Super-cula :)

Black_star

Buduća legenda
Moderator
Poruka
30.195
Koje super-moci imate u pogledu vasih cula?:) Vi ili neko iz vaseg okruzenja, pamcenja, iskustva?
Ne govorimo ovde o ekstrasenzornim sposobnostima nematerijalne prirode, poput vidovitosti, sposobnosti vidjenja bioenergetskog potencijala,tzv.aure i slicno.
Govorimo o prosirenom fizickom aspektu vec postojecih, materijalnih cula kod coveka, tipa sluh, vid, dodir, ukus, miris, dodir, rezistencija na toplotu, hladnocu itd.
Jel se ovde krije neko iz Samalanovog filma o super-herojima medju obicnim svetom?:) Poznajete li nekog takvog?:)
Znamo da se zivotinje odlikuju razvijenijim culima u pogledu na coveka? Da li vlasnici macaka i kucaka mogu da poprime te osobine od svojih ljubimaca?:lol:
Ustali ste jedno jutro, otvorili kutiju za kafu i ustanovili da vam ona mirisi bogatije, jace i mocnije nego ranije, s novim teksturama i notama u mirisu?:)
Da li ste stekli osobine od vaseg voljenog Dzekija ili Mazice?:flert::lol:

Ovaj video prikazuje par ljudi sa super-mocima, od kojih su vecina stvar genetike ili istreniranosti vec postojecih mogucnosti coveka,
ili pak sadrze ono sto nauka jos nije valjano objasnila, npr. bioenergija. Tu je i nas Biba-Struja, cuveni elektricni covek koji pece virsle rukama.:)
(On barem ne mora ujutru da se brine za dorucak:lol:) Medjutim, video sadrzi i primer necega sto bi moglo da se objasni mozda jedino superiornim radom
postojecih cula, vida ili sluha, ne zna se.:D U pitanju je Japanac koji je u stanju da macem presece sve zivo u pokretu - cak i metak. :eek: Pogledajte (namotano)...:D

Biba struja jeste fenomen medicine ali nema super moci vec jako redak poremecaj i covek se ne znoji i ne moze mu struja nista zbog toga. A to za virsle je prevara jer nema on moc da akumulira struju vec je samo sprovodi prekokoze kao kao kabli, ima neke akumulatore opasane oko struka i tako ih pece ... mala prevarica za publiku no Ok covek zeli da se bavi sow biznisom i sve mu najbolje zelim.

Biba struja jeste fenomen medicine ali nema super moci vec jako redak poremecaj i covek se ne znoji i ne moze mu struja nista zbog toga. A to za virsle je prevara jer nema on moc da akumulira struju vec je samo sprovodi prekokoze kao kao kabli, ima neke akumulatore opasane oko struka i tako ih pece ... mala prevarica za publiku no Ok covek zeli da se bavi sow biznisom i sve mu najbolje zelim.
To je tacno, cekao sam da neko napomene. Nije baterija, ne proizvodi sam struju.:P Ipak, za njega je vezan redak medicinski fenomen da mu telo uopste ne provodi struju, pa mu tako unutrasnji, pa ni spoljasnji organi uopste nisu ugrozeni.:D Ne znam bas tacno kako, ali verujem da to moze biti nekako objasnjeno.;)
Nego, sta cemo sa istancanim culima?:) Znas li nekog druga, drugaricu, tetka, djeda, prababu...za koje si se uverio, ili su ti pricali da su umeli da cuju nesto sto malo ko uspeva, ili da vide u daljini dalje od sokola, tako nesto?:)

To je tacno, cekao sam da neko napomene. Nije baterija, ne proizvodi sam struju.:P Ipak, za njega je vezan redak medicinski fenomen da mu telo uopste ne provodi struju, pa mu tako unutrasnji, pa ni spoljasnji organi uopste nisu ugrozeni.:D Ne znam bas tacno kako, ali verujem da to moze biti nekako objasnjeno.;)
Nego, sta cemo sa istancanim culima?:) Znas li nekog druga, drugaricu, tetka, djeda, prababu...za koje si se uverio, ili su ti pricali da su umeli da cuju nesto sto malo ko uspeva, ili da vide u daljini dalje od sokola, tako nesto?:)
Ziv sam ti primer ja, ne cujem dobro tj nagluv sam i kao zamenu sam istrenirao oci, vidim neke stvari u daljini i brzo primecujem sitne detalje, toliko sam dobro to istrenirao sa sitnicama da nisam primetio paste sad kad su mi ukrali mi sporet ispred kuce :hahaha:. A vidim neke detalje i brzo uocavam sitnice ...

Ziv sam ti primer ja, ne cujem dobro tj nagluv sam i kao zamenu sam istrenirao oci, vidim neke stvari u daljini i brzo primecujem sitne detalje, toliko sam dobro to istrenirao sa sitnicama da nisam primetio paste sad kad su mi ukrali mi sporet ispred kuce :hahaha:. A vidim neke detalje i brzo uocavam sitnice ...
Kazu da se coravi od konstantnog buljenja u ekran i da je najbolja vezba i relaksacija za oci - dubinsko gledanje u perspektivu.:) Kako bog miluje.
A sta to sa sporetom, nisam razumeo??

Kazu da se coravi od konstantnog buljenja u ekran i da je najbolja vezba i relaksacija za oci - dubinsko gledanje u perspektivu.:) Kako bog miluje.
A sta to sa sporetom, nisam razumeo??
Izbacio star sporet napolje i dogovorio se s jednim elektricarom da mu dam da zameni sta treba i preproda a zauzvrat da mi nesto popravi po kucu ... preduhitrili ovi sto "otkupljuju" staro gvozdje po kucama, poenta je da vidim neke sitnice a ovo nisam primetio sporet da ga nema dva dana dok taj nije doso po sporet.

Izbacio star sporet napolje i dogovorio se s jednim elektricarom da mu dam da zameni sta treba i preproda a zauzvrat da mi nesto popravi po kucu ... preduhitrili ovi sto "otkupljuju" staro gvozdje po kucama, poenta je da vidim neke sitnice a ovo nisam primetio sporet da ga nema dva dana dok taj nije doso po sporet.
A to.:D Pa,sta ces...mora da se pazi na kucu i okucnicu.:)

U kom smislu izuzetno dobro pamcenje? Sta je to sto neko nije dementan ne pamti, sem ako mislis na one sto im jednom kazes br tel i posle god dana ga pitas on zna ... to jeste retkost al nije bas tolika, doduse jeste na neki nacin super moc :)

Zato sam i dodao ovo "za moj kriterijum" jer to, svakako, nisu baš super moći već samo dosta dobro pamćenje.
Recimo, pričam sa drugom o nekom nebitno događaju koji se desio pre, po meni, u razdoblju između 10 i 20 godina a on odmah kaže godinu pa čak i približno datum. Ili tako neke stvari zna tačno da li i kada ih je uradio. Ili zapamti skoro celu knjigu koju je pročitao ili neke detalje koje vidi na internetu.

Pronasao sam da je najbolji vid ikada zabelezen imao jedan Aboridzanin. Primenjena je merna sistematika 20 kroz 20.
Normalno, ljudi su na toj skali 20/10. To znaci da na udaljenosti od 20 stopa (eng.) ljudsko oko moze da vidi detalje onoliko dobro kao da je na 10 stopa od objekta. Ovaj starosedelac Australije imao je indeks 20/5.:eek: Znaci, na 20 stopa uspevao je da vidi detalje savrseno kao da je 5 stopa udaljen od predmeta...!
Primer: umete da citate novine - barem ona malo krupnija slova - s metar i po udaljenosti? Ovaj covek je to mogao sa - 6 metara udaljenosti!..:eek:
Odgovarajuci u aspektu vida iz carstva zivotinja je, verovali ili ne - orao! :D (Mozda su ga tako i prozvali:cool:)

Poslednja izmena:
Pronasao sam da je najbolji vid ikada zabelezen imao jedan Aboridzanin. Primenjena je merna sistematika 20 kroz 20.
Normalno, ljudi su na toj skali 20/10. To znaci da na udaljenosti od 20 stopa (eng.) ljudsko oko moze da vidi detalje onoliko dobro kao da je na 10 stopa od objekta. Ovaj starosedelac Australije imao je indeks 20/5.:eek: Znaci, na 20 stopa uspevao je da vidi detalje savrseno kao da je 5 stopa udaljen od predmeta...!
Primer: umete da citate novine - barem ona malo krupnija slova - s metar i po udaljenosti? Ovaj covek je to mogao sa - 6 metara udaljenosti!..:eek:
Odgovarajuci u aspektu vida iz carstva zivotinja je, verovali ili ne - orao! :D (Mozda su ga tako i prozvali:cool:)
Cisto sumnjam da bi video slova u Rat i Mir knjizi sa 6 metara udaljenosti jer bi to znacilo da je mogao i da zumira.

Cisto sumnjam da bi video slova u Rat i Mir knjizi sa 6 metara udaljenosti jer bi to znacilo da je mogao i da zumira.
Aboridzani se inace navode kao narod sa izuzetnim culom vida, u onoj australijskoj pustari to je svakako neka vrsta evolutivnog iskoraka i adaptacije...Uostalom, ko zna sto bas oni, sama njihova genetika na tom izolovanom kontinentu je donekle misterija...Stoga i ne cudi sto se ovakav primer javio bas medju njima.;)

Kad je svetlo suvise jako, resenje je sklopiti oci. Stvari, medjutim, nisu tako jednostavne sa culom sluha.;)
Nije dovoljno samo zacepiti usi, jer zvuk zapravo, kroz svu materiju, trigeruje dubinske kosti uveta, poznate kao srp,cekic i nakovanj,
koji dalje prenose signale kroz formaciju znanu kao `puz` i putem tecnosti kojom je ona ispunjena, dospeva do slusnog nerva koji je salje direktno mozgu.

Ovde su dobar primer ronioci: smatra se da voda lakse prenosi sam zvuk do unutrasnjeg uha i njegovih mini-kostiju, dok nam je inace sam vazduh - prepreka.;)
I pored toga, postoje ljudi koje nazivaju `zlatnim usima`.:D Oni su u stanju da razaznaju tanane nijanse u zvuku, vrlo meke zvuke, ili zvuke izrazito visoke frekvencije, koji jedva da kace gornji slusni prag za coveka. Stoga nemojte da se iznenadite ako duvate u pistaljku za pse i iznenada vam pridje neznanac i kaze: `Stani covece, probi mi uvo`.:lol: Mada je za to mala verovatnoca, jer i da je tako, zvuk koji bi taj pojedinac cuo bio bi na nivou jedva cujnog piska za njega...:cool:

Kad smo kod psecih pistaljki, pas cuje frekvencije do 45 000 herca. Macka - i do 65 000! Covek koji je u stanju da cuje makar do 20 000 herca bio bi, hm, smatran psom, ali ne zato sto to stvarno jeste,:lol: vec zbog sluha, jer bi to bio dostojan uspeh za ljude, ciji se prirodni slusni spektar krece od oko 10 000 do 15 000 herca.:)

Znajuci sve ovo, savremena nauka spekulise da bi se i obicnom coveku moglo omoguciti da postane `zlatno-usan`.:cool: To bi se postiglo tako sto bi se specijalnom tehnologijom, takoreci masinama, kreirala direktna stimulacija unutrasnjih kostiju uha, recimo putem ultra-zvucne frekvencije.:) Time bi se volsebno prosirio ljudski slusni opseg...
Imaju li Ameri ili Ruje, nedo bog Kinezi ovakvu tehnologiju vec? :D

Inspirisan temom o Predosecajima, zapitah se sta bi svako cinio da ima neko od 5 covecijih cula mnogo razvijenijih nego inace? :)
Koje biste culo voleli da imate hiper-razvijeno? :)
Da li bi to mozda ipak cuveno spajder-sens i kako zamisljate da ovo `6.culo` funkcionise? :)
Ja da imam, npr. super-culo vida, svake veceri kad je vedro priredjivao bih sebi slogove zumiranjem nebeskih tela i planeta.:)
Doduse, to lako moze i teleskopom, ali recimo da je ovo bas posebno super-cula, zamisli svojim ocima gledas sve detalje drugog sveta,
ponires kroz guste oblake Venere i Titana, gledas povrsinu, ili Jupitera sacuvaj boze, nagledao bih se svega i svacega. :) :mrgreen:

Back