na kolac), sve duže ne znamo gde su nam deca, ali, tu su negde u nekoj od ustanova otvorenog tipa ili u susednoj sobi na nekoj od društvenih mreža skupljajući znanje, i najvažnije, sve duže možemo da izdržimo bez jedenja i pijenja zbog čega nam je naša mila državica sve čistija.

E, sad, pade mi na pamet, da je ovaj režiserki par, koji je zadužen za ovaj naš prostorni realiti živalj, vrlo lepo savladao dve stvari koje dobiješ kad rastaviš reč "režiseri" jer smo i srezani a ovo drugo je....produktivan rad creva hahaha, te tako sve više smo Super Mario-Nete, za državljane koji se još nisu usaglasili sa novim standardima to su Super Mario i Super Neta...mešano molim, muško žensko....po starinski. Još samo neke lepe stvari da nam izrežiraju i onda stvarno Bog ima da vidi nebeski narod

OJHAAA

attachment.php

attachment.php

PS Dobar dan.... pa da poripamo u njega, tj. dan uz činjenicu da se ama baš ništa promenilo nije....samo nam domaća tastatura malo izraubovana :aha:

Nažalost, istina surove realnosti. Svakog dana neki novi izazovi sa kojima bi se trebalo suočiti. Kako?! Ni sami više ne znamo, samo guramo napred, često presipajući iz šupljeg u prazno.

Neću im dozvoliti da me time pokolebaju.

Karen_Souza;bt254162:
Nažalost, istina surove realnosti. Svakog dana neki novi izazovi sa kojima bi se trebalo suočiti. Kako?! Ni sami više ne znamo, samo guramo napred, često presipajući iz šupljeg u prazno.

Neću im dozvoliti da me time pokolebaju.

Ama viš da čoek kaže da uvatiš makaze u ruke :lol:
šala pile, naravno da idemo svi dalje....."najbolji način da ideš napred je kada nemaš kud nazad" rekla ja :lol:...i iskusila :aha:...zato, pičimo dalje :heart:
Jedan razgovor me podseti na ovaj tekst, pa ga postavih ponovo, jer...sve je isto iako teče....preciznije, suština je ista (voda), a iskreno, stigla je već do brade većini

ahahah

pa gde ćete nego dalje... prošlost tj. ono unazad ne postoji... gotovo je sa tim... inače bi vremeplovi odavno bili napravljeni... vreme je nešto što se nepovratno troši... potrošeno je i kraj... a ako imaš osećaj da ti neko komanduje rukicama i nogicama kao onim lutkicama - makaze naravno... šta drugo?

sve je isto iako teče

ja bih rekao pozornica je uvek ista... samo se glumci i publika menjaju... jedni odlaze novi se rađaju... teatar je uvek tu...

A koji od ova dva bi da budeš?

Nema neke razlike između njih... iako si pomislila da ima... Ljiljo, Ljiljo...obojica rade po uputstvima režisera.... a vidiš i da strašno liče...

LJILJA MMM;bt254164:
Ama viš da čoek kaže da uvatiš makaze u ruke :lol:
šala pile, naravno da idemo svi dalje....."najbolji način da ideš napred je kada nemaš kud nazad" rekla ja :lol:...i iskusila :aha:...zato, pičimo dalje :heart:
Jedan razgovor me podseti na ovaj tekst, pa ga postavih ponovo, jer...sve je isto iako teče....preciznije, suština je ista (voda), a iskreno, stigla je već do brade većini
Sećaš se onoga iz Radovana III? Samo mi nosati smo preživeli. :rotf:

Lakonac;bt254165:
ahahah

pa gde ćete nego dalje... prošlost tj. ono unazad ne postoji... gotovo je sa tim... inače bi vremeplovi odavno bili napravljeni... vreme je nešto što se nepovratno troši... potrošeno je i kraj... a ako imaš osećaj da ti neko komanduje rukicama i nogicama kao onim lutkicama - makaze naravno... šta drugo?

ja bih rekao pozornica je uvek ista... samo se glumci i publika menjaju... jedni odlaze novi se rađaju... teatar je uvek tu...

Nema neke razlike između njih... iako si pomislila da ima... Ljiljo, Ljiljo...obojica rade po uputstvima režisera.... a vidiš i da strašno liče...

Ama čitaj kako je napisano, a ne kako ti 'oćeš :lol: ne postavlja se pitanje vraćanja unatraške...čak se ne postavlja ni pitanje idenja unapred (to se podrazumeva)....no kažem da je to najbolji način jer nema više mogućnosti da odlažeš, da se nećkaš....kad zvekneš, zveknuo si, glavobolan odskočiš od zida (odbiješ se) iiiiiiiiiiii........već si napred :zcepanje:

Pa to ti kažem.....voda je voda...nekad toplija, nekad ladnija, al uvek voda....msm moraš da plivaš :lol:

Ama onaj desno sakrio konce :cistinaocare::zcepanje:

Back